mely17 Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Buna seara. Am facut o incinta de 23litri interni in care vreau sa folosesc difuzorul DYG-811-62B. Difuzorul neavand parametri am incercat sa acordez incinta cu un tub din pvc de 50mm diametrul. Dupa diferite lungimi a tubului am ajuns la o lungime la care imi place cel mai mult cum se aude. Problema este ca la un volum mai mare incepe sa vajaie aerul prin tub. M-am gandit sa maresc diametrul tubului la 75mm doar ca acuma nu stiu ce lungime sa mai folosesc. Momentan tubul are 50mm diametrul si 210mm lungime. Am calculat volumul tubului care este de 0.00038m*3. Pentru a pastra acordaju imi trebe un volum la fel al tubului cu diametru de 75mm? Poze cu incinta: Link spre comentariu
doggovy Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 cu tubul de 50mmX210mm incinta este acordata la 32Hz. ca sa pastrezi acordajul cu un tub de 75mm diametrul va trebui sa aibe lungimea de 535mm. Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2013 Este greu sa pun tub de 500mm asa ca va rog sa-mi calculati un acordaj undeva la 45-55hz cu tub de 75mm daca se poate. Link spre comentariu
doggovy Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 40Hz = 75x315mm 45Hz = 75x235mm 50Hz = 75x175mm 55Hz = 75x135mm oricum asta e burtologie. cel mai bine incerci cu diferite lungimi de teava pvc de canalizare cu diametrul 75mm si vezi singur unde suna cel mai rezonabil. LE: gasesti aici niste moduri interesante de adaptare a porturilor lungi...asta daca nu te deranjeaza sale scoti afara. http://www.subwoofer-builder.com/projects.htm Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Lungimea tubului se regleaza in functie de volumul incintei bas-reflex si parametrii difuzoarelor.Tubul va fi asamblat ultimul, numai dupa ce incinta este terminata si este buna de functionare.Sa caut prin toata documentatia metoda de acordaj,fara aparatura sofisticata ,foarte ,foarte simplu si rezultate perfecte. Link spre comentariu
doggovy Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 nu are parametri difuzorului. in cazul asta nu-i ramane decat sa acordeze incinta dupa ureche, cum ii suna lui mai bine. eu i-am dat dimensiunile portului pentru diferite acordari doar ca sa aibe idee. acordajul incintei depinde doar de dimensiunile portului, nu si de parametri difuzorului. Link spre comentariu
ozenel Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Off topicBine ai venit in randul celor care umplu bucataria de rumegus :) Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 23, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2013 Ce sa fac este greu la bloc, decat sa umplu covoru si restu din camera mai bine in bucatarie pe gresie. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 Pentru construirea incintelor audio HI-FI bassreflex consulta articolul din revista Tehnium din anul 1974 nr.11. numarul revistei este aici: http://blog.copcea.ro/2011/10/10/colect ... anul-1974/ Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 23, 2013 Partajează Postat Februarie 23, 2013 articolul este f vechi si mai contine si cateva greselisunt metode mult mai simple in prezentdin cate stiu difuzoarele alea cu membrana albastra de plastic nu sunt bune de subwofer(de altfel nici de medii..),au factorul de calitate mare fs relativ ridicat si xmax mic(de putere nu mai zic).Volumul ales este de asemeni f mic pt un difuzor de 8" ca sa redea bas jos,oricat de bun ar fi difuzorul eu nu iti recomand sa cobori cu acordul sub ~40hz si nici sa depui prea mult efort pana la prima cheie pt ca nu vei obtine rezultatele la care speri(adica nu o sa aibe bas,o sa ii dai putere si /sau egalizare si o sa auzi cum ii zornaie maruntaiele la nici 20w dar subbas tot canci,doar ventilatie de aer) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum