Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare pt. Redresor Auto ?

Vizitator samedaniel

Postări Recomandate

Bun.... Defapt nu ii bine ... Am crezut ca acea rezistenta ii intre 100R si 2K ...asa parea din schema . ceea ce nu ii bine ca imi ridica costurile semnificativ. Din cate am vazut ii cam 30 ron.Daca inlocuiesc acea rezistenta , v-a fi compatibil montajul cu tiristorul care il am ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 231
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emill_sorin

105

• Dr.L

38

• UDAR

10

• radusa

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In poza postata de tine 2W se poate confunda usor cu 2K(adica 2 kiloohmi) si rezistenta de 10 OHMI si potentiometru de 100 OHMI ambele componente sunt de 2WATTI, am in fata revista Tehnium International, de altfel se observa si pe schema ca este un traseu de amperaj mare.

Link spre comentariu

Pai da componenta de 10ohmi este o rezistenta fixa iar componenta de 100ohmi este un potentiometru pentru ca are un ax de reglare al valorii rezistive, adica intre 0 si 100 ohmi poti avea orice valoare reglabila, la fel si cu semireglabilul, cel pus de tine, numai ca nu are ax de reglaj, reglajul facandu-se cu ajutorul unei surubelnite si suporta curenti mult mai MICI decat potentiometru.

Link spre comentariu

Cred ca nu m-am facut inteles pe deplin.

Nu exista semireglabila, eu am zis clar valoarea reglabila, exista semireglabil , exista potentiometru.

Semireglabil=componenta cu valoare reglabila la care nu exista ax de reglare, reglarea facandu-se cu ajutorul unei surubelnite iar curentul suportat e mic, se foloseste in montaje unde odata facut reglajul asa ramane.

Potentiometru=componenta cu valoare reglabila la care exista ax de reglare, reglajul facandu-se continuu adica oricand iar curentul suportat este, de obicei, mai mare fata de semireglabil.

Link spre comentariu

Am inteles . ideea e ca nu pot inlocui 10R 2W cu nimik .

Esti de coma, sincer :rade: :rade:

Lasi rezistorul de 10 OHMI/2WATTI si schimbi potentiometrul {scuze semireglabilul} de 100 OHMI cu unul mai puternic de 2WATTI dar aceeiasi valoare-100Ohmi!

Cred ca nu degeaba te-a intrebat si UDAR pe pagina anterioara de puterea potentiometrului de 100 Ohmi.

Link spre comentariu

Am dat si eu cautari pe "goagle" si am gasit cate ceva . maine o sa ma duc pe la magazinele din Mures , sa vad ce preturi sunt .... Dar astept salarul .... ca nu ii asa de bine ... Cata , merci mult de ajutor , dar decat sa ai "probleme" nu mai posta ce nu e voie , mai bine da prin mesaj .Ce am inteles eu dar gresit ca din 100R2W se regleaza curentul la o valoare de ex 6A si aceasta v-a fi maxima , dar se pare ca se v-a regla la conectare fiecarei baterii. Dar acuma vine si intrebarea ( sper sa nu fie stupida) la reglarea tensiuni din reglabila de 5K se seteaza standard la 14.4v ( cu o rezistenta reglabila) sau se seteaza la fiecare baterie cu un potentimetru ???

Link spre comentariu

Din cate am vazut in magazinele din mures se gasesc doar 100R4W care sunt can 16 lei Am luat doua rezistente una de 5R3W si una de 33R3W pt a vedea daca dedchide tiristorul

Link spre comentariu

Am inteles ... Momentan nu mai am bani pt investitii .. Pot sa folosesc rezistenta de 5R3W ca sa observ deschiderea portii ? Ma gandesc ca cei 5 ohmi este aproape de deschiderea maximima .

Link spre comentariu

La prima proba am pus tezistenta de 15R2W si am obtinut la conectarea a 2 becuri de 55w un curent de 8 A ( din calcule se pare ca 8A este maximul care il absoarbe cele doua becuri ) si pe o tensiune de 10V . Din pacate a trebuit sa abandonez testele pt o problema personala .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări