Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Universal Battery Charger

nicnec

Postări Recomandate

Selectezi la tipul acumulatorului "SLA 6V "  iar la numarul de elementi "Cells  2 " adica ai doi elementi a de 6V . 2x6=12V . La capacity selectezi o valoare apropiata de cea acumulatorului  in acest caz  " Capacity 4500 "   Meniurile sunt intuitive si nu au nevoie de explicatii deosebite.

Editat de Voltus
Link spre comentariu

am inteles..si inca o intrebare am o baterie de 9vNI-MH 175mAH la acesta care este procedura? acesta necesita descarcare inainte de a fi incarcat? si un ex pentru valorile ce se selecteaza..

multumesc anticipat

Link spre comentariu

La ni-mh nu este indicata descarcarea completa intrucat uzeaza prematur acumulatorul .

Selectezi urmatoarele  :

"NiMh"

''Cells 6 "  daca acumulatorul consumat are circa 7.2V  deci 6 elementi  ori

''Cells 7 "  daca acumulatorul consumat are circa 8.4V  deci 7 elementi

" Capacity 200 "

Link spre comentariu

Bobina de 40uh este neadecvata, pe paginile anterioare s-a exprimat de trebuie o bobina cu inductanta mai mare, de 430uh la 3A.

Link spre comentariu

dar parca cineva a mai pus bobina de 47uh si a functionat cu ea montaju daca tin bine minte,si intreresant e ca leg bacteria arata tensiunea in mv dar daca dau incarcare imi da eroare

Errorr No Batery

Link spre comentariu

Da mai multe detalii : tipul bateriei , setarile facute starea de uzura a bateriei , etc .

Ce firmware folosesti in PIC ?

Eroarea  mentionata de tine poate apare daca nu functioneaza corect partea cu MOS-fetul a.i tensiunea pe baterie creste excesiv iar uC-ul opreste incarcarea .  Eroarea poate apare si daca bateria este foarte uzata sau daca nu sunt selelectati corect nr-l de elementi ai bateriei .

Eu am incecercat si cu 100uH si cu 470uH . Merge bine cu amandoua insa tensiunea este mai stabila cu cea de 100uH . Cred ca ar trebui sa mearga si cu 47uH insa nu stiu cat de stabil va fi curentul si tensiunea de pe iesire .

Editat de Voltus
Link spre comentariu

folosesc firmware cel postat la pagina "update fix 2x16" si setaraea am facuta-o pentru batraia de 12v pb

Sla 6v nr elementi 2  4500ma si mai e setaraea acaea I.ch 0.100c 0.200c 0.300c in cazul incarcarii Sla 6 am incercat cu toate trei si aclasi problema persista Error No Batery

iar bacteria nu pot sa spun ca e uzat o am cam de 6 luni si tine foarte bine si timp indelungat.drept nu am consummator mare pe ea doar un system de alarma o folosesc pentru backup

pe baterie e mentionat contant Curent charge 1,35 A SI Tensiune de 13,6-13,8

Link spre comentariu

Daca bateriile sunt in stare buna atunci problema poate fi cum am zis de la partea cu MOSFET-ul . Pune un voltmetru pe baterie si vezi ce valoare citeste cand incepe incarcarea si nu gaseste bateria .

Ai incercat si alte tipuri de acumulatori ?

Ce tensiune are alimentatorul incarcatorului ?

Doar pentru test poti selecta " NiMH "  iar la numarul de elemente alegi 10 . Tot asa face ? Daca da atunci verifica cu mai multa atentie montajul .

Link spre comentariu

11,21 v citeste voltmetru cind dau incarcare.

am incercat si Nimh ca test si acelasi simptome :nerv

o fi defect picu oare? deoarece am masurat si iesirea pe pinu 17 a picului unde am doar 1.65v in momentul in care dau incarcare si din acaesata cauza nu imi deschide bc548 care cum am inteles din schema electrica comanda mosfetu 9530

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări