Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semanatoare

worker

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• worker

19

• Adierea

10

• Ion_Bumbu

8

• pop_ady44

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

da, dar nu folosesc softpedia. Aveam un cont incerc sa-mi recuperez parola.Multumesc «pop_ady44» pentru imagini.Principiul de functionare ma interesa si este acelasi ca la ce doresc sa o construiesc eu.

Link spre comentariu

Multumesc. este intersanta. banuiesc ca este si grea.Dar cu ce a fost actionata (trasa)?Sistemul de prindere si aruncare a bobului este simplu ca la cele noi cu lingurita.ce nu inteleg eu la ea este cum astupa boabele cu pamant.

Am fost trasa de cai, sincer nu stiu cum se acopera canalurile deoarece nu am vazut-o niciodata in actiune.
Link spre comentariu

Boabele de porumb sant bagate in pamint cu ajutoru unei patine care merge incontinuu bagata in pamant ,patinele folosite la semanatorile pentru porumb cu doua randuri sant patine utilizate la semanatorile de grau .Adancimea la care trebue bagate boabele de porumb este de 120mm pana la 150mm .Distanta dintre randuri este 700mm.

Link spre comentariu

Semanatori trase de cai ca modelul din poze sunt si pe unde stau eu. E destul de greu de tinut pe randuri. E usoara si fuge in toate partile, mai ales daca sunt bolovani ceva mai mari pe teren. Pentru a acoperi boabele, dupa semanare, se trece cu o grapa din crengi, in zona mea i se spune boruna.

Link spre comentariu

Hai ca m-ai bagat in ceata."Adâncimea de semănat - la semănat se va realiza o adâncime de 4-8 cm urmărinduse ca sămânţa să fie în contact cu solul umed şi, ca urmare, răsărirea să fie rapidă şi uniformă."este din link-ul pus de «Ion_Bumbu» si ii dau dreptate.«Adierea» cred ca tu confuzi adancimile la care se ara si se seamana.Chiar am nevoie de o semanatoare si vreau sa o fac. este destul de greu ca atunci cand o sa ma apuc de ea am decat trei zile la dispozitie.Asa ca m-am gandit sa reduc mecanica la limita.Fiind atasata la motocultor si neavand posibilitatea de a folosi aer comprimat m-am gandit ca distribuitorul de seminte sa il fac electronic folosind pentru fiecare statie cate un motor electric cu reductor sau pas cu pas alimentate la un acumulator de 12V de scuter.Folosind un regulator de turatie pot regla destul de precis distanta dintre boabe.Stiu, pare ceva de domeniul SF-ului dar o sa incerc. Ceva sfaturi, idei?

Link spre comentariu

Sistem de distributie pentru porumb foarte ingenios este cel din poza atasata mai sus .Fa patinele pentru o adancime de 12 Cm ,daca nu vrei sa semeni la 12 Cm reglezi adancimea din roata de copiere la 4 Cm si rasare porumbul repede dar se usuca tot repede .Pentru ce iti trebue motoare electrice ,baterie si altele ,actionarea este simpla dispozitivul pentru distribuirea semintelor bob cu bob este problema si trebue facut mecanic nare treaba cu electronica .Cand am zis ca porumbul rasare si cand este pus la 18 Cm teren afanat sa stii ca am facut proba pe un teren de 01 hectare .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări