Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor! Miscare sacadata Stepper cu Mach3

Vizitator bogdanalex

Postări Recomandate

Vizitator bogdanalex

Va salut,Am construit driverele propuse de Margean, cele cu L297 & 74HC08 , alimentate de la o sursa de calculator cu care incerc sa conduc motoarele Astrosyn type: 23PM - C109 , Unipolar Motors 6 wires , 5.4 V/phase , 1.5 A/phase , 1.8 deg/stepAm setat in mach3, la fel ca in tutorialul video, ca punct de plecare 2000 sau 1800 steps per mm , diferite viteze si acceleratii cu acelasi rezultat, step & dir pulse la 0 .Apoi la jogging in meniul de configurare motoare, obtin o miscare ce nu este rotunda, motoarele se sacadeaza din cand in cand dar nu o iau invers ca in cazul in care nu am legat corect firele. Ati mai patit asa ceva? De la ce poate fi? Calculatorul este un i3 cu placa de port paralel montata pe PCI si windows xp.Am sa incerc sa pun un filmulet diseara poate aprind "beculetul" cuiva pt ca sunt destul de frusrat ca se misca dar nu se misca bine.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ionut Pavel

2

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări