Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semanatoare

worker

Postări Recomandate

Cand sectiile sant peste 2 buc trebue sa pui roti de copiere pentru cadru si fiecare sectie sa aiba o articulatie care ii da libertatea sa mearga dupa denivelarile terenului altfel la o denivelare de 10Cm una din sectii va esi din pamant .Gandestete ca la capatu solei trebue sa ridici semanatoarea pentru a efectuoa operatia de intoarcere care este aproape pe loc .Semanatoarea de paioase are sectiile foarte apropiate si nu merge sa pui acelasi tip de sectie ca la semanatoarea de plante prasitoare .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• worker

19

• Adierea

10

• Ion_Bumbu

8

• pop_ady44

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Inteleg ce vrei sa spui. numai ca imi strici toate planurile.partea mai putin placuta pentru mine este ca iti dau perfecta dreptate.anul acesta vreau decat pentru porumb.sper ca in week-end-ul acesta sa o fac desi sunt la limita cu timpul.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Are o ruda una artizanala cu doua posturi, tractata de cal.In cuva cu boabe (vorbim de un singur post) este montata o roata cu paharele (lingurite, conuri, cum vrei sa le spui, cert este ca seamana cu degetarele dar sunt mai mici, inauntrul lui incape o boaba de porumb). Aceasta roata este actionata cu un lant de la roata de copiere, incarca in fiecare paharel cate o boaba si o varsa intr-un jgheab ce o trimite la patina printr-o teava. In functie de numarul de paharele si de raportul pinioanelor si a diametrului rotii se stabileste densitatea. Bineinteles ca odata calculate aceste date, singurele la care umbli vor fi pinioanele.Paharelele sunt montate in laterala rotii pentru a permite asezarea jgheabului sub ele. Nu stiu daca pot ajunge sa fac poze, dar sper ca ai inteles si ca interventia mea nu este prea tardiva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări