Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Universal Battery Charger

nicnec

Postări Recomandate

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Multumesc pentru indicatie.Si scuze pentru neatentie si superficialitate.Am fost si agitat de bucuria descoperirii acestei realizari pentru ca este proiectul pe cere urma sa-l fac si nu speram la o varianta desteapta cu procesor.Alesesem o varianta clasica cu reglaj din potentiometru.Din pacate nu stiu nimic despre transformarea codului sursa in fisier hex. :speriat (de la hex incolo ma descurc. :freaza: )Cred ca la varsta mea nu mai pot invata dar..sa incerc.Asa ca va rog ,daca se pote ,dati-mi niste indicatii cum fac si cu ce programe.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Am construit si eu acest incarcator si sunt multumit de el.

Atasez modificarile pe care le-am facut la placa cu LCD.

Eu nu am inteles care e problema cu inductorul.

Daca te uiti pe pozele publicate de autor, inductorul ar fi de ~50uH.

Pe schema e trecut 430uH, dar calculele sunt gresite (daca nu cumva in Spania matematica e diferita).

Am mai gasit o schema care merita vazuta.

http://www.seven-segments.com/index....menucats&id=43

post-31574-139829731643_thumb.png

Link spre comentariu

Am construit si eu acest incarcator si sunt multumit de el.Atasez modificarile pe care le-am facut la placa cu LCD.Eu nu am inteles care e problema cu inductorul.Daca te uiti pe pozele publicate de autor, inductorul ar fi de ~50uH.Pe schema e trecut 430uH, dar calculele sunt gresite (daca nu cumva in Spania matematica e diferita).

l-am construit si eu dar nu l-am alimentat inca.Mai am sa fac si sa pun bobina.Am gasit un miez de dimensiunile potrivite , orientandu-ma dupa poze si locul de pe cablaj cu gaurile aferente.Am numarat spirele din poza si imi iese intradevar pe la 30 uH.Am intrat in concediu si am sistat lucrul urmand sa ma mai gandesc.Dar este evident ca pe acel miez nu se pot obtine 450uH.Daca ziceti ca al dumneavoastra functioneaza, cati uH are bobina?Si as mai vrea sa va intreb de ce ati facut modificarea la afisaj?Ati avut afisaj cu backlight cu bornrle inversate cumva?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări