Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tole transformator sudura

dan_mesterel

Postări Recomandate

Nici chiar asa-36 mmp in secundar. Curentii recomandati de producator, pt. electrozi supertit, sunt:diametru [mm]-curent [A] 2,50.................80 3,25...............135 4,00...............180 5,00...............240 6,00...............320Daca se considera ca se sudeaza intermitent, se poate lua, J=7-10 A/mmp (depinde de ciclul sudare-pauza). Ori la 10 A/mmp si o sectiune de 24 mmp rezulta un curent de 240A, adica se poate suda cu electrod de 5 mm. Intr-o gospodarie, nu cred ca ai nevoie sa sudezi cu electrod de 5 mm (poate rarisim).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan_mesterel

16

• vera

8

• mihaighe

6

• TESSLA

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nici chiar asa-36 mmp in secundar. Curentii recomandati de producator, pt. electrozi supertit, sunt:diametru [mm]-curent [A] 2,50.................80 3,25...............135 4,00...............180 5,00...............240 6,00...............320...............

Nu prea, o metoda empirica pentru aflarea curentului de sudura pentru electrozi bazici este urmatoarea, se inmulteste diametrul electrodului cu 40:2,5 este intradevar de 80A-90Adar pentru restul3.25........130A4.............160A5............200A6 daca mai exista 240APentru supertit de regula se foloseste un curent mai mic dar fiind dat multitudinea de electrozi cel mai bine se citeste eticheta de pe pachet.
Link spre comentariu

Salut. Acesti curenti sunt copiati de pe un pachet de electrozi. Mai demult, producatorul trecea asa ceva pe pachetele de electrozi (acum am un pachet nou, pe care nu sunt dati curentii). Daca el a mintit (ceea ce nu cred) mint si eu.

Link spre comentariu

Salut. Acesti curenti sunt copiati de pe un pachet de electrozi. Mai demult, producatorul trecea asa ceva pe pachetele de electrozi (acum am un pachet nou, pe care nu sunt dati curentii). Daca el a mintit (ceea ce nu cred) mint si eu.

Ce stiu eu precis e ca la bazici curenti sint cum i-am postat cel putin pentru 2.5/80_90A, 3.25/120_130A,4/160A, dupa care reglezi fin cum consideri, la 5 si 6 nu am incercat cred ca nici odata. Valorile aste nu sint batute in cuie dar daca nu sti precis ce curent trebuie folosit pentru electrodul pe care deja il ai aceasta e metoda, 40 X diametru electrod, altfel scrie pe pachet, cum ai spus tu. Poate poti pune o poza cu pachetul pe care nu sint trecuti curentii recomandati....., de curiozitate.Uite doua tabele orientative, Omnia46:post-9441-139829640999_thumb.jpgBaso49:post-9441-139829641004_thumb.jpg
Link spre comentariu

Eu am precizat ca, acei curenti, erau trecuti pe un pachet de electrozi supertit (nu bazici, straini sau altceva). Sunt o varietate de electrozi, fiecare cu alte valori de curenti de sudura. De ce sa apelez la formule empirice sau tabele de nu stiu unde, cand producatorul electrozilor cu care lucrez, imi indica curentul optim de sudura ?

Link spre comentariu

La electrzi romanesti ma refer. Cu ei am sudat si in mileniul trecut si acum. Sanatate

Nu o lua de rau, e o discutie pur si simplu dar electrozi "supertit" cu un curent de sudare mai mare decit bazicii nu am vazut, asta era de discutat, asa cum ai prezentat tu tabelul cu acel curent, acel curent este foarte mare chiar si pentru bazici de acea te-am rugat sa pui o poza sa vedem si noi, eu am pus.
Link spre comentariu

Salut. Nu am de unde pune poza. Curentii sunt copiati, dupa un pachet de electozi, (romanesti) vechi. Am precizat ca acum nu mai sunt trecuti curentii, pe pachetele de electrozi.Nu stiu daca conteaza 5-10A mai mult sau mai putin. Discutia se purta, referitor la un secundar cu sectiunea de 36 mmp, care mi s-a parut exagerat de mare.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Salut, Revin dupa mult timp (in care nu am mai realizat nimic :jytuiyu ). Am terminat de bobinat si am facut o asamblare preliminara a aparatului. Sectiune: 52,3 cm^2 (nu 49 cum am masutat/calculat initial).Primar: 108 + 108 spire CU-bumbac fy 6mm^2Secundar: 2x24 spire CU-bumbac : bara CU 12mm^2 + 4 fire fy 7mm^2Asamblare: bobine legate in serie astfel (bobinele sunt mai largi decat miezul) P/2-----P/2 S/2-----S/2Rezultate: Consum imens in gol (s-a impuscat prelungitorul!) iar in secundar doar 20 V. Rezistenta bobinelor (masurata cu un multimetru analogic) aproape de 0.Cauze? - Izolatie deficitara intre straturi? - Sarma prea groasa in primar si/sau spire putine? - Altele?Orice sfat/parere sunt bine venite. Multumesc anticipat. Stima,

Link spre comentariu

Acuma depinde si de sensul de bobinaj al celor doua bobine, chiar daca ati legat sfarsitul uneia cu inceputul celeilalte. Eu as lasa bobinele secundare neconectate si as inversa oleaca firele la bobinele primare.

Link spre comentariu

Acuma depinde si de sensul de bobinaj al celor doua bobine, chiar daca ati legat sfarsitul uneia cu inceputul celeilalte. Eu as lasa bobinele secundare neconectate si as inversa oleaca firele la bobinele primare.

Si as face asta conectand si un bec de 150w in serie cu alimentarea,este cel mai sigur, comod si mai simplu mijloc de a verifica conexiunile.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări