Vizitator bogdanalex Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Va salut,Am construit driverele propuse de Margean, cele cu L297 & 74HC08 , alimentate de la o sursa de calculator cu care incerc sa conduc motoarele Astrosyn type: 23PM - C109 , Unipolar Motors 6 wires , 5.4 V/phase , 1.5 A/phase , 1.8 deg/stepAm setat in mach3, la fel ca in tutorialul video, ca punct de plecare 2000 sau 1800 steps per mm , diferite viteze si acceleratii cu acelasi rezultat, step & dir pulse la 0 .Apoi la jogging in meniul de configurare motoare, obtin o miscare ce nu este rotunda, motoarele se sacadeaza din cand in cand dar nu o iau invers ca in cazul in care nu am legat corect firele. Ati mai patit asa ceva? De la ce poate fi? Calculatorul este un i3 cu placa de port paralel montata pe PCI si windows xp.Am sa incerc sa pun un filmulet diseara poate aprind "beculetul" cuiva pt ca sunt destul de frusrat ca se misca dar nu se misca bine. Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Incearca sa maresti Config->Motor Tuning->"Step Pulse 1-5 us", pune la 15 us. Link spre comentariu
Vizitator bogdanalex Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 mersi, am sa incerc cand ajung acasa si revin cu impresii. Link spre comentariu
Vizitator bogdanalex Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Mersi Ionut! Asta este!!!Motoarele nu mai au vibratie, nu se mai aud ca un tractor ci ca o albinuta Link spre comentariu
Ionut Pavel Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Cu Placere! (Inca 15 caractere) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum