slashlinux Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Salut,Lucrez la o firma de telecomunicatii si avem 4 servere Sun Netra T1 in Moldova la un datacenter si cei de acolo ne-au zis ca avem de platit 3000 de ron pe 5 luni.Cum pot verifica consumul unui server Sun Netra T1?Iau aparatul de masura, desfac sursa si apoi?Stiu ca, consumul pentru acest server este de 200watt maxim dar am impresia ca el consuma 90w/h.Ajutati ma va rog mult cu un sfat.Va multumesc Link spre comentariu
Matrixu Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Faci rost de un Watmetru de priza. Masoara puterea absorbita de la retea destul de precis, plus, are posibilitatea de a contoriza energia electrica consumata. Asa ai sa afli cat-decat exact ce consum ai pe interval de o luna de zile. Consuma putin dupa parerea mea..95W. Eu la desktop am in jur de 130-150 in idle, fara monitor, iar cu monitor de 22" am in idle 180-190w. Adevaru este ca am o placa video cam energofaga....i-i inebunita dupa amperi si i-i devoreaza sadic. Link spre comentariu
slashlinux Postat Februarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2013 Uite ce am acolo in Datacenter: 1. AS5400 HPX Input Power (AC unit) • 200 to 345W (maximum) Input Voltage (AC unit) • 100 to 240VAC Input Current (AC unit) • 5 to 2A Input Frequency (AC unit) • 50 to 60 Hz Power Factor (AC unit) • 0.850 at 50 percent of full load; 0.90 at full load Input Power (DC unit) • 200 to 345W (maximum) Input Voltage (DC unit) • -48 to -60VDC Input Current (DC unit) • 2.0 to 4.0A typical, 9.0A max 2. Cisco WS-C2924M-XL-EN Power Description Input Voltage: 110V AC Input Voltage: 220V AC Input Voltage Range: 100V AC to 127V AC Frequency: 50 Hz or 60 Hz Power Consumption: 90 W Maximum Base Unit Power Consumption: 170 W Maximum with Modules Power Source: Power Supply Redundant Power Supply: Yes Cisco WS-C2924M-XL-EN Environm 3. SUN Fire V210, maxim 320 W Link spre comentariu
Matrixu Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Nu par sa fie niste cosnumatoare imense, dar totusi se aduna. Dar iarasi ma gandesc la faptul urmator : cat sta serveru la full load? 10% din timp? 20% din timp? Hmmm...m-i se pare enorm de mult cat platesti acolo pentru curent. Diseara dupa 8 o sa intru dinou si eventual sa fac un calcul de consum pe baza la ce ai scris tu ca si puteri, si sa vedem cat s-ar consuma intr-o luna daca ar sta 24/24 in full-load toate serverele. Ma gandesc sa nu ai cumva vre-un "parazit" care sa se alimenteze cumva din reteaua ta de dupa contorul electric si tu sa platesti si pt el. Mai trebuie luate in calcul si eventualele plite, radiatoare sau calorifere electrice, pentru ca si acestea pot incarca frumusel o factura.Stima. Link spre comentariu
Matrixu Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 345W+170W+320W=835W in conditii de full load, componente extra instalate pe servere si serverul in full-load. Asta inseamna 0.835kWh,Calculam asa = 0.835 x 5 luni x 30 zile x 24h = 3006 kW consumati in conditii de full load 100% power pe durata de 5 luni de zile. Nu stiu cat este pretul kW acum sau ce tip de contract ai cu electrica si la ce pret i-ti furnizeaza electricitatea, dar poti sa i-ti faci singur un calcul. Dar tare m-as mira sa fi stat acele servere full load atata timp. Link spre comentariu
slashlinux Postat Februarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2013 Salut Matrix ,Rectific si este greseala mea bineinteles.. Factura nu mai fusese platita de 18 luni deci a venit ok factura de curent...:DMerci mult pentru calcul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum