validae Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Atentie mare si la montarea si fixarea tolelor miezului.Daca se foloseste cornier la jugurile de fixare a tolelor tip E+I, la fiecare surub trebuie izolata trecerea prin jug cu bucse de textolit, altfel se creeaza spira in scurtcircuit prin suruburile ce trec prin tole si jugurile metalice.Un coleg de serviciu care facuse pentru prima data un traf de sudura, tot ardea siguranta de la prize cand alimenta traful in gol.Cand m-am dus sa vad de ce tot sare siguranta, am vazut imediat ca facuse spira in scurt prin prin suruburile de fixare.A trebuit sa duc ceva munca de lamurire pana l-am lamurit cum vine treaba...omul nici nu era de meserie, dar prindea usor daca-i explicam bine. Link spre comentariu
dan_mesterel Postat Ianuarie 15, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Am tinut cont de sfaturile primite si am facut jugurile din lemn de esenta tare uscat bine. Link spre comentariu
mihaighe Postat Ianuarie 15, 2015 Partajează Postat Ianuarie 15, 2015 Pentru a verfica conectarea corecta ajumatatilor de primar se inseriaza cu reteaua un resou sau radiator de 2KW . daca totul este ok acesta nu trebuie sa se incalzesca perceptibil De ce nu cu un bec ca e mai comod si mai la indemana. Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 (editat) Cu becul inseriat e cel mai usor.De cand am construit primele trafuri tot cu becul le verific.De cand cu sursele in comutatie, prima punere in functie dupa reparatii, tot cu bec inseriat o fac Editat Ianuarie 16, 2015 de validae Link spre comentariu
cristian1961 Postat Ianuarie 16, 2015 Partajează Postat Ianuarie 16, 2015 Trafurile de sudura deobicei se construiesc cu inductie mare, pentru avea greutate mai mica . Oricum ele functioneaza intermitent .Din cauza inductie marite curentul de mers in gol este mai mare decit cel la un traf obisnuit . Mai ales daca cum s-a spus mai sus se stringe intr-un mod nefericit miezul. Asa ca un bec poate sa te insele raminind tot timpul aprins . Ar merge cu un bec de putere mai mare 500-1000W. Primul meu traf de sudura avea miez din tabla de fier moale obisnuita, 0,5mm grosime . Mergea foarte bine numai ca in gol consuma ceva mai mult, si miezul se incalzea pe la vreo 40gr. Cind am gasit tabla de ferosiliciu , miezul a ramas aproape rece si curentul in gol a scazut mult . Era pe vremea lui cesca si nu aveam posibilitati de materiale bune. Tot ce am construit eu nu am depasit 5A/mm2 densitate de curent la cupru. se poate si mai mult dar nu poti suda continuu si trebuie sa scoti traful din priza pentru racire. Link spre comentariu
Vizitator Adinel Lasconi Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Salut. Am si eu o intrebare . Pot face un miez de toroidal din tole I lungi cât circumferinta torului? Daca se poate cum sa le rulez? Sa le imbin una in continuarea celeilalte sa formeza o spirala? Probabil o sa am tole de lungime 60 cm si latime 5 cm si vreau sa fac un robot auto. Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Se poate, trebuie însă rulate cu grijă să nu apară spații între capetele tolelor alăturate.Referitor la metoda de rulare, vor fi necesare niște clești de fixare și lipirea capetelor libere cu puțin superglue.Rularea ar fi bine să fie făcută în jurul unui cilindru metalic (chiar o țeavă groasă eventual) cu diametrul potrivit, astfel ca să poți fixa temporar capetele libere până la uscare.Cu puțină imaginație și răbdare, se face. Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 Eu le-as taia si as face un miez clasic U numai din I,mult mai usor si la bobinat si la rebobinat in caz ca gresesti ceva sau vrei sa-l modifici. Link spre comentariu
Vizitator cristipredarom Postat Februarie 7, 2016 Partajează Postat Februarie 7, 2016 Un electrician (bobinator) mi-a confectionat si mie un astfel de aparat de sudura. Nu stiu detalii despre sectiune si nr. spire dar am vazut ca a confectionat usor 4 bobine (2 primar si 2 secundar) apoi le-a pus pe miez si gata aparatul de sudura. Pot spune doar atat: este cel mai practic robust si fiabil aparat de sudura confectionat acasa. Sudezi un pachet de electrozi de 3.25 cu siguranta de 25A fara sa sara si fara sa arda priza, nu se incalzeste si face un cordon continuu ca un invertor. Pb este ca bobinatorul a plecat in Anglia. Am vazut ca mai avea un miez prin atelier. Daca este careva interesat de miez as putea sa vb cu el sa vad daca-l vinede (0731641669). Salut. Am si eu o intrebare . Pot face un miez de toroidal din tole I lungi cât circumferinta torului? Daca se poate cum sa le rulez? Sa le imbin una in continuarea celeilalte sa formeza o spirala? Probabil o sa am tole de lungime 60 cm si latime 5 cm si vreau sa fac un robot auto. Multumesc! cred ca mai bine cauti un miez/tole din demontari decat samucesti atata si nu sti ce parametri va avea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum