Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Universal Battery Charger

nicnec

Postări Recomandate

RS 232 este o interfata intre universal charger si calculator(trebuie sa ai si cablul de date aferent) prin care poti vizualiza tensiunea si curentul de incarcare -descarcare la bornele acumulatorului cu ajutorul unui soft(program)Pentru detalii vezi site-ul de unde am descarcat arhiva RAR cu pcb-ul pe o singura placa.Asata la modul simplist,in realitate tensiunea si curentul de la bornele acumulatorului supus incarcarii, sunt transformate in semnale TTL-nivele logice cu ajutorul lui MAX232 si transmise prin cablul de date la intrarea seriala a PC-ULUI,softul respectiv va face vizualizarea pe monitorul pc-ului, ca pe ecranul unui osciloscop-bla,bla,bla,e mai complicat nitel :da ,dar nu cine stie...

Link spre comentariu

deci RS232 nu merita , oricum aveam cablu de datememoria mai ajuta dar nu e o inconvenienta....dupa documentatie despre IRF , am 9540 si 940 . ar mergemai am de confectionat bobina si de comandat ceva rezistente [ mai adun ceva ]mai dureaza :freaza:

Link spre comentariu

Ai dreptate GanMark-nu e cine stie ce scofala chestia cu monitorizarea incarcarii acumulatorului prin interfata rs232(mai tii si calculatorul deschis....consum curent...etc.)Dar fi atent ca seria de msofet-uri 530-9530 tine curentul cel mai mare dupa care creste tensiunea si scade curentul la perechea 540-9540 s.a.m.d. in ordine crescatoare....poate ma insel,vezi foia de catalogSa-mi spui si mie daca a tinut la akumulatorul care cere cel mai mare curent de incarcare... :aplauzeP.S.-NU UITA sa-ne spui si noua datele bobinei(nr.spire si diametrul sarmei,diametrul miezului-torului de ferita,permeabilitatea sau cum se chiama torul pe care bobinezi...BAFTA. :da

Link spre comentariu

GanMark,nu te grabi cu pretul:intai ce varianta de cablaj vrea omul,doi:un afisaj lcd 2x16=25lei,2x20=30lei,irf-urile=6,4lei ,rez.10ohm/20w=2lei,bobina speciala=6lei,pcb-ul=15 sau 20 lei cositorit,manopera(munca ta e esentiala)=30 lei,curentul de la priza=10lei,restul de piese=10 lei.Daca omul il vrea si in cutie ???sau cu sursa de tensiune ???....Ia mai fa matale pretul si vezi cat iese.....Nu vreau sa iei pielea de pe om ,dar nici sa iesi in paguba...fii negustor intelept... :da P.S.-Am piesele,dar nu am timp pentru montare si incasetare. :aplauze

Link spre comentariu

LCD + MCU 30 RON maxcelelate max 20 ronpai curent,cablaj,posta daca e cazul .....nu le pun.....oricum nu sunt negustor,nu ma pricep.......inca nu am vandut nimic din micile mele proiecte toate le fac pentru mine ! :101am omis , memoria cam peste 10 ron.....

Link spre comentariu

GanMark,undeva mai inainte ai spus ca pui inca o rezistenta de putere in paralel pe aia care o ai deja-sa nu faci acest lucru deoarece valoare reala va fi la 1/2, in cazul tau 2buc de 10 ohmi in paralel valoarea va fi de 5 ohmi.Mai bine pune una de 12 ohmi/10W sau 10 ohmi la 20w daca nu gasesti 10 ohmi la 15w.(vezi legarea rezistentelor in serie si paralel)Cu bobina am inteles dintrr-o postare anterioara a cuiva ca trebuie 15 spire pe un tor cu diam de 2cm. si sa reziste la 3A,asta inseamna ca diametrul sarmei trebuie de aprox 1-1,2mm.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am completat ultimele componente lipsa...

la prima incercare merge SUPER !

inca testez un set de acumulatori NiCd ,4 buc, la masurare zero volti...

pe incarcator am setat incarcare / descarcare si a luat-o :101

dupa vreo 5 min se cam incalzeste irf-ul dar rezista inca , nu am legat inca ventilatorul...

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

am avut un acumulator de laptop LiIon [ la masurare 3,8v ]l-am pus la incarcare si dupa 1,2 ore imi indica 4,2 v si de la 100 la 130 mA imi oscila intensitatea....nu trebuia sa decupleze incarcarea ?si nici blacklight nu se opreste in timpul incarcarii ....[ nu ma deranjeaza ]eu credeam ca dupa un timp se opreste lumina de la afisaj,doar de ce e comandat prin tranzistor ?acuma cum scriu deja a decuplat la 1,28 minute si 4.2v....afiseaza END ! :aplauze

Link spre comentariu

pentru cei interesati atasez documentatia mea completa

am folosit bobina si diodele din sursa ATX....

IRF 9540 si 940

spor la mesterit !

am uitat sa intreb....de unde as putea procura un suport pentru LiIon ?

Posted Image

Link spre comentariu

Buna seara,

Incep prin a-i multumi colegului GanMark pentru atasamentul ce contine proiectul intreg.

Am terminat si eu de realizat ''main board-ul''.Acum ma apuc de placa display-ului.Sper sa am timp sa o finalizez asta seara. :freaza:

Atasez ceva poze:

http://tinypic.com/view.php?pic=2iu3io8 ... zrWF6iSwz4

http://tinypic.com/view.php?pic=2qnsjrm ... zrWWqiSwz4

http://tinypic.com/view.php?pic=wt7vnl&s=8#.UzrWj6iSwz4

http://tinypic.com/view.php?pic=iohx6a&s=8#.UzrWuqiSwz4

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări