Vizitator tyc Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Pe ebay multe au freeshipping . Ex: http://www.ebay.com/itm/1pc-10Watt-10W- ... 43b61ed973 Un led China de 500W (sau 50 de 10W) plus alimentariile aferente iese la un pret apropiat de Cree ,dar calitatea e alta . E vorba de 2 lampi HID puse pe capetele intervalului ,iar randamentul acestora(~85lm/W) e mai mare decat al ledurilor chinezesti(65lm/W) ceea ce inseamna ca trebuie sa folosesc leduri de mai multi wati decat lampile si nu pot sa merg cu ledurile chinezesti la maxim din putere pt ca nu rezista. Din acest motiv vreau sa folosesc MK-R care la puterea dorita vor avea un 120lm/W . Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Mersi, pretul e foarte bun intr-adevar.Cred ca o sa comand si eu. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 De la "hongkongsuperseller" am luat şi eu leduri de 10W, dar din oferta de loturi, avea 10 bucăţi la cca. 15 Euro cu transport inclus, am luat 20 bucăţi, merg foarte bine.Faza cu lm/W e oarecum relativă, se referă la randamentul ledului, nu la tot ansamblul, unde mai intervin şi sistemul de focalizare şi sursa de alimentare în discuţie. Pe lângă asta fiind vorba de iluminare exterioară, care funcţionează soar când şi când, problema lumenilor e secundară, la o adică poţi folosi ledul în blană, în cele 2-3 minute cât stă aprins nici nu apucă să se încălzească ca lumea. Alta e situaţia dacă e undeva pe un hol, încastrat în tavan şi folosit nonstop, acolo poate că e mai important ce zici tu.Oricum mint şi unii şi alţii, cei 65 sau 85 sau 100 lm/W nu vor fi atinşi niciodată în mod practic, pt. că sunt măsuraţi cu joncţiunea la temperatura camerei, or, la 80-100C în funcţionarea normală intensitatea scade ce cel puţin 20-30%, iar optica reduce randamentul şi mai mult. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Da, problema este ca eu vreau sa alimentez ledurile la 12-15V.De aia am luat de la Edison Germania fiindca aveam specificatiile lor tehnice si puteam sa-mi aleg ce tip doream eu, functie de tensiunea de alimentare(am luat printre altele de 15W si de 20W).Plus ca au si otiunea day-light white.Asa daca iau la tensiuni mai mari, trebuie booster din 12V in xxV, alti bani, alta distractie.Mai discutam. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Cele de 10W au tensiunea de funcţionare 11V, la 900mA, deci merg pt. sisteme de 12V, eventual pui mai multe în paralel. La mine în bucătărie am deasupra hotei 2 de 10W paralel, alimentate dintr-un driver de 10W redus la 6W, şi lumina este suficientă pt. toată bucătăria...Acuma am văzut că are respectivul reducere de 5% la lotul de 10x10W, ies chiar mai ieftin decât le-am luat eu. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Cum spune mihaicozac ,poti pune mai multe in paralel chiar si direct deoarece chinezi fac ledurile de 10W din inserierea ledurilor de 1 W intr-o capsula comuna . Link spre comentariu
mihaicozac Postat Februarie 24, 2013 Partajează Postat Februarie 24, 2013 Sunt convertoare universale step-up cu LM2577, pe la 2 dolari bucata, nu e mare scofală. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum