GanMark Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 8400mA ,2 celule , 1c ( parca 10 % din capacitate ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Doua celule de 2400 ma/h puse in paralel fac 4800 ma/h.Aceasta este capacitatea acumulatorului C.10 la suta din aceasta este 480 miliamperi.Atat se seteaza.La celule se vor seta 3.Incarcatorul nostru stie ca o celul este de 1.2 voltiCa regula generala acumulatorii se incarca la tensiunea :1,2 inmultita cu tensiunea acumulatorului.Ca si curent,se poate alege de la o zecime din C,pana la 1C.cu cat curentul este mai mare,cu atat scade timpul incarcarii.Se prefera o zecime pentru protectia acumulatorului si prelungirea vietii lui. Link spre comentariu
Feretech Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Am studiat putin acest incarcator "inteligent" dar cred ca va jucati cu pompierii cind incarcati baterii inseriate cu mai multe celule Liion sau Lipo.Am vazut ca are senzor de temperatura dar depinde unde este aplicat acesta, cind bateriile sint inseriate poate sa cedeze o celula pe care nu este senzor si atunci cine va intrerupe circuitul?Eventual la o setare eronata in loc de 2 celule setezi 3 ce se va intimpla? Mai bine cumparati un incarcator care este adevarat inteligent de pilda ImaxB6 costa numai 18 EUR, are functia de balancer (1-6 celule) si verifica incarcarea pe fiecare celula in parte. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 (editat) Feretech fa mi cadou ImaxB6 si il accept cu placere Doua celule de 2400 ma/h puse in paralel fac 4800 ma/h.Aceasta este capacitatea acumulatorului C.10 la suta din aceasta este 480 miliamperi.Atat se seteaza.La celule se vor seta 3.Incarcatorul nostru stie ca o celul este de 1.2 voltiCa regula generala acumulatorii se incarca la tensiunea :1,2 inmultita cu tensiunea acumulatorului.Ca si curent,se poate alege de la o zecime din C,pana la 1C.cu cat curentul este mai mare,cu atat scade timpul incarcarii.Se prefera o zecime pentru protectia acumulatorului si prelungirea vietii lui. aceasta regula este si pt paralel? mi se pare ok pt serie dar pt paralel........ Editat Martie 9, 2015 de adicontakt Link spre comentariu
manolo Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Eu nu as incarca li-po cu acest incarcator,pericolul de o mica explozie si un mare incendiu este major. Link spre comentariu
Feretech Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Feretech fa mi cadou ImaxB6 si il accept cu placere Fara suparare,cit ai cheltuit pentru piese ca sa realizezi acest incarcator se putea cumpara una gata facut.Incarcatorul facut de voi merge bine pentru acumlatori NiMH, Ni Cd, plumb si Li ion dar numai pentru incarcarea max.1 celule. Link spre comentariu
rosmarin Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Feretech:Ce ne lipseste la ora actuala ? In primul rand banii. Apoi , sa cumparam totul?Nu uita de placerea noastra de-a construi si de a ne confrunta cu tot felul de situatii inclusiv ca cea de azi.Poate s-ar impune realizarea unui algoritm al tipurilor de incarcare cu detalieri de legare a acumulatoarelor sursa in serie si derivatie, distributia curentilor necesari cu regimuri clare de incarcare in curent constant sau cu tensiune constanta . S-a ajuns la situatia ca avem realizata piesa si cum o folosim.Nu toti stapanesc engleza tehnica si traducerea ii ambigua.Nu se face distinctia clara ce ii celulaacumulatorului si dece trebuie legate in serie sau derivatie.Acasa fiecare ii pe cont propriu si ii dificil sa incarci fara sigiuranta si atunci ii dam dreptate lui Manolo In concluzie ar fi necesar un indreptar de folosire la incarcarea diferitelor tipuri de acumulatori Sper sa nu ajungem sa zicem ca am construit aparatul cu sacrificii si acum sa scriem chinezului sa ne trimita un incarcator.Dar se poate si asa.Oricum am scrie si am cere fara 180 lei nu scapam. Deci tot acolo ajungem ca poierdere baneasca. Dar castigam prin placerea personala a fiecaruia ca si-a construit ceva util Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Eu unul cred ca am cheltuit in jur de 50-60 de lei pe piese ' munca nu o pun la socoteala pt ca e placere in ceea ce priveste ImaxB6 in romania mai ieftin de 250 nu cred ca il gasesti iar p ebay si amazon sunt destul fake uri care seamna izbitor de bine cu originalul( subt destule filme pe youtube cu aceste incarcatoare care nu decupleaza atunci cand acumulatorul e incarcat) Link spre comentariu
manolo Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Eu in modelism folosesc toate tipurile de acumulatori si nu-mi permit sa-i stric,mai ales ca li-po sint destul de scumpi si mi-am luat un turnigy accucel 6 care are un pret rezonabul undeva la 34$ cu transport.Pentru cei care doresc sa adinceasca problema ,cautati pe net "cheali-charger" e un material de studiat zic eu. Pentru mine un incarcator inteligent este o scula nu un hoby. Link spre comentariu
winston Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 (editat) Pentru cei care vor construi acest incarcator: detaliile constructive pentru bobina sunt universale,modificarea pe placa lcd este numai pentru pcb-ul in varianta originala a lui FELIX. LE-in raspunsul lui @ovp2003 catre @Adycontakt e o mica eroare:la nunarul de celule trebuie setat 2(nu 3) Editat Martie 10, 2015 de winston Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Feretech fa mi cadou ImaxB6 si il accept cu placere aceasta regula este si pt paralel? mi se pare ok pt serie dar pt paralel........ Daca un acumulator are capacitatea de 2400 mA/h,inseamna ca poate alimenta un consumator care consuma 2400mA, timp de o ora.Daca pun in paralel cu primul,inca un acumulator identic,capacitatea se dubleaza si consumatorul va functiona un timp dublu. In concluzie daca punem doi acumulatori identici in paralel,capacitatea se dubleaza si tensiunea va fi cea a unuia.(4800mA/h:3,6V in cazul tau) Invers,In serie , capacitatea ramanea a unuia si tensiunea se dubleaza.(2400ma/h;7,2V) In rest ,regulile incarcarii raman aceleas la orice tip de acumulator: curentul= 0,1C..1C Tensiunea=tensiunea acumulatorului inmultita cu 1,2. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 multumesc de raspuns faptul ca; curentul se dubleaza si cat tine acumulatorul erau cunoscute pt mine regulile de incarcare ma interesau tensiunea o ia automat ;curentul il setez la 4800 mA cu 0.1C. nr de celule doua mai intai descarc in zero ambii acumulatori revin cu detalii dupa ce fac incarcarea Link spre comentariu
lrai Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Am citit din 2 in 2 topicul asta, m-am uitat si la schema si recomandarea mea este sa nu folositi incarcatorul asta pentru LiIo/LiPo mai ales pentru elementi inseriati. Nu intru in detalii ca si asa o sa sara lumea cu gura pe mine. Pentru LiIo/LiPo folositi un incarcator specializat ca nu e chiar asa de scump si nu se justifica improvizatiile. Pentru cei care au construit incarcatorul faceti-va un bine si masurati in sarcina cu un aparat de masura bun tensiunea/curentul de incarcare si verificati daca corespund. In special pentru acumulatorii de capacitate mica tolerantele sunt minime ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 multumesc de raspuns faptul ca; curentul se dubleaza si cat tine acumulatorul erau cunoscute pt mine regulile de incarcare ma interesau tensiunea o ia automat ;curentul il setez la 4800 mA cu 0.1C. nr de celule doua mai intai descarc in zero ambii acumulatori revin cu detalii dupa ce fac incarcarea Intradevar tensiunea o da automat incarcatorul in functie de numarul de elemente.El stie ca un element are 1,2v si ca trebuie sa il incarce cu 1,2Vx1,2. Nu imi amintesc bine dar cred ca de aceea trebuie sa setezi 3 elemente daca nu incarca cu setarea de 2.(1,2Vx3 buc= 3,6V) El va citi prima data tensiunea pe acumulatorul de incarcat si daca este mai mare decat cea setata da end.si aprinde ledul verde. Link spre comentariu
adicontakt Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 (editat) cu descarcarea se pare ca am o problema , cu toate ca am dat curent mic , aproape instantaneu mi-a dat END Am dat start la incarcare , se pare ca acumulatorii sunt de 2600 si nu de 2400 dupa 5 minute stau bine , tensiunea afisata 3760mV , temp 24 grade C , curentul oscileaza intre 570ma si 460mA aproximativ (am dat incarcare cu 0,1C) Editat Martie 10, 2015 de adicontakt Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum