Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor port bassreflex

mely17

Postări Recomandate

Buna seara. Am facut o incinta de 23litri interni in care vreau sa folosesc difuzorul DYG-811-62B. Difuzorul neavand parametri am incercat sa acordez incinta cu un tub din pvc de 50mm diametrul. Dupa diferite lungimi a tubului am ajuns la o lungime la care imi place cel mai mult cum se aude. Problema este ca la un volum mai mare incepe sa vajaie aerul prin tub. M-am gandit sa maresc diametrul tubului la 75mm doar ca acuma nu stiu ce lungime sa mai folosesc. Momentan tubul are 50mm diametrul si 210mm lungime. Am calculat volumul tubului care este de 0.00038m*3. Pentru a pastra acordaju imi trebe un volum la fel al tubului cu diametru de 75mm?

Poze cu incinta:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mely17

3

• doggovy

3

• Nostalgic

2

• ozenel

1

Top autori în acest subiect

40Hz = 75x315mm

45Hz = 75x235mm

50Hz = 75x175mm

55Hz = 75x135mm

oricum asta e burtologie. cel mai bine incerci cu diferite lungimi de teava pvc de canalizare cu diametrul 75mm si vezi singur unde suna cel mai rezonabil.

LE: gasesti aici niste moduri interesante de adaptare a porturilor lungi...asta daca nu te deranjeaza sale scoti afara.

http://www.subwoofer-builder.com/projects.htm

Link spre comentariu

Lungimea tubului se regleaza in functie de volumul incintei bas-reflex si parametrii difuzoarelor.Tubul va fi asamblat ultimul, numai dupa ce incinta este terminata si este buna de functionare.Sa caut prin toata documentatia metoda de acordaj,fara aparatura sofisticata ,foarte ,foarte simplu si rezultate perfecte.

Link spre comentariu

nu are parametri difuzorului. in cazul asta nu-i ramane decat sa acordeze incinta dupa ureche, cum ii suna lui mai bine. eu i-am dat dimensiunile portului pentru diferite acordari doar ca sa aibe idee. acordajul incintei depinde doar de dimensiunile portului, nu si de parametri difuzorului.

Link spre comentariu

articolul este f vechi si mai contine si cateva greselisunt metode mult mai simple in prezentdin cate stiu difuzoarele alea cu membrana albastra de plastic nu sunt bune de subwofer(de altfel nici de medii..),au factorul de calitate mare fs relativ ridicat si xmax mic(de putere nu mai zic).Volumul ales este de asemeni f mic pt un difuzor de 8" ca sa redea bas jos,oricat de bun ar fi difuzorul eu nu iti recomand sa cobori cu acordul sub ~40hz si nici sa depui prea mult efort pana la prima cheie pt ca nu vei obtine rezultatele la care speri(adica nu o sa aibe bas,o sa ii dai putere si /sau egalizare si o sa auzi cum ii zornaie maruntaiele la nici 20w dar subbas tot canci,doar ventilatie de aer)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări