Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare turometru universal

Vizitator lory961

Postări Recomandate

Vizitator lory961

salut,sun nou pe site si sper sa nu supar pe nimeni postand aici.de cateva zile ma chinui sa fac o chestie si adica sa modific un turometru universal sa mearga la scuter,el are un buton de reglaj pentru 4-6-si8 cilindndri iar scuterul saracul are doar 1,rog pe cineva sa ma ajute cu un sfat,ma gandesc ca ar fi multi care vor sa faca asta,eu am gasit turometrul la pretul de 80 de ron plus suportul 250 de ron,nu ar fi prea mult,parerea mea,astept un raspuns,multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

19

• Ion_Bumbu

3

• bluey

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator lory961

Pai trebuie modificata schema, pentru 4 cilindrii/4timpi sunt 2 aprinderi pe tura, la Dvs. este o aprindere la doua ture.Aveti schema turometrului pe care doriti sa-l utilizati?

din pacate nu are schema,o sa incerc sa fac rost de una,imediat ce o procur postez tot aici si vreau sa-ti multumesc foarte frumos ca mi-ai raspuns.
Link spre comentariu
Vizitator lory961

Pai daca nu gasiti schema si sunteti dispus sa-l demontati si sa-i faceti cateva poze, poate incercam s-o prelevam.

poate gasesc schema ca daca-l desfac si se intampla ceva cu el pierd garantia,incerc sa gasesc schema daca nu o sa-l desfac,te anunt eu imediat ce o procur sau daca-l desfac.
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Ar mai fi o solutie;folosirea ca semal de comanda a turometrului,tensiunea obtinuta la iesirea magnetoului,inainte de releu.Frecventa acestei tensiuni e direct proportionala cu turatia,si nr de poli magnetici aflati pe rotor.De exemplu,daca rotorul are 12 magneti,frecventa tensiunii va fi de sase ori mai mare decat turatia motorului.Ca turometrul sa indice corect,se foloseste un divizor de frecventa,mult mai usor de realizat.Trebuie stiut deci exact nr de magneti de pe rotor,eventual tipul generatorului,monofazat sau trifazat.

Link spre comentariu
Vizitator lory961

salut ,e buna ideea asta dar de unde iau un divizor de fregventa sau cum spunea miron 1947 un montaj PLL???,as putea cere ajutorul tatalui meu a fost electronist la viata lui dar e cam batran[65 de ani]de asta nu vreau sa-l chinui,asa daca se gasesc facute le cumpar,eu o sa incerc sa desfac la scuter sa vad cati magneti are si pun niste poze aici ,multumesc inca odata pentru ca mi-ati raspuns.

Link spre comentariu
Vizitator lory961

salut ,e buna ideea asta dar de unde iau un divizor de fregventa sau cum spunea miron 1947 un montaj PLL???,as putea cere ajutorul tatalui meu a fost electronist la viata lui dar e cam batran[65 de ani]de asta nu vreau sa-l chinui,asa daca se gasesc facute le cumpar,eu o sa incerc sa desfac la scuter sa vad cati magneti are si pun niste poze aici ,multumesc inca odata pentru ca mi-ati raspuns.

am gasit ceva in cartea lui dar nu arata cati magneti are pe fulie ci cate bobine,banuiesc ca tre sa desfac magnetoul
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări