Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modulatia IQ - explicatii

Mondan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mondan

10

• cirip

8

• M1cutzu

1

• Ionut Pavel

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aici am un tabel de date, trebuie ceva "facut" acelor date. Dar cum fac asta numeric ?

Unde "Aici" ? Ca nu e niciun link. Ce vrei sa le faci datelor? Nebunaticule! :)Si cand faci procesare numerica nu conteaza ca numerele alea sunt volti, amperi, boabe de porumb sau chei din alea tari. Sunt niscai numere pe care vrei sa le procesezi. Filtrarea, inmultirea cu cos sau mai stiu eu ce merge indiferent ce reprezinta numerele alea.Vrei o filtrare trece jos? Cea mai simpla e ceva de forma: y(n) = a*y(n-1) + (1-a)*x(n), unde:y(n)=esantionul de iesire curenty(n-1)=esantionul de iesire anteriorx(n)=esantionul de intrare curenta=o constanta intre 0 si 1. Cu cat a e mai aproape de 1, cu atat frecv de taiere a filtrului e mai joasa. Incearca in excel sau altceva. Merge de rupe. Daca ii aplici la intrare un impuls singular, ceva de genul 0,0,0,1,0,0,0,0,0,0,0, ... , apoi aplici FFT la ce a iesit, vezi si caracteristica de frecventa a filtrului. :101
Link spre comentariu

Dap. Parca ar merge.

Am gresit eu, am pus " +" in loc de "*" in imaginile anterioare. Acum am corectat, si da exact ca in fisierul mondan_IQ_3.txt

Am pus si programul ca na, nu-i mare filozofie.....

La asta y(n) = a*y(n-1) + (1-a)*x(n) am folosit a=0.99 si da aproape ca in figura.

Am plecat de la ce se intampla cu un filtru LR serie cand ii pui tensiunea U, plecand de la conditia intensitatea initiala i. Fiecare punct l-am considerat, pe rand, tensiunea U, iar conditia initiala, intensitatea anterior calculata.

Interesant ca da cam acelasi lucru ca in formula din imagine, daca inlocuim exp alea cu constante:

i=ct1*i_anterior-ct2+ct3*U, adica:

y(n)=ct1*y[n-1]+ct3*x[n]+ct2

Ar trebui cam acelasi lucru cu convolutia intre date si un "filtru". Sau o medie ponderata intre fiecare punct si "vecinii" lui. Un fel de netezire (smooth).

Probabil, astfel, poti sa trimiti mai multa informatie fara sa largesti banda- ce poate sa insemne bandwidth?

pag 17 de aici:

http://www.home.agilent.com/upload/cmc. ... lation.pdf

PS

Am dat si eu click la reclama cu cheile din drepta, desi...nu am nevoie de chei :ras:

post-27575-139829589985_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Se poate un trasceiver care scoate I si Q (pot reveni cu nume daca e cineva curios) sa fie folosit la receptie semnal FM ?

Adica sa aplici o corectie ca de la iesirile I si Q printr-o procesare sa obtii decat modulatie I si Q

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări