Marius84 Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Mişto butoanele (mamut), chiar par solide din poza. Apropo ce pret au, ca eu nu am vazut asemenea butoane (switch) ? 1 leu bucata au fost. Eu i-am trimis un mesaj imagine, greșeala mea a fost ca era fotografiat de aproape butonul si a crezut ca tre sa fie mare. Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Referitor la faza de descarcare acumulator. La ce procent din C trebuie facuta descarcarea cu curent constant pentru evaluarea corecta a capacitatii acumulatorului ? Foarte bună întrebare ! De obicei fabricanții specifică acest lucru oarecum invers : C10 este capacitatea unui acumulator care se descarcă 10 ore la un curent evident egal cu C/10. Cât este numărul de ore , depinde de destinația principală a acumulatorului dar la acumulatorii de uz general este între 5 și 20 de ore . Deci acumulatorul ar trebui descărcat la C/20 până la C/5 pentru măsurare . De regulă cu cât este mai mare curentul de descărcare cu atât este mai mică capacitatea . Un alt parametru important este tensiunea la care considerăm că acumulatorul este complet descărcat . Aceasta este , de obicei , de 1,8V la Pb , 1,2V la NiCd sau NiMH , 3V la LiIon - per celulă desigur. Link spre comentariu
digix Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 Nu inteleg in ce conditii "masoara" un producator capacitatea unui acumulator sa zicem de 12V/7Ah. Dupa incarcare completa am descarcat pana la 10.8V pe o sarcina bec auto de 41W. La fiecare secunda citesc curentul, cumulez curentul si timpul. La final impart curentul cumulat la numarul de citiri si rezultatul il inmultesc cu timpul cumulat. Cam asta ar fi capacitatea dar iese cam la 1/2 din ce scrie pe acumulator. Urmeaza sa fac acelasi lucru pe o sarcina electronica la un curent constant si trebuie sa contorizez numai timpul dar la ce curent ma pot astepta sa obtin rezultatul scris pe o baterie noua ? Link spre comentariu
UDAR Postat Februarie 12, 2016 Partajează Postat Februarie 12, 2016 (editat) Un bec de care zici ia 3-4A . E un regim greu pentru un acumulator de 7Ah ( cam C/2 ! ) deci și tu și producătorul aveți dreptate ! PS E drept că măsurarea la C20 a unei baterii destinate unui UPS este în sine o păcăleală dar dacă omul ți-a spus , înseamnă că știi ce-ai cumpărat ! Editat Februarie 12, 2016 de UDAR Link spre comentariu
Ovidanie Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 trimite-o pe actuala la mine , si o educ eu Discutam cu ai mei colegi despre abilitatile tale. Intreaba unul dintre colegi daca iti trimite sotia, ai putea-o imblanzi? Ca educata este, trebuie doar imblanzita. Alt coleg intreaba daca poate sa o trimita pe a lui. Pur si simplu sa o trimita, nu o vrea inapoi. Link spre comentariu
spark Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 cunoaste timisoara , ce este timisoreanca daca o trimit credeti ca o sa va mai ocupati vreodata de electronica ???????_o sa va uitati numai la poze beleua este ca ea este electronista (i.e.m.i.----amc) iar eu sunt hobyst o sa ne omoare tigrul din ferbinti cind o vedea ce am scris noi aici__ PS_i-am aratat posturile__si a raspuns__""" no baieti vi s-a urit cu jucariile , am de spalat un covor"" Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 (editat) Discutam cu ai mei colegi despre abilitatile tale. Intreaba unul dintre colegi daca iti trimite sotia, ai putea-o imblanzi? Ca educata este, trebuie doar imblanzita. Alt coleg intreaba daca poate sa o trimita pe a lui. Pur si simplu sa o trimita, nu o vrea inapoi. eu ma refeream in ale electronicii sa o educ (desi vad ca nu e cazul), ca de imblanzit nu ma pricep p.s. sper ca intelegeti ca totul e o gluma , sa nu am trezesc cu alte reclamatii pe cap Editat Februarie 13, 2016 de adicontakt Link spre comentariu
Marius84 Postat Februarie 13, 2016 Partajează Postat Februarie 13, 2016 Va mai retin atentia cu o intrebare> Buzzerul trebuie sa fie activ? Cand canta? Display-ul se stinge? Link spre comentariu
adicontakt Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 Activ,canta cand apesi pe butoane(parca) si la terminarea incarcarii Link spre comentariu
Marius84 Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 (editat) Ciudat, la mine nu reactioneaza buzzerul la apasarea butoanelor, iar acumulatori nu am incarcat pana acum.Voi incerca si cu pasiv, de amorul artei. Acumulatori auto se pot incarca cu acest incarcator? Am vazut ca incarca SLA. Editat Februarie 14, 2016 de Marius84 Link spre comentariu
GanMark Postat Februarie 14, 2016 Partajează Postat Februarie 14, 2016 ce mai retin la mine ,nu suna buzerul ,blacklight tot lumineaza in timpul incrcarii si da , se poate incarca si SLA am resuscitat un acumulator de UPS , de 12v / 7a parca si acum inca merge Link spre comentariu
Marius84 Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Am pus corect pana la urma buzzerul activ, care piuie la apasarea butoanelor si la terminarea incarcarii. Cu toate acestea, nu imi functioneaza aparatul. Citeste corect tensiunea pe bateria pe care o pun la incarcat, dar nu o incarca. Si dupa 10 minute am 0mA, iar daca las bornele neconectate la baterie, tensiunea pe acestea creste foarte greu. Ce sa fie? Bobina are vreo 50mH, iar celelalte piese sunt conform schemei. Link spre comentariu
marian_valcea Postat Februarie 28, 2016 Partajează Postat Februarie 28, 2016 (editat) Salut am realizat de curand acest incarcator varianta facuta de GanMark, as dori daca se poate sa ma ajutati cu o mica modificare de soft, vreau sa imi apara pe ecran si capacitatea acumulatorului pe care il incarc mai exact vreau sa imi arate cati Ah imi baga in el. Vreau sa imi apara in locul unde arata temperatura sa imi arate cand temperatura cand capacitatea. Se poate face asa ceva? Ma puteti ajuta, nu ma pricep la modificarea softului. Editat Februarie 28, 2016 de marian_valcea Link spre comentariu
Marius84 Postat Martie 2, 2016 Partajează Postat Martie 2, 2016 Haideti ca am gasit asa zisul defect, pusesem trazistorul de pe incarcare invers, ca sa folosesc radiatorul in comun cu cel de pe descarcare, motiv pentru care incarcarea nu functiona. Link spre comentariu
Marius84 Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 (editat) Am reusit sa termin intr-un final proiectul, care functioneaza ok. Nu am insa deocamdata ntc-ul, dar il pacalesc cu o rezistenta de 10k (sper sa nu ma pacalesc pe mine ) Atasez fotografii ale acestuia, am reusit sa ingramadesc totul intr-o carcasa de sursa, da nu ma mandresc cu asezarea in interior. Ca sursa de tensiune este in interior un alimentator de laptop dell, cam 20 de volti la aproape 4A(cam putini amperi, dar astea au fost posibilitatile) Ceva mai greu a fost cu alinierea butoanelor. [/url Editat Martie 25, 2016 de Marius84 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum