Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor amplificator..MachAudio...

Postări Recomandate

Salut colegi..Mi-a parvenit un amplificator machaudio defect(finali+prefinali in scurt)...Ee bine..am schimbat tot ce era parte activa(toti semiconductorii) am verificat rezistorii care ar putea fi cu probleme...Si totusi nu reusesc sa ii dau de capat...Am o deriva de aprox.7vcc si nu reusesc sa reglez curentul de mers in gol(oricat as roti de trimerul din superdioda nu se "simte" nici o schimbare)Deci mentionez ca am verificat cam tot ce era de verificat/schimbat...Daca aveti ceva sfaturi...sunt bine venite...Schema o puteti descarca de la atasamente...

MA1300.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

S-au facut schimbari cu componente identice....In afara de finali..original au fost doua perechi de mjl3281A+complementar..alimentare +/-58v in gol....Acum am bagat 4 perechi de 2sc5200/a1943 provenienta TME...(mai mult sau mai putin fake)Operationalul l-am schimbat preventiv deoarece au fost ceva probleme inainte de ei(operationalii din partea de selector bridge/stereo..si ce mai are inainte au fost arsi)...Dupa cum am zis am masurat...si cu intrarea in scurt...si cu intrarea in aer...aproximativ 7vc..mai exact 7.4vcc masurat cu un DT9205A

Link spre comentariu
Vizitator cyber_boy

Nu e normal ca tranzistorul superdioda sa aiba aproape 50 volti colector-emitor, verifica daca tranzistorul si circuitul din baza lui sunt bune.Later edit: e normala tensiunea ridicata la iesirea operationalului, el incearca sa readuca iesirea amplificatorului la zero. Ceva de dupa el e defect si dezechilibreaza amplificatorul. Masoara superdioda, sigur e si cu ea ceva in neregula de permite tensiunea aia asa mare.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Intradevar....am pe pinul 6 14.8vcc...

Absolut normal. Operationalul cauta sa compenseze offsetul amplificatorului si cu iesirea în aer nu se mai închide bucla de reactie în cc.Luati-o de la iesire spre intrare si masurati tensiunile de la iesire, din emitorii finalilor, din bazele finalilor, din portile prefinalilor, etc.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări