Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Universal Battery Charger

nicnec

Postări Recomandate

• 7 luni mai târziu...

Ma poate ajuta cineva contra cost cu un pic programat? Eu am o problema  cu jdm-ul meu si nu mai pot scrie cu el.Am vrut sa citesc un pic programat si la distrus.Am pus unul nou si am patit acelas lucru. Am comandat altul in China dar dureaza foarte mult. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Se que es un tema bastante viejo, pero encontre la web del creador del proyecto original (Felixls), e intente descargarlo de manera negativa, ya q no esta mas disponible, me ncanse de buscarlo en la internet tambien de manera negativa hasta que llegue aqui. Encontre el post, me lei las 33 paginas del mismo (lo cual me resulto sumamente interesante, a pesar q muchos de los enlaces y/o fotos ya no estan disponibles (no tengo idea porque) pero gracias GanMark, yo6pir y ROBERT78 pude conseguir los archivos. Asique lo realizare proximamente. 

Gracias una vez mas. Saludos desde Mendoza, Argentina

Știu că este un subiect destul de vechi, dar am găsit site-ul creatorului proiectului original (Felixls) și am încercat să-l descarc degeaba, din moment ce nu mai este disponibil, m-am săturat să-l caut pe internet tot degeaba, pana ajung aici . Am gasit postarea, am citit toate cele 33 de pagini ale ei (care mi s-a parut extrem de interesante, in ciuda faptului ca multe dintre link-uri si/sau fotografii nu mai sunt disponibile (habar nu am de ce) dar multumesc GanMark, yo6pir si ROBERT78 fiindcă am putut obține fișierele Așa că o voi face în curând.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Va salut,

Sunt in cautarea unui incarcator 'universal' si inca nehotarat intre varianta domnului Voltus si un imax B6(cel putin deocamdata pe astea le-am gasit).

De incarcat nu am decat LI-ION 18650 si NI-MH varianta AA sau AAA, dar nu strica sa fie si alte variante disponibile in viitor.

Imi puteti da un sfat care varianta ar fi mai buna? 

Din ce inteleg varianta de fata nu are si incarcare balansata, corect? Este un dezavantaj major pentru li-ion?

Pentru imax B6 vad ca sunt variante originale si mai putin originale :)  

La chinezi am gasit si original in jur de 200-240 ron. La noi nu am gasit sub 300 ron.

Aveti careva, varianta fake? Sunt probleme cu aceasta? Varianta fake se gaseste si la noi pe la vreo 160 ron.

Sau daca aveti vreo alta varianta, va rog sa-mi spuneti.

Nu as vrea sa cheltui mai mult de 200-250 ron, indiferent de varianta.

Multumesc

Link spre comentariu

Eu îl am pe ăsta de câțiva ani https://www.emag.ro/incarcator-acumulatori-opus-bt-c3100-v2-2-intelligent-digital-lcd-multifunction-charger-4-sloturi-smokemania1256/pd/DRSQH3MBM/  Merge și își face treaba foarte bine. Încarcă acumulatorii doar separat, nu pachet de acumulatori. Găsești pe alte site-uri și mai ieftine.

Editat de woodyteo
Link spre comentariu

Incarcatorul din stanga masoara si rezistenta interna a acumulatorilor.  Astea le am eu, le-am cumparat din necesitate. Xtar VC4 este cel mai ieftin, 100 lei fara transport.

20231021-150752.jpg

Daca ar fi dupa mine, mi-as lua asta de mai jos:

20230305-145044.jpg

Mi-a placut si asta de la ISDT, stie sa incarce mai multi acumulatori inseriati:

20230316-141811.jpg

Batnalyzer nu-l recomand, este foarte limitat si pe deasupra este si foarte lent.

20230316-113248.jpg

Link spre comentariu

ISDT nu incarca pachete de acumulatori legati in serie. Simultan poate testa doi acumulatori, pentru fiecare acumulator afiseaza mai multi parametri, inclusiv un grafic al ciclului de  test.

Graficul ciclului de test a unui acumulator defect, in prima fotografie:

Nu stiu ce ciudatenie de defect este, nu-mi dau seama in ce fel poate fi defect acel acumulator. Din aprox 150 acumulatori recuperati, trei prezentau acest tip de defect.

20230316-143540.jpg

Asa arata graficul unui acumulator bun.

20230316-141648.jpg

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări