Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conectare Wireless la ~5 km

Vizitator numanx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

6

• wally_gatter

3

• Ionut Remus

3

• worker

2

Top autori în acest subiect

De ce nu citesti descrierea?Spune clar acolo ca are antena cu polarizare duala pentru conexiuni pina la 15 km.Echipament testat de mine pe o distanta de 11km. Ca sa o reglezi bine ai sub capacul de conexiuni un level indicator din Led-uri Simplu ca buna ziua.

Link spre comentariu

@aygun: Ap-ul mentionat de tine l-am folosit si eu, cu antena externa si intr-adevar se comporta bine in privinta legaturilor la 10km; am avut insa o imensa bataie de cap pana l-am setat. Deci, recomand acest set-up.

Link spre comentariu

@aygun: Ap-ul mentionat de tine l-am folosit si eu, cu antena externa si intr-adevar se comporta bine in privinta legaturilor la 10km; am avut insa o imensa bataie de cap pana l-am setat. Deci, recomand acest set-up.

Bataia de cap ai avut-o la modul de criptare si pe canaluil de comunicatie.Eu de regula folosesc din prima norma B/G ( fara N- acolo unde echipamentul are si norma N ) , canalul 6 iar ca WPS Transparent , ( adica AP-urile sa se comporte ca un fir fara invizibil intre cele doua locatii - ptr necunoscatori ) trebuie ajustati timpii ACK-ului destul de bine ACK-ul este un set de caractere care sunt tranbsmisi de cel care receptioneaza catre emitator si viceversa pentru a confirma ca pachetele au ajuns ok. Daca respectivul cod nu ajunge in intregime atunci este transmis un cod de eroare care ii cere celui care transmite datele sa repete datele transmise anterior . Citez din pagina cu specificatiile " Opţiunea ACK timeout ajustabilă prin setarea distanţei între două AP-uri, vă permite să stabiliţi valoarea de timeout până la 15km pentru operarea pe distanţe lungi în exterior, sau chiar până la 52km cu suportul unei antene de câştig ridicat. " Mai e o bubita pe care nu multi o cunosc , in modul bridge , maximum de criptare aplicabila este norma WEP.Numai de bine !PS : Pentru a ajuta utilizatorul care are nevoie de solutia de comunicatie la 4-5km in setarea timpilor ACK-ului il rog sa citeasca cu atentie acest articol :http://www.air-stream.org/technical/ack ... ance-linksIata de ce spuneam ca un banal Router nu va merge in aplicatia dorita de el. Succes !
Link spre comentariu

Ma bucur ca pot ajuta ! Nu sunt eu expert in retelistica insa aproximativ 8 ani de administrare de retea si actualmente dezvoltare de solutii wireless la hoteluri si locatii greu accesibile ( printre altele ) cred ca isi spun cuvantul. Daca va mai pot ajuta cu ceva astept intrebarile dvs.Respectele mele !

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

@oasisone - mai pun si DVR-uri pe langa si am instalat asemenea lucruri cu un link point to pint , realizat cu acele tp-link-uri prezentate mai sus la 11km . Tot cu aceleasi TP-Link-uri am realizat link de 25 km dar prin al treilea echipament , tot de aceeasi factura si model doar ca , configurat in modul de repeater. Merge bine merci . Toate DVR-urile sunt centralizate pe un TV cu diagonala de 36" la sediul central. Trust me ca se poate .

Lucrez cu asa de o carca de vreme . Am folosit asa ceva si indoor la un hotel . Transmit cu un asemenea echipament din casa scarii de la etajul 1 pina la etajul 4 prin trei plansee de beton armat . Ici colo cate un mic router configurat ca repeater .

Asta e routerul aruncat pe pereti in zonele unde semnalul scade sub 40% :

http://www.walmart.com/ip/CNet-CQR-980- ... r/15173179

Cu Mikrotik am lucrat in mediul enterprise dar mai mult cu switchurile cu management .

Vezi ca acel mikrotik de il recomanzi este numai el , fara antena la vreo 230 ron. Baga si antena si te duci la vreo 500 Ron de pereche .

Daca vrei sa te uiti la echipamente wi-fi de toate categoriile uite aici http://www.wifimag.ro ; de aici iau mai tot ce am nevoie daa nu am pe stoc .

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

salut vreau sa cumpar si eu o placa de retea wfi pe usb ,am vazut multe comentari bune despre alfa AWUS036H ,pe okazi cineva o vinde de noua la 110 lei dar pe un magazin online este la 160 lei ,de pe yotube am vazut ca ar fi si fake ,ce ma sfatuiti? imi convine acest tip de placa ca suporta ubuntu si bactrack5

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări