Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare pt. Redresor Auto ?

Vizitator samedaniel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 231
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emill_sorin

105

• Dr.L

38

• UDAR

10

• radusa

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Revin cu masuratori : Masuratori facute cu doua becuri H7 (china) de 55WIn primar Alb +Negru - in gol 15.5V - in sarcina 15,0V la un curent de 7.8ADupa ce am inseriat si un bec de frana de 15W a crescut curentul la 9.1A. Cred ca daca mai conectam un alt bec curentul crestea (cred ca traful duce mai mult )

Link spre comentariu

Am revenit cu alte masuratori : Am conectat puntea de diode si am facut masuratori , ce imi e ciudat , faptul ca la masuratoarea in gol am avut tot 15.5V (fara nici o cadere detensiune fata de lternativ) iar dupa conectarea celor doua becuri am avut o cadere pana la 12V . Am masurat diodele si toate 4 au avut aproape 600 ceea ce ma duce la faptul ca a-r fi OK .

Link spre comentariu

nu ma asteptam la 2V cadere pe diode ci la un 0.5V

Pai daca nu citesti datasheeturile...

daca pun condensatori teoretic de la 15V o sa ajunga la 21 ( 15*1.4)

Ceva de genul. In gol, va fi 21-1,4V, iar in sarcina...depinde si de traf
Link spre comentariu

Vad ca ai ignorat oferta mea, altfel mi-ai fi raspuns punctual la ce te-am intrebat.S-a mai umplut o pagina de flecareala pe marginea unor becuri de tot felul.Abia am gasit postul in care ti-am facut oferta.Din punctul meu de vedere e pierdere de vreme, asa ca spor la vorbarie.

Link spre comentariu

Va trebui sa vezi ce poate in sarcina.Pentru asta, pune-l la treaba cu secundarul incarcat corespunzator, masoara tensiunea secundara la diferiti curenti de sarcina si posteaza aci valorile masurate.De exemplu, noteaza ce tensiuni se obtin pentru curenti de 1A, 2A, 3A, 4A, 5A.Nu neaparat fix acesti curenti, dar pe acolo, in gama mentionata.In acelasi timp, vezi si cat ai tensiunea in primar (tensiunea retelei).

Bun , dar cum pot sa masor tensiunea la curentul de care zici tu ? eu nu am nici o idee decat cea cu becuri , care se pare ca incep sa scoata fum dupa 10 sec ... :nas:
Link spre comentariu

Cel mai bun si usor redresor este asta

Eu am facut-o, cu mici modificari de cablaj si am scos ce era inutil, este foarte ok nu este de curent mic. Curentul se poate regla pana la limita lui tip 147. Al meu este de 5A unul (auto) si de 1A celalalt (moto) se poate modifica foarte usor curentul de incarcare printr-o simpla rezistenta. Cand te apuci de el ai grija ca acele rezistente tr sa fie ceva mai mari curentul de citire sa fie cat mai mic pt o citire mai curata a tensiunilor daca vrei iti trimit valorile exacte testate si para testate. Ti am atasat si pcb-ul facut de mine.

post-3830-139829769609_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări