victor_wts Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Tu pana la urma ai 15Vca deci ai ~20Vcc deci este foarte bun. Am facut unul cu 18Vcc si facea treaba perfecta. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Cred ca m-am hotarat sa construiesc schema din revista tehnium. Acest lucru din mai multe motive : vreau sa folosesc tiristorul care il am , este o schema usor de construit cu piese putine , si se poate regla usor . Acesta hotarare am luat-o, ca urmare a multor distorsiuni de la subiect .Asa ca sper ca am facut o alegere buna si astept sfaturi , concrete si la obiect pe aceasta schema.In speranta ca nu am fost prea absurd si insistent ...astept ajutorul vostru. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Sa fi atent la montarea tiristorilor (poarta, catod, anod) in circuit. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 La tiristorul de putere are schema pe el ... Numai ca e dublu ... Are vre.o importanta ? Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Dupa ce am analiat tiristorul si schema am vazut ca iesirea tiristorului este pe contactul din mijloc http://www.thierry-lequeu.fr/data/SKKT20.pdf Mai jos am facut o schita rudimentara a ceea ce vreau sa fac , cred ca este OK. Am observat ca tiristorul poate fi montat si la plus si la minus. Intre tiristor si radiator am folosit doar pasta alba si o strangere destul de uternica. Ampermetru pt masurare se poate lega dupa tiristor sau inainte de tiristor ? Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 6, 2014 Partajează Postat Martie 6, 2014 Bun.... Deci ce parere aveti ? Ii ok ?.....sugestii .....opinii .. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 7, 2014 Partajează Postat Martie 7, 2014 Haidati baieti .... Astept raspunsuri la ce am intrebat mai sus. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 8, 2014 Partajează Postat Martie 8, 2014 Stau sa ma intreb daca am suparat pe cineva de nu primesc nici cun raspuns la ce am intrebat mai sus ... Dar sper sa ma insel. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Am inceput constructia , mai jos am schitati aranjarea pieselo , pt ce am eu nevoie Pt tiristolul T1N05 voi folosi bt151 , cred ca e okdaca se poate sa imi spuneti daca este OK Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Nu am urmărit cu atenție topicul dar constat că folosești tiristori mult diferiți față de cei din schemă. S-ar putea să ai probleme la deschiderea lor - respectiv să necesite curent mai mare pe poartă și rezistențele din schemă să fie prea mari. Zic s-ar putea, nu că sigur o să ai probleme , dar dacă nu merge verifică și treaba asta. De exemplu, am văzut că SKKT20 ( din DS-ul postat de tine ) cere 150mA. Cu rezistențele din schemă s-ar putea să se aprindă doar pe vârful alternanței și cu potențiometrul la minim ( de valoare , maxim de curent) Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Nu am urmărit cu atenție topicul dar constat că folosești tiristori mult diferiți față de cei din schemă. S-ar putea să ai probleme la deschiderea lor - respectiv să necesite curent mai mare pe poartă și rezistențele din schemă să fie prea mari. Zic s-ar putea, nu că sigur o să ai probleme , dar dacă nu merge verifică și treaba asta. De exemplu, am văzut că SKKT20 ( din DS-ul postat de tine ) cere 150mA. Cu rezistențele din schemă s-ar putea să se aprindă doar pe vârful alternanței și cu potențiometrul la minim ( de valoare , maxim de curent)Deci se poate face un calcul ? Inainte sa ma apuc , ca am luat deja piesele de care am nevoie .Potentiometru de langa 10R2W l-am luat de 100R (Din cate am vazut era intre 100R si 2K) Link spre comentariu
UDAR Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 De ce putere ai luat potențiometrul ? că și asta e o problemă , disipația pe el este destul de mare . Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Potentiometru de langa 10R2W l-am luat de 100R (Din cate am vazut era intre 100R si 2K) Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 cam asa arata ansamblu care l-am facut .mai este de lucru cate ceva si finsisaje, si verificari. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2014 Partajează Postat Martie 10, 2014 Acolo trebuie pus potentiometru care suporta o putere de minim 2W, asa arata: http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... 8216,d.bGQ Sper sa nu se considere reclama. Tu ai montat un semireglabil care suporta putere mica de aici si un amperaj mic. Trebuie sa faci o analogie intre tensiune(volti), curent(amperaj) si putere(watti), Volti x Amperaj=Watti, Watti : Amperaj= Volti; Watti : Volti= Amperaj. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum