Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dispozitiv pentru bobinat manual.

sandugeorge316

Postări Recomandate

Cum in ultima vreme m-a cuprins febra amplificatoarelor cu tuburi am zis ca n-ar strica sa-mi confectionez un mic dispozitiv pentru a ma ajuta sa-mi fac trafurile de iesire,de alimentare si chiar bobine pentru filtrele de separatie din incintele acustice.Am lucrat cu ce am gasit prin debara ( in general adun ce arunca altii pe la fiare vechi )

post-27146-139829583243_thumb.jpg

post-27146-139829583263_thumb.jpg

post-27146-139829583283_thumb.jpg

post-27146-139829583302_thumb.jpg

Link spre comentariu

Se descurca destul de bine.La 1000 de ture imi afiseaza 999. Raportul de transmisie este unul cidat 1/1,5246.....Am sa-i montez un contor electromagnetic la care deja lucrez.Pozele cu bobina sunt de la varianta de la care am plecat .Componentele erau montate pe o placa mai mare care nu prea avea loc de depozitare in debara.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Servus,Manerul negru roteste tija filetata M4 iar aceasta prin intermediul coltarului cu piulita deplaseaza tot ansamblul cu role dealungul bobinei.Este cam ca la strung.Cu dreapta dau la manivela iar cu stanga ,prin rotirea manerului negru deplasez ansamblul mobil.

post-27146-139829591857_thumb.jpg

post-27146-139829597423_thumb.jpg

Link spre comentariu

Din doua bucati de material plastic de 4mm intre care se introduce un material textil sau un carton inpaturit in doua pentru a nu dezizola firul .Reglarea se face cu ajutorul a doua piulite cu ebonita.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări