costyy86 Postat Decembrie 4, 2014 Partajează Postat Decembrie 4, 2014 Am rezolvat, se pare ca pinul 8 al soclului de la LM358 era rupt, l-am schimbat si functioneaza. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 "Autorul proiectului a fost intrebat despre acest inductor si el recomanda 15 spire pe un tor cu diametrul de 2 cm. Eu am folosit ~40uH si merge bine."-Postat de "KH5009" pe prioma pagina a topicului.....La fel si formula de mai sus.... http://www.elforum.info/topic/15313-bobine-bobinute-si-bobinele/ poate te ajuta vreunul din softurile descrise aici.... conform pozelor lui felix bobina are multe spire cu sarma cam de 0.6-0.8 mm(masurat la"ochi"), eu am pus o bobina cumparata de la ade....ida de 470uh/3amperi si merge perfect, la incarcare cu 2 amperi nu se incalzeste nimic chiar si fara ventilator, nu pot numara deocamdata spirele de pe tor dar este bobinat spira langa spira complet pe un tor vopsit galben-alb de aproximativ 30 mm exterior cu sarma de 0.6 mm Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 15, 2014 Partajează Postat Decembrie 15, 2014 conform pozelor lui felix bobina are multe spire cu sarma cam de 0.6-0.8 mm(masurat la"ochi"), eu am pus o bobina cumparata de la ade....ida de 470uh/3amperi si merge perfect, la incarcare cu 2 amperi nu se incalzeste nimic chiar si fara ventilator, nu pot numara deocamdata spirele de pe tor dar este bobinat spira langa spira complet pe un tor vopsit galben-alb de aproximativ 30 mm exterior cu sarma de 0.6 mm O poza facuta de aproape (cu macro) cred ca este buna. Am in plan si eu realizarea acestui Universal Charger, deocamdata am desenat cablajul, am eliminat partea de serial si memorie. Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Decembrie 16, 2014 Partajează Postat Decembrie 16, 2014 cand ajung acasa pun poza cu bobina mea si dau si detalii cum e facuta Link spre comentariu
Florian Ciobanu Postat Decembrie 17, 2014 Partajează Postat Decembrie 17, 2014 bobina mea are 75spire (cam atat am putut numara ) CuEm 0.8mm pe un tor alb-galben , diametru exterior 25mm, diametru interior 15mm, grosime 10mm Link spre comentariu
rosmarin Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Am realizat si eu acest incarcator fiindu-mi trezita curiozitatea de catre CHIOREAN OVIDIU, GANMARK, GEOMAR si alti colegi de pe forum. Chargerul functioneaza foarte bine , nu-s probleme cu el.Profit de ocazie sa MULTUMESC colegilor de mai sus amintiti , pentru deschiderea lor, precum si pentru bunavointa manifestata permanent de a fi si noi beneficiari a unor realizari unde , dansii si-au pus amprenta. Cateva poze: Link spre comentariu
GanMark Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 frumos realizat....si si imbracat adecvat ! multe incarcari ! la cererea unui coleg atasez o arhiva cu toata documentatia realizarii acestui incarcator inteligent cu mici retusari la cablaj facut in martie dar nu e testat.... MultiBatteryCharger.rar Link spre comentariu
rosmarin Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 Acest cablaj l-am folosit si eu cu mentiunea pe care ati facut-o mai demult ca lipseste o rezistenta de unu ohmi/1w. Se poate inghesui si ea fara a modifica cablajul.Acum sunt marcate noua rezistente. Fiecare executie practica cere o anumita experienta si se poate invata pentru varianta nr.2 ce intentionez si eu sa fac deoarece mi-am dat seama ca al doilea montaj sau incarcator ar trebui facut altfel, ma refer la aranjare in cutie,dizain etc fara interventii functionale in schema.Nici l a statiile de lipit si nici in acest caz nu ma gandesc la profit sau beneficii decat la recuperarea componentelor folosite.Scopul meu initial a fost si ramane acela de-a ajuta colegii cu posibilitatile mele, modeste. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 22, 2014 Partajează Postat Decembrie 22, 2014 frumos realizat....si si imbracat adecvat ! multe incarcari ! la cererea unui coleg atasez o arhiva cu toata documentatia realizarii acestui incarcator inteligent cu mici retusari la cablaj facut in martie dar nu e testat.... Ce diferenta este intre cele doua hex-uri? Link spre comentariu
GanMark Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 (editat) nu mai retin sigur diferenta dar am folosit primul hex adica battery charger.hex parca backlight statea aprins sau nu pe timpul incarcarii ...dar as putea incerca din nou daca trebe Editat Decembrie 23, 2014 de GanMark Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2014 Partajează Postat Decembrie 23, 2014 nu mai retin sigur diferenta dar am folosit primul hex adica battery charger.hex parca backlight statea aprins sau nu pe timpul incarcarii ...dar as putea incerca din nou daca trebe Si eu tot acel hex am folosit.Eram curios ce noutati ar avea celalalt.Dar daca deranjul este mare,nu se justifica. De exemplu eu ar tebui sa demontez tot aparatul..incasetat reletiv inghesuit. Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 25, 2014 Partajează Postat Decembrie 25, 2014 Felicitari tuturor celor care au realizat acest proiect "Universal Baterry Charger". Acum in preajma sarbatorilor de iarna, am avut putin timp liber si am desenat versiunea 2 a cablajului pentru acest "Universal Baterry Charger", fiind si eu interesat de realizarea acestui montaj. ( Dupa sarbatori, am sa revin si cu un PDF scara 1:1 a acestui cablaj, daca cineva doreste realizarea lui, deocamdata trebuie sa-l verific de greseli.) Am proiectat acest cablaj pe doua placi dinstincte, montajul propriu zis pe "Main board" si LCD & butoane & buzzer pe "Auxiliar board". Cele doua placi vor fi "imbinate" prin lipire la un unghi intre 90-45 grade, la fel ca la voltmetrul cu ICL7107 de aici : http://www.elforum.info/topic/45399-ampermetru-sau-voltmetru-cu-icl7107/page-8 MOS-fetii au fost montati cat mai pe lateralul/marginea cablajului pentru facilitarea montarii unui radiator mai "generos" si comun (obligatoriu izolati MOS-fetii) pentru cei doi MOS-feti.. Bobina a fost montata orizontal pentru realizarea unui montaj cat mai compact. Am prevazut radiatoare pentru stabilizatoarele de 12Vcc, 5Vcc si tranzistorul TIP122. Montarea mufei ICSP a fost facuta tot pe lateralul/marginea cablajului, pentru o conectare cat mai usoara la programatorul Pickit 2 (asta am eu). Am eliminat partea de memorie si partea de serial, din ce am citit in topic nu sunt strict necesare in montaj. Placile pot fi conectate impreuna si prin fire (daca se doreste o alta amplasare a placii cu LCD & butoane), DAR obligatoriu trebuie conectate toate pad-urile, inclusiv toate pad-urile de "masa", pentru o functionare corecta a incarcatorului. Cam asa mi-au iesit cablajele pentru "Universal Baterry Charger - V.2 - 2o15" Main board: Auxiliar board: ************************************************************************************************************************************************************************************ Cu ocazia sarbatorilor, vreau sa urez si eu un " CRACIUN FERICIT " tuturor celor care fac parte din comunitatea Elforum. . Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 25, 2014 Partajează Postat Decembrie 25, 2014 La Multi Ani Adi, proiectul final va urma, vedem ce spune timpul liber, sa verific cablajul de greseli si incerc sa demarez proiectul. Link spre comentariu
yo6pir Postat Decembrie 25, 2014 Partajează Postat Decembrie 25, 2014 Multumim de urari si vreau sa te felicit Geo pentru ca ai un talent deosebit in a proiecta cablaje; Felicitari si sarbatori cu bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum