Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare pt. Redresor Auto ?

Vizitator samedaniel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 231
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emill_sorin

105

• Dr.L

38

• UDAR

10

• radusa

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cred ca m-am hotarat sa construiesc schema din revista tehnium. Acest lucru din mai multe motive : vreau sa folosesc tiristorul care il am , este o schema usor de construit cu piese putine , si se poate regla usor . Acesta hotarare am luat-o, ca urmare a multor distorsiuni de la subiect .Asa ca sper ca am facut o alegere buna si astept sfaturi , concrete si la obiect pe aceasta schema.In speranta ca nu am fost prea absurd si insistent ...astept ajutorul vostru.

Link spre comentariu

Dupa ce am analiat tiristorul si schema am vazut ca iesirea tiristorului este pe contactul din mijloc

http://www.thierry-lequeu.fr/data/SKKT20.pdf

Mai jos am facut o schita rudimentara a ceea ce vreau sa fac , cred ca este OK.

Am observat ca tiristorul poate fi montat si la plus si la minus.

Intre tiristor si radiator am folosit doar pasta alba si o strangere destul de uternica.

Ampermetru pt masurare se poate lega dupa tiristor sau inainte de tiristor ?

post-46349-139829769842_thumb.jpg

post-46349-139829769846_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am inceput constructia , mai jos am schitati aranjarea pieselo , pt ce am eu nevoie Pt tiristolul T1N05 voi folosi bt151 , cred ca e okdaca se poate sa imi spuneti daca este OK

post-46349-139829772407_thumb.jpg

post-46349-139829772413_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu am urmărit cu atenție topicul dar constat că folosești tiristori mult diferiți față de cei din schemă. S-ar putea să ai probleme la deschiderea lor - respectiv să necesite curent mai mare pe poartă și rezistențele din schemă să fie prea mari. Zic s-ar putea, nu că sigur o să ai probleme , dar dacă nu merge verifică și treaba asta. De exemplu, am văzut că SKKT20 ( din DS-ul postat de tine ) cere 150mA. Cu rezistențele din schemă s-ar putea să se aprindă doar pe vârful alternanței și cu potențiometrul la minim ( de valoare , maxim de curent)

Link spre comentariu

Nu am urmărit cu atenție topicul dar constat că folosești tiristori mult diferiți față de cei din schemă. S-ar putea să ai probleme la deschiderea lor - respectiv să necesite curent mai mare pe poartă și rezistențele din schemă să fie prea mari. Zic s-ar putea, nu că sigur o să ai probleme , dar dacă nu merge verifică și treaba asta. De exemplu, am văzut că SKKT20 ( din DS-ul postat de tine ) cere 150mA. Cu rezistențele din schemă s-ar putea să se aprindă doar pe vârful alternanței și cu potențiometrul la minim ( de valoare , maxim de curent)

Deci se poate face un calcul ? Inainte sa ma apuc , ca am luat deja piesele de care am nevoie .Potentiometru de langa 10R2W l-am luat de 100R (Din cate am vazut era intre 100R si 2K)
Link spre comentariu

Acolo trebuie pus potentiometru care suporta o putere de minim 2W, asa arata:

http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... 8216,d.bGQ

Sper sa nu se considere reclama.

Tu ai montat un semireglabil care suporta putere mica de aici si un amperaj mic.

Trebuie sa faci o analogie intre tensiune(volti), curent(amperaj) si putere(watti), Volti x Amperaj=Watti, Watti : Amperaj= Volti; Watti : Volti= Amperaj.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări