Dr.L Postat Martie 3, 2014 Partajează Postat Martie 3, 2014 Pai din moment ce are 2 filamente, normal ca consuma dublu cand le aprinzi pe amandoua...Tu postezi pt cresterea numarului de mesaje proprii? Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Astazi o sa fac cateva masuratori a trafului , trebuie sa vad ce becuri auto am . O sa revin cu rezultate. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Revin cu masuratori : Masuratori facute cu doua becuri H7 (china) de 55WIn primar Alb +Negru - in gol 15.5V - in sarcina 15,0V la un curent de 7.8ADupa ce am inseriat si un bec de frana de 15W a crescut curentul la 9.1A. Cred ca daca mai conectam un alt bec curentul crestea (cred ca traful duce mai mult ) Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Am revenit cu alte masuratori : Am conectat puntea de diode si am facut masuratori , ce imi e ciudat , faptul ca la masuratoarea in gol am avut tot 15.5V (fara nici o cadere detensiune fata de lternativ) iar dupa conectarea celor doua becuri am avut o cadere pana la 12V . Am masurat diodele si toate 4 au avut aproape 600 ceea ce ma duce la faptul ca a-r fi OK . Link spre comentariu
albasete Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Ba este caderea de tensiune pe diodele puntii redresoare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Pt ca dupa punte trebuie sa pui si conzi de filtrare, ca sa iti indice aparatul de masura corect...Si mai cad si pe diode vre-o 2V. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 nu ma asteptam la 2V cadere pe diode ci la un 0.5V ... daca pun condensatori teoretic de la 15V o sa ajunga la 21 ( 15*1.4) Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 nu ma asteptam la 2V cadere pe diode ci la un 0.5VPai daca nu citesti datasheeturile...daca pun condensatori teoretic de la 15V o sa ajunga la 21 ( 15*1.4)Ceva de genul. In gol, va fi 21-1,4V, iar in sarcina...depinde si de traf Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Deci sa inteleg ca in functie de diode am diferite caderi dectensiune . Acuma la voltajul care il am pot sa fac un redresor automat ? Link spre comentariu
em2006 Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 Vad ca ai ignorat oferta mea, altfel mi-ai fi raspuns punctual la ce te-am intrebat.S-a mai umplut o pagina de flecareala pe marginea unor becuri de tot felul.Abia am gasit postul in care ti-am facut oferta.Din punctul meu de vedere e pierdere de vreme, asa ca spor la vorbarie. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 4, 2014 Partajează Postat Martie 4, 2014 @cata - a 3-a oara, primesti si avertisment. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Va trebui sa vezi ce poate in sarcina.Pentru asta, pune-l la treaba cu secundarul incarcat corespunzator, masoara tensiunea secundara la diferiti curenti de sarcina si posteaza aci valorile masurate.De exemplu, noteaza ce tensiuni se obtin pentru curenti de 1A, 2A, 3A, 4A, 5A.Nu neaparat fix acesti curenti, dar pe acolo, in gama mentionata.In acelasi timp, vezi si cat ai tensiunea in primar (tensiunea retelei).Bun , dar cum pot sa masor tensiunea la curentul de care zici tu ? eu nu am nici o idee decat cea cu becuri , care se pare ca incep sa scoata fum dupa 10 sec ... Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Dupa putinele mele cunostinte cred ca cea mai buna schema este cea din TEHNIUM international" - mai 1999 de la pagina 7 http://blog.copcea.ro/files/tehnium/revista/9905i.pdf , deoarece cred ca traful meu scoate in sarcina cei 15V de care are nevoie schema si mai mult de 4A. Pare si usor de reglat. Voi ce parere aveti ? Link spre comentariu
victor_wts Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 Cel mai bun si usor redresor este asta Eu am facut-o, cu mici modificari de cablaj si am scos ce era inutil, este foarte ok nu este de curent mic. Curentul se poate regla pana la limita lui tip 147. Al meu este de 5A unul (auto) si de 1A celalalt (moto) se poate modifica foarte usor curentul de incarcare printr-o simpla rezistenta. Cand te apuci de el ai grija ca acele rezistente tr sa fie ceva mai mari curentul de citire sa fie cat mai mic pt o citire mai curata a tensiunilor daca vrei iti trimit valorile exacte testate si para testate. Ti am atasat si pcb-ul facut de mine. Link spre comentariu
emill_sorin Postat Martie 5, 2014 Partajează Postat Martie 5, 2014 M-am uitat .... Interesanta ... Dar traful tau la ce tensiune lucreaza ? Ca si in schema asta vad ca se vrea traf de 18v . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum