Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertec 140S

cristi7521

Postări Recomandate

atentie mare la timpii de comutatie a diodelor....nu am studiat datasheetul diodelor ce vreti sa le puneti in invertor,dar trebuie timpi foarte mici.invertorul lucreaza la 100 kHz.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• amudsen

16

• cipriyan123

8

• cristi7521

6

• em2006

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Timpii de comutatie ai diodelor spun ca ar fi ok, MUR1560 care este original in invertor are timpul de comutatie 35 ns, pe cand ce vreau sa pun HFA25PB60 are timpul de comutatie 23 ns,

cu STTH12R06DI care are timpul de comutatie 25 ns, cu ce vreau sa inlocuiesc RURP1560 - timpul de comutatie 60 ns (ar fi frecventa 160khz) cam ma pune pe ganduri, intradevar cred ca (sigur) am sa caut dioda originala.

D-l em2006, multumesc pentru foto, am sa prezint si eu adaptarea ........... cat de repede pot.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Traful e la 15v, din schema arata 12v, inca nu l-am alimentat, astept inca piesele, cred ca pe saptamana viitoare va fi gata. Am inlocuit condensatoarele (cele vechi aratau cam dubios, plus ca le-am scos cu mana........ parca nu erau lipite ?!!), inlocuit diodele (am dat gauri de adaptare pentru capsula TO247 si le-am izolat), inlocuit rezistentele din grila, relipit traful traductor de curent, fixat traful de putere (miezul era fixat cu banda de hartie, avea un joc sus/jos de 1cm!!), partea de diode finale pare ok. Dar mai e timp..... 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru diodele in capsula TO247 a trebuit sa sa fac o alta serie de gauri (mai inghesuit) si le-am izolat cu banda siliconica, pentru igbt-urile in capsula TO247 nu a fost nevoie de nici o modificare, doar am mai indoit mai tare terminalele si au incaput foarte bine. Am refacut lipiturile la partea de forta (am spus mai sus .... condensatorii din partea de alimentare i-am scos cu mana) iar traful de citire a curentului era bine mersi, imi pare rau ca l-am jupuit un pic. "Pacientul" se simte bine, dar, asa cum a spus cipriyan123 trebuie mare atentie la timpii de comutatie a diodelor. De curiozitate pentru cei care sunt cu vechime in reparat invertoare, cate ati intalnit cu paianjeni in ele?

Link spre comentariu

Ma bucur ca l-ai trezit din morti,vei avea un invertor de calitate extra(industrial),si care te va ajuta un pic sa te perfectionezi in materie de sudura(te va ajuta mult mai ales la electrod bazic).Factorul de utilizare este foarte bun,asta si din cauza radiatoarelor destul de mari-aceleasi radiatoare de la igbt+diode iesire sunt folosite in fratele mai mare INVERTEC V160.

Sa-l folosesti sanatos si sa-l pastrezi pentru tine(asa ceva nu e de dat...) :dsgfds

Link spre comentariu

Off, l-am trezit la viata, dar nu imi place ce se aude de la el, adica l-am pus din nou pe teste, am pus o rezistenta de resou in sarcina care cam falfaie, am pus aparatul de masura in paralel cu rezistenta si oscileaza tensiunea cam cu 0,5 sec si se aude un pacanit suspect in el. Cand modific potentiometrul de la minim la maxim, creste tensiunea pana la vreo 10v si se inroseste rezistenta (1/2 rezistenta resou 2500w). Ce poate fi, mai ales cand l-am luat ferita de pe traful de putere juca (adica misca bine de la locul ei, nu era stransa) era vreun intrefier ceva? Ca parca doar la sursele fly-back se foloseste intrefier.

Link spre comentariu

Se deplasau partile E ale trafo independent una de cealalta, sau se deplasau impreuna (carcasa aluneca/se deplasa putin pe traf)?

Daca e a doua varianta nu sunt probleme mari deoarece functia feritei este aceeasi, nu conteaza unde este carcasa.

Iar prima varianta pare imposibila, cele 2 E-uri sunt prinse impreuna cu banda sau sunt lipite.

Ce aparat ai pus, analogic sau digital?

Tot osciloscopul este util..

Link spre comentariu

Chiar prima varianta, E-urile se deplasau unul fata de altul, am masurat cu un mavo35. Care sunt punctele de masurat cu osciloscopul? Am reusit doar la iesire, era o sinusoida mai "triunghiulara". Care o fi cauza oscilatiei?

Link spre comentariu

Tot persista oscilatia si pacanitul, dar numai cand pun rezistenta de resou in sarcina (cu becul apare bine), poza cu semnalul de pe poarta (am semnal pe toate portile)

Posted Image

Posted Image

Atunci cand apare pacanitul semnalul se aplatizeaza (devine o sinusoida .....mai dreapta). Are un fel de protectie? Daca da, de ce intra?

Link spre comentariu

Multumesc d-le em2006, asa este, cand misc semireglabilul (cam la 3/4 tura) cu rezistenta (1/3 de 2500 w) in sarcina incepe sa pacane pe la 110A (cat indica potentiometrul) mai slab, apoi la 140 mai puternic . Cred ca il las asa, sa trec la proba cu electrodul? Multumesc deasemeni cipriyan123 (semireglabilul era intradevar mutat cu fata in sus, l-am readus in pozitia normala si l-am fixat cu plastic, adica sa stea ca in poza de mai sus)

Editat de amudsen
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări