Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Semanatoare


worker

Postări Recomandate

Cu noua reorganizare a forumului nu prea am gasit unde sa postez subiectul. Asa csa incerc aici.Sunt interesat de schite sau imagini legate de o semanatoare (pentru porumb, ovaz) care se poate atasa la motocultor (are priza de putere) sau motosapa. Ideea este ca imi trebuie una simpla si fiabila care se poate modifica usor prin adaugarea sau scoaterea sectiilor si adapta la diverse tipuri de culturi.Ca ideea am vrut sa pornesc de la una manuala dar nu am avut posibilitatea sa fotografiez asa ceva. orice ajutor este binevenit.multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • worker

    19

  • Adierea

    10

  • Ion_Bumbu

    8

  • pop_ady44

    7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Semanatoarea de porumb este total diferita de cea pentru ovaz .Semanatoarea de porumb are o turbina pentru vid ,vidul creiat trage boabele pe un disc cu orificii ,discul cu orificii este invartit de roata de tasare astfel la o distanta anume cade cate un bob de porumb ,faole ,etc. Semanatoarea de ovaz are niste roti dintate din plastic care se numesc sistribuitori ,distribuitoarele sant invartite da una din rotile de copiere ,astfel semintele sant antrenate dozat spre patine .

Link spre comentariu

vreau sa gasesc o solutie low cost care pot sa o construiesc eu.Ca fapt divers cum semanau batranii pe vremuri cu caii sau cu boii?Cum sunt construite acele semanatori? Nu stiu la ce muzeu sa ma duc sa vad.Cu multi ani in urma am vazut asa ceva dar nu mai imi aduc aminte detalii.Pneumatic nu am posibilitatea sa o actionez.Dar daca ma enervez, electronic da. :ras: Pot face o electronica sa imi planteze bobul din x in x cm.Si daca ma mai enervez odata pot numara boabele electronic :ras: dar prima data vreau sa studiez principiul de functionare al uneia mecanice.Sunt pe piata unele manuale cu care te plimbi pe rand si planteaza bob cu bob.Imi dau seama ca difera de la porumb la ovaz dar vreau sa gasesc ceva comun la ele.Nu vreau cu semanatoarea de porumb sa plantez lucerna ar fi absurd dar macar mai multe tipuri de seminte.

Link spre comentariu

cu o semanatoare se seamana porumb si floarea soarelui (ruje) iar cu o alta semanatoare se seamana grau trifoi ...la prima semanatoare nu stiu cum se va putea rezolva cu vidul,la cealalta poate e mai simplu.

Link spre comentariu

Inainte se semana cu o sanie trasa de cai si un om arunca grau cu mana dupa se trecea cu o grapa si acoperea semintele ,asta la paioase .La porumb se aruncau boabele cu mana in brazda cand se ara .Vrei metodele astea :ras: .Am vazut si semanatoare trasa de cai ,pentru paioase dar diferenta fata de una trasa de tractor se apropie de zero . Semanatoarea pentru porumb trasa de cal are la distribuirea semintelor doua lingurite care sant invartite de o roata de copiere ,linguritele arunca boabele cum apuca .

Link spre comentariu

Semanatoarea pentru porumb trasa de cal are la distribuirea semintelor doua lingurite care sant invartite de o roata de copiere ,linguritele arunca boabele cum apuca .

La noi in maramures inca se mai folosesc acele semanatori trase de cal Intradevar semintele sant aruncate cam aiurea in tranvai (dese)treaba cu raritu efectuinduse manual cu sapa. incerc sa iti fac o poza la o asemenea semanatoare astazi si postez pozele
Link spre comentariu

ar fi minunat. ca sa am de unde sa ma inspir.Greu de gasit documentatie pentru asa ceva.

ti-am facut un set de poze urmeaza sa se incarce undeva pe un sait si sa postez lincurile dar cam greu la deal cu boi mici :rade:
Link spre comentariu

Multumesc. este intersanta. banuiesc ca este si grea.Dar cu ce a fost actionata (trasa)?Sistemul de prindere si aruncare a bobului este simplu ca la cele noi cu lingurita.ce nu inteleg eu la ea este cum astupa boabele cu pamant.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări