Ion_Bumbu Postat Februarie 26, 2013 Partajează Postat Februarie 26, 2013 Daca ai motocultor normal e sa mergi pe sisteme mecanice. Pun ceva link , de la 2 semenatori chiar pentru motocultoare. Sint destul de bine facute foto incit sa poti sa te inspiri din ele. http://tractoras.ro/magazinonline/seman ... ocultor-55 http://tractoras.ro/magazinonline/seman ... ocultor-52 O sa vezi ca au in foto lanturi agricole dar merg bine si cele de bicicleta , mai ieftine si gasesti si pinioane pentru diverse rapoarte. Cutia e combinata , seminte si fertilizator de aia ai 2 sist de distributie. Grig Link spre comentariu
worker Postat Februarie 27, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2013 Multumesc. Cea mare chiar imi place. As construi si eu asa ceva.Nu vreau sa o cumpar gata facuta. Daca ma cupam de agricultura maine o achizitionam.Imi place mai mult una home-made desi stiu ca nu va fi foarte fiabila.Deci nu abandonez proiectul. Link spre comentariu
worker Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 http://www.rotakt.ro/accesorii/accesori ... motocultor am gasit una micuta si foarte simpla dar are un pret exorbitant pentru o statie. Ce nu inteleg eu este unde are sitele montate? ca astia zic ca are 4 site pentru diferite marimi de seminte partea proasta e ca se apropie termenul limita cu semanatoarea, am nevoie de ea si eu nici nu am stabilit proiectul. Link spre comentariu
Adierea Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Sitele sant acele discuri care ia boabele ,se vede la poza care este facuta de sus ,discul din cutia cu porumb .Eram sigur ca pretu este Construeste una ca nu este mare branza daca ai un flex si stii sa sudezi in trei zile termini . Link spre comentariu
worker Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 OK. Numai ca nu vad nicio imagine cu porumb.Este vorba cea cu boabele albe? Adica cu fasole?Poti te rog sa-mi schitezi sau sa-mi descri cum sa o fac?Am cautat prin tot Bucurestiul o semanatoare de motocultor sa ma uit atent la ea si nu am gasit. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Cam la pretul ala si cred ca acelasi tip am vazut la dede.Dupa mine e utila doar sa te inspiri din ea , e mult prea scumpa.Grig Link spre comentariu
worker Postat Martie 9, 2013 Autor Partajează Postat Martie 9, 2013 e destul de departe de mine acest magazin dar daca as ti ca au in stoc m-as duce acolo.Mai aproape am prakiker, hornback, mr bricolage si bricostore.maine dau o raita prin ele poate gasesc una ptr inspiratie. Link spre comentariu
Adierea Postat Martie 9, 2013 Partajează Postat Martie 9, 2013 Iti fac o schita .Vrei cu un rand sau cu doua randuri .La semanatoarea aceia nu vad sa aiba reglaj pentru adancime ,cele doua bari laterale sant marcatoare dar cred ca sant ficse si nu rabatabile ,patina este cam scurta daca nu se regleaza . Link spre comentariu
worker Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 nu contaza pentru cate randuri ca le multiplic eu.De fapt eu vreau sa o fac cu 4 randuri. Link spre comentariu
Adierea Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Peste doua randuri se complica destul de mult si nustiu daca o poti duce cu motocultoru .Un tractor de 45 cai are semanatoare de porumb cu patru randuri la semanatoarea de porumb cu sase randuri nu face fata .Fac o schita cu o sectie si o pun aici . Link spre comentariu
worker Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 m-am gandit si eu ca poate nu face fata.Motocultorul are vreo 9 "cai frumosi" si segmentii noi. Motor Intermotor 359Mai am si o motosapa de vreo 6,5-7 CP cu motor chinezesc clona honda gx200De aceea vreau sa pun semanatoarea cu 3 statii dupa motocultor ca la porumb ies cu maximum 160 cm latime cat latimea unui autoturism.la grau, voi avea 6 statii deoarece adancimea de plantare este mai mica si ma gandesc ca duce.modelul dupa care ma inspir este cel atasat.am gasit intr-un articol pe net urmatoarea fraza:"Brăzdarele de pe plug pentru însămânţarea ierburi funcţionează ca nişte dispozitive de închidere a pământului."Este vorba de semanatoarea ASTRA SZT 5,4 dar nu inteleg cum face aceasta operatie de astupare a semintelor Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 10, 2013 Partajează Postat Martie 10, 2013 Nu conteaza atit caii cit aderenta.Cit de greu e ala mare?Grig Link spre comentariu
worker Postat Martie 10, 2013 Autor Partajează Postat Martie 10, 2013 peste 120 kg. trei persoane putrenice nu au reusit sa-l tina pe loc cu roti de cauciuc imbracate in cornier.scuze, dar am citit pe alt forum ca la un GX200 s-a montat un far. De acolo nu prea am inteles cum.Se poate mai multe detalii? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 11, 2013 Partajează Postat Martie 11, 2013 120Kg e cam putin, 2 sectii duce dar mai multe cred ca`i problematic.Far se poate pune daca e volanta echipata cu inca 2 magneti si ai bobinele pentru alternator instalate sau le vei instala.Oricum lumina e variabila cu turatia fiind nestabilizat alternatorul.GX200 au mai multe optiuni la alternator , si una care duce vreo 7A/12Vac dar cu 4 bobine.Cauta in docu de Honda pus acolo.Daca incerci sa te legi de bobina de la aprindere nu cred ca ai sanse decit cu ceva LED si e destul de complicat pentru ceea ce obtii.Daca e pentru invatat/pasiune atunci e altceva , pe el!Pina la urma e mai simpla o lanterna cu LED .Eu am pe el far din constructie si ma ajuta cind il pun in magazie seara.In rest ,noaptea mai dormim si noi. Sa`ti mearga!Grig Link spre comentariu
worker Postat Martie 12, 2013 Autor Partajează Postat Martie 12, 2013 o sa incerc sa-i fac doua sectii pentru porumb. sper sa se comporte bine.referitor la far prefer sa folosesc lanterna atunci cand este nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum