Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Universal Battery Charger

nicnec

Postări Recomandate

Multumesc frumos pentru raspunsuri.Pe schema electrica am vazut ca accepta de la 12V pana la 24V si vroiam sa stiu cu ce tensiune e mai bine sa fie alimentat.Asa stiu ce alimentator sa pregatesc pentru proiectul asta.Multumesc.

Link spre comentariu

Am terminat si eu acest proiect si sunt multumit de cum functioneaza. Incarca bine si destul de rapid un set de acumulatori. Nu am folosit nici memoria si nici transmisia seriala. Am utilizat proiectul de cablaj imprimat al lui GanMark fara ele (multumesc GanMark! :aplauze ). Cine a construit versiunea cu memorie poate sa-mi explice cum se utilizeaza si acea functie?

Mai multe detalii despre proiectul realizat de mine puteti vedea pe site:

http://www.qsl.net/yo6pir/smc.html

post-14595-139829789164_thumb.jpg

Link spre comentariu

Felicitari pentru realizare !foarte frumos a iesit in carcasa :aplauze multumesc pentru atentia acordata cablajului desi se mai putea putin retusa...mai ales la LCDimportant ca functioneaza din prima !va doresc multe incarcari reusite :101 Ps: am cablajul facut si cu memoria ,dar mai vedem daca ne usureaza metoda selectarii acumulatorului...cred ca daca folosim acelas aku cu parametrii identici atunci chiar ajuta....

Link spre comentariu

Felicitari dl. yo6pir,pentru realizare.Referitor la eeprom,citisem pe un forum spaniol ca utilizarea ei nu ar fi implementata in firmware-ul actual,si ca s-ar fi lasat loc pentru utilizarea ei in viitoarele versiuni de firmware.Doar am citit,nu pot sa confirm... Numai bine.

Link spre comentariu

...corect. Am facut eu varianta cu memorie cu PCB original .....si am crezut initial ca am eu o eroare/greseala de executie/operare. Cu alte cuvinte nici nu "baga in seama " ca are memorie..... la urmatoarea procedura de incarcare tot trebuie sa treci prin toate setarile.... :jytuiyu N-am reusit sa testez comunicatia seriala cu calculatorul ....asa ca nu stiu. De fapt al meu este inca la stadiul de placi separate , nu l-am "imbracat" :sparge:

Link spre comentariu

Apropo! Buzzerul cand trebuie sa sune? La mine nu suna niciodata. La voi face ceva ? Ar trebui sa avertizeze ceva erori? De ex. cand scoti bacteria in timpul incarcarii arata eroare.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Apropo! Buzzerul cand trebuie sa sune? La mine nu suna niciodata. La voi face ceva ? Ar trebui sa avertizeze ceva erori? De ex. cand scoti bacteria in timpul incarcarii arata eroare.

La mine suna ca o cioara.  Un crr..  scurt, dar suficient ca sa-ti dai seama ca a fost apasat butonul.

Referitor la memorie, asa cum ati spus, a fost rezervata pentru o dezvoltare ulterioara, dezvoltare care nu va mai fi, intrucat proiectul a devenit comercial.

Link spre comentariu

@GanMark

Puteti posta  intreaga documentatie ,la universal battery charger proiectat de dvs ? (m-am tot uitat in urma pe paginile anterioare si nu mai apar atasurile .

Multumesc anticipat !

Link spre comentariu

Salutari!

Va felicit pe toti pentru munca depusa si realizari! Citind topic-ul mi-a venit si mie cheful sa-mi construiesc un astfel de incarcator. :)

Ar fi fain daca as reusi, fiindca nu am nimic in stoc, deci la final am sti cat costa, daca cineva incepe de la zero. Mai mult, pentru mine personal ar fi un proiect perfect prin care as putea invata programare microcontroller, ca inca habar n-am cu ce se mananca.

Pentru inceput am descarcat cele doua PDF-uri postate ieri (placa principala si LCD-ul), si PDF-ul postat pe 2 martie (necesarul de componente). Astea-s cele mai recente?

Ce mai este necesar?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări