dr_nick24 Postat Februarie 19, 2013 Partajează Postat Februarie 19, 2013 de curand am achizitionat o astfel de placa deloc ieftina,( ascult muzica 95% in format flac , o folosesc doar pentru stereo, pe iesirile rca...), ca prima impresie, are un sound mai curat, sunete mai asezate la locul lor asta ca o comparatie la creativul x-fi tunat de mine cu un opa de la burr-br si schimbati 2 conzii de pe alimentare... - urmarind mai multe site-uri inainte de a-mi cumpara placa, am observat ca se poate moda f usor....si m-am gandit ca in primul rand sa ii schimb operationalul/le, zic operationalele pentru ca am citit pe un site din afara ca de fapt cele 2 iesiri rca pentru stereo de fapt ar fi cuplate cate 2 operationale pt fiecare canal.....sincer nu am stat sa studiez acest amanunt.. - ce vreau eu sa-i rog pe cei in tema cu aceasta placa, sau pe cei cu o mai vasta experienta in modare, sa ma indrume cu ceva operationale si condensatori de calitate, si care anume ar treb schimbati... - o sa atasez cateva poze, ( cu placa in original) si altele cu una tunata in "ultimul hal" din care veti observa dac-urile separate...condensatoarele de calitate de la nichicon, os-con -3 buc, elna silmic 2 buc, dar din pacate operationale sunt 6 la nr pe fata si anume NE5532as, iar pe spate inca 5 op-uri, acelasi neam, dar smd. -ce am gandit eu sa fac la aceasta placa sunt urmatoatele : sa schimb op-urile pentru stereo, sa schimb cei 2 conzi de 2200uf cu niste nichicon kz 1000uf 4 bucati ( 2 pe fata 2 pe spate), eventual si 2 buc elna silmic 2 tot pe spate... - sa schimb o parte din conzii de 470nf, 100nf si 10 nf cu ceva mkp4 sau mkp10 de la wima sau arcotronics... - eu zic ca nu vor fi probleme in achizitionarea de condensatori nichicon kz, elna silmic 2, si operationale originale... -astept parerile voastre atasez ceva poze...cu originalul si cu una modata de pe internet... urmeaza cea tunata Link spre comentariu
danzup Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 -ce am gandit eu sa fac la aceasta placa sunt urmatoatele : sa schimb op-urile pentru stereo, sa schimb cei 2 conzi de 2200uf cu niste nichicon kz 1000uf 4 bucati ( 2 pe fata 2 pe spate), eventual si 2 buc elna silmic 2 tot pe spate...- sa schimb o parte din conzii de 470nf, 100nf si 10 nf cu ceva mkp4 sau mkp10 de la wima sau arcotronics...- eu zic ca nu vor fi probleme in achizitionarea de condensatori nichicon kz, elna silmic 2, si operationale originale...Ok ce vrei tu sa faci .Sa ai grija sa pui MKP WIMA originale deoarece sunt si unele chinezesti jalnice de vanzare.Ca operationale poti incerca ceva de la Analog Device , trebuie sa citesti datasheet-urile ca sa vezi care s epotrivesc la pini , pui socluri si apoi poti sa testezi : AD , OPA , NE, JRC .Sa decuplezi consdensatorii electrolitici cu MKP Wima de 0,1uF .Mai multe nu am ce sa spun , e pe baza de teste pe care trebuie sa le faci tu.Nu exista ceva standard privind tunningul . Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Tuning-ul nu se face dupa ureche.De preferat este bine sa ai schema la ceea ce vrei sa tunezi/modifici.Daca nu ai schema, trebuie sa vezi topologia in care sunt conectate acele operationale si sa alegi acelea cere se potrivesc in functie de reactia negativa, capacitate, sarcina, tensiuni de lucru etc.Decuplarea operationalelor este, de asemenea, o chestie foarte delicata, mai ales pe o placa de calculator.Personal as incepe cu modificarea sursei din PC si optimizarea unei distributii Linux.Poti sa faci un salt calitativ important numai renuntand la windows in favoarea unei distro light Linux.Un Slitaz sau Arch cu alsa te vor face sa vezi lumea mult mai in culori.Revenind la placa, fa rost de un dso si masoara zgomotul pe alimentare, fa un fft si in functie de rezultate alege condensatoarele potrivite cu ESL, ESR si capabilitate de curent.Dupa masuratori s-ar putea sa te intorci la ceramice de valori mai mici.In rest succes.Tibi Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Februarie 21, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2013 buna seara !multumesc pentru interventii!- ca si operationale care se potrivesc la pini si ar avea caracteristici bune ar fi - AD826, Lm49860 si LM6172 care din datasheet pare extrem de iute.... "de picior"- am sa incerc sa ma uit intr-o zi cum sunt legate operationalele...cand am primit-o am si pus-o sus , nu am stat deloc s-o bibilesc- in legatura cu Linux...driver pentru placa de unde? pentru ca in cele de pe site de la Onkyo nu vad sa scrie si Linux...- la sursa de calculator cam ce as putea sa-i fac?multumesc ! Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 La viteza poti sa o iei usor cu osciloscopul pe rail-urile de alimentare sa vezi riplul sursei si zgomotul introdus de etaje. Apoi ei o decizie ce condensatori folosesti. Tare placa! Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 buna seara !multumesc pentru interventii!- ca si operationale care se potrivesc la pini si ar avea caracteristici bune ar fi - AD826, Lm49860 si LM6172 care din datasheet pare extrem de iute.... "de picior"- am sa incerc sa ma uit intr-o zi cum sunt legate operationalele...cand am primit-o am si pus-o sus , nu am stat deloc s-o bibilesc- in legatura cu Linux...driver pentru placa de unde? pentru ca in cele de pe site de la Onkyo nu vad sa scrie si Linux...- la sursa de calculator cam ce as putea sa-i fac?multumesc !Te rog citeste cu atentie ce-am scris si documeteaza-te temeinic. Repet: Operationalul trebuie folosit pentru topologia pentru care a fost proiectat. Vezi ce valori au rezistentele din bucla de reactie negativa si alege operationalul potrivit. Vezi ce fel de reactie negativa:in curent sau tensiune, vezi tensiunea de alimentare s.a.m.d.Daca operationalele sunt alimentare la +/-5V, vei fi surprins sa vezi ca "alesul" tau suna mizerabil.In Linux majoritatea driverelor sunt in kernel. De multe ori asta inseamna sa recompilezi tu kernelul, dar exista si distro care acopera o gama larga de periferice - vezi Mint.La sursa de calc poti sa schimbi condensatorii cu organici sau ULESR si sa adaugi silver-mica in locurile critice.Tibi Link spre comentariu
dr_nick24 Postat Martie 23, 2013 Autor Partajează Postat Martie 23, 2013 - buna seara !!! - dupa cateva ore petrecute langa placa, am reusit sa scot in cea mai mare parte schema placii, si anume doar un singur canal ( unul din cele 2 iesiri de pe rca ) unde sunt operationalele Ne5532ap ( cate 3 op-uri stereo /canal ) - alimentarea celor 3 operationale se face din cei 2 condensatori inseriati de 220uf/35v ( aveti idee de ce au pus la 35v ? ca de regula majoritatea se zgarcesc cand vine vorba de tensiune.... - cei 2 conzi mari de 2200uf/16 v sunt legati in serie, ce e trist e ca apartin unei serii standard, si anume nichicon RU, ma mira ca nu au pus ceva mai bun.... - chiar spre iesire ( rca) se afla un tranzistor SMD notat cu KA, si niste rezistente de 100ohmi parca, aici nu am descifrat in toalitate schema... - zona incercuita cu negru e trecuta pe schema in proportie de 95%.... - am sa pun si niste poze cu meniul placii... - aveti idee ce serie sunt marea majoritatea a conzilor nichicon de pe placa? desi scrie audio pe ei...sunt parca vreo 6 serii ...kz, fg, kw, fw, ka, kt ....pentru ca nu imi dau seama ce serie sunt..... - in momentul de fata astept pareri legat de op-amp-urile ce le pot folosi, deoarece legaturile intre op-ampuri cu reactia negativa si alte cele ma depasesc.... multumesc Link spre comentariu
gabiunu Postat Martie 23, 2013 Partajează Postat Martie 23, 2013 Vezi ca ai pui de virus prin calculator, sau poate din cauza site-lui de gazduire e o problema cu virusii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum