Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Descopera becul

Vizitator tyc

Postări Recomandate

Am primit o poza a unei lampii si al carei bec nu stiu de cel fel e. Pe langa poza am aflat ca se aprinde incet iar dupa forma si aprinderea lenta ma conduce la concluzia ca e un bec cu vapori de mercur sau sodiu la inalta presiune .Ce vreau sa aflu e ce fel de lampa e ,ce caracteristici are gama din care face parte (sau chiar ea) ,eventual o desriere mai exacta in functionare -evident ,cine are/avut asa ceva.[attachment=0]20022013091.jpg[/attachment][attachment=1]20022013092.jpg[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mihaicozac

7

• Dr.L

4

• E_manuel

3

• maxim_sedilec

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Clar este un bec de inalta presiune cu vapori de mercur, cred ca stii ca manevrarea lui este extrem de periculoasa, de obicei astea se manuiesc in costume speciale.Numai numele lui trebuie gasit...

Link spre comentariu

tot nu stiam ce sa-ti ofer "bonus"....lasa ca te lamuresti tu in curand . e un bec HID de 70W face lumina ca cat un halogen de 500Wmerge la 220Vca printr-o reactanta (bobina) dar la aprindere nucesita un "ignitor" special electronic, se initializeaza arcul cu 3..5 KV

Link spre comentariu

maxim_sedilec ,nu am vazut-o real ,numai poze -dupa forma balonului intern pare HID ,pana nu o vad in realitate nu-mi dau seama exact . Si geometria corespunde.@E_manuelNumai poze am primit .Partea becului alba poate proveni de la apa sau functionare .

Link spre comentariu

E un HID. Poate fi de 75, 150 sau 250W. Eu am de 150W.

Arata foarte bine becul (nu are nici o urma dubioasa): http://www.atlantalightbulbs.com/ecart/ ... LVANIA.htm

Nu-i deloc raritate, sunt la HID-uri prin magazine...

http://i1212.photobucket.com/albums/cc4 ... 400649.jpg

http://i1212.photobucket.com/albums/cc4 ... 401655.jpg

Pozele sunt nerelevante, trebuie vazut live :rade:

Link spre comentariu
Leds nu trebuie sa insemne doar ,,leduri".Poate fi un nume de firma. Balonul acela de sticla nu si-ar fi avut rostul la un led chiar de putere.Ar fi avut un radiator si alta montura daca era led.E un bec cu descarcare in gaze mai degraba.HID
Link spre comentariu

Dr.L -acesta e de 150W si pot estima eficacitatea luminoasa la 65lm/W .Vreau sa inlocuiesc becul cu un becoled si la pnv trebuie sa merg dupa teorie . Pt mine nu as face modificarea dar clientul pe bani lui face ce doreste .

Link spre comentariu

Mai degraba 85lm/w (cand nu e uzat): 150W si 13.000 lm. Nu mai stiu siteul unde erau informatiile insaIntr-adevar n-are rost modificarea (cel putin din punctul de vedere al economiei, de orice natura :rade: ).

Link spre comentariu

E vb de un om din inalta societate si acolo se pune accentul pe moda .Din cate stiu ,becurile HID nu se ard ,dupa un timp de n ore le scade puterea luminoasa cu m la % .Se prea poate sa fie uzat si atunci e chior ,oricum doreste un bec cu aprindere instant -acesta ajunge la maxim in 2' .La ale tale nu e la fel?Ma gandesc ca daca-i maresc tensiunea de aprindere la 27kV (sa zic) va fi mai aprig dar cu viata mult mai scurta si nu comercializez becuri HID .Revenind la faza cu aprinderea momentana ,banuiesc ca se doreste asocierea lampii cu un senzor PIR.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări