Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Universal Battery Charger

nicnec

Postări Recomandate

:jytuiyu ma bag si eu in seama ... am citit si am vazut ca e destul de destept si stie sa faca si li-ion sau li -po. Ceea ce nu am reusit sa inteleg e : 1. Stie sa faca numai un element ( sa zicem 3, 7v/ 2000 ma ??) Ma refer la alea de sint in bat de laptop. 2. Stie sa faca pachet de li-ion ( am pus mai multe serie/ paralel pt a reface o bat pt o bormasina / nu scula performanta 3:daca aveti mai multe detalii ( cei ce deja il aveti construit), lamuriti-ma si pe mine. DANKE !!
Link spre comentariu

Nu am reusit sa decomprim arhiva - nici nu am insistat prea mult, deci nu am vazut schema , DAR nu pare sa faca managementul multicelula recomandat pentru LiION - LIPol . Incarca mai multe celule in sensul ca este capabil sa furnizeze tensiunea / curentul necesare .

Link spre comentariu

Nu am reusit sa decomprim arhiva - nici nu am insistat prea mult, deci nu am vazut schema , DAR nu pare sa faca managementul multicelula recomandat pentru LiION - LIPol . Incarca mai multe celule in sensul ca este capabil sa furnizeze tensiunea / curentul necesare .

Incearca sa decomprimi arhiva.
Link spre comentariu

@kh9005. Raspunsul era pentru mihai1979. In continuare nu stiu daca era corect sau gresit pentru ca nu pot deschide ( habar nu am cu ce ) fisierele .ps . ( Adineaori am gresit , arhiva am decomprimat-o , fisierele nu le-am stiut deschide ). Daca consideri ( sau stii sigur ) ca am gresit , ar fi corect sa postezi schema , mai ales ca inteleg ca l-ai facut.Edit. Neatentia a fost a mea , am descarcat alta arhiva - cea de la incarcatorul Li-Ion a carei schema am reusit sa o vad pana la urma . Ulterior, mi-am dat seama de gresala si am descarcat arhiva corecta la care nu am mai avut probleme ( erau pdf. nu ps. ) . Concluzia - NU are management multicelula pentru LiIon - LiPol , caci asta era intrbarea lui mihai1979.Si o ultima editare . Pentru ca au mai ramas putine ore din anul acesta , va doresc din suflet, la toti, "La multi ani !"

Link spre comentariu

Foarte buna realizare GanMark. Ma bucur ca ai eliminat interfata.Eu oricum nu am lasat locul gol. Nu am montat nici memoria fiindca e inutila.As vrea si eu sa fac noua varianta, daca vrei sa o atasezi aici. Am gasit un soft, varianta LITE, facut de Andrei Sokolov in care nu mai apare bateria NiCd si e limitata capacitatea pentru SLA la 12Ahiar la restul la 5Ah.Exemplu de incarcare baterie laptop Amilo Pro V3505.Li-Ion 10.8V 4400mAhTip baterie: Li-IonCapacitate : 4.4AhCurent de incarcare: 1C (4.4A) sau mai micNumar celule: 3 (10.8/3.6=3)

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Azi mi-a adus curierul pachetul. Desi imi place mult sa construiesc, ma bucur totusi ca l-am luat facut gata!

Spune-ne si noua cat te-a costat incarcatorul si transportul.Ai cumparat si alimentatorul?Zici ca un curier a adus coletul.Cum de nu a trebuit sa mergi la vama(si sa platesti vama +tva)Din ce tara l-ai comandat?
Link spre comentariu

Eu am luat modelul acesta:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... ories.html

initial am comandat din UK cu gindul ca scap de drumul in vama (100 Km si o zi pierduta pentru mine) dar din depozitul din UK nu trimeteau decit in UK. Asa ca am apelat la fiica mea care locuieste in Londra sa le comande. Bineinteles ca a citit mesajul meu in diagonala si nu a comandat decit o bucata in loc de patru. Avantajul a fost ca nu mai era in stocul din UK si a trebuit sa astept ( se vede mesajul meu de cind am spus ca am comandat ) pina a venit din China. De acolo a fost expediat prioritar cu Royal Mail-ul, care in Ro lucreaza cu DPD sau GLS, cred ca mai degraba cu DPD. De pe cutie nu rezulta cu ce curier a venit si pachetul a fost primit de sotie care nu a intrebat curierul de la ce firma este. Coletul a fost expediat simbata trecuta seara si a costat cam 25 de lire sterline plus taxiul.

Dar e fain si la lipsa mea totala de indeminare la capacit montaje, nu aveam de ales. Din acest motiv, cam toate aparatele mele sint de fabrica chiar daca eu am facut zeci de kituri pentru altii. Iar care nu-s de fabrica, n-au carcase.

Emil

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări