Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa pc 520w probleme

slashlinux

Postări Recomandate

din cate vad in poze, sursa asta nu are nici macar 200W reali. La o sursa de 500W nu prea ai tu asa loc in ea sa se vada "ca si pe campie". Restarturile tale pot fi generate de un consum instantaneu care depaseste posibilitatiile de output ale sursei. La modul cel mai serios si fara gluma : sursa ta nu are 500W nici daca inmultesti cu 2 :speriat . Uita-te pe net si vezi ce inseamna o sursa de 500W la interior. Condesatorii sunt mult mai mari, mai multe filtraje, 2 radiatoare MARI, filtraj pe intrare imens. La o sursa de 500W abia ai loc sa inlocuiesti un electrolitic si credema ca am vazut multe surse. Macar e bine ca ai o sursa de inlocuit cu care sa poti sa i-ti faci treaba. Chiar daca pe eticheta scrie mai putini wati ca pe aceasta, dar inseamna ca puterea reala o depaseste pe aceasta. Nu am vazut sa fi specificat ce componente ai. Plus...daca e luata second, e posibil ca sa fie o sursa foarte slaba pusa intr-o cutie de sursa de 500W. Vad pe cutie ca ai 12V1 si 12V2...dar foarte putine fire la iesire, ceea ce arata clar ca sursa ta nu are 2 ramuri de 12v. Iar daca cine a facut inlocuirea in carcasa are o mana buna si se pricepe la lipituri, nici macar nu i-ti dai seama ca a fost inlocuita placa originala cu alta mai slaba. Sfatul meu e sa ramai pe sursa care functioneaza ca sa nu ai surprize ulterior si sa se umfle si condesatorii de pe placa de baza.Stima.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• slashlinux

10

• Matrixu

5

• davidut5

2

• strombi

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut,Ai dreptate in ceea ce zici, sursa este luata de la emag acum 2 3 luni si mi-a mers pana acum, problema este ca nu vreau sa duc sursa in garantie pentru 67 de lei cat am dat pe ea, mai bine o fac eu daca ma ajutati si voi. As putea sa ii schimb condensatoarele cu unele mai puternice, sau ce as putea sa ii fac ca sa ii maresc puterea?Multumesc mult

Link spre comentariu

Are 2 radiatoare, daca a mers pana acum pe sistemul actual, inseamna ca are ceva defect, condesatorii nefiind umflati, nu stiu da poti sa-i faci altceva, sa pui condesatori mai mari sau mai multi, aia e carpeala. Cumpara o sursa buna ex sirtec enermax corsair etc.Poti totusi sa schimbi condesatorii de langa firele de iesire, pot fi defecti si fara sa fie umflati, cauta valoare egala sau mai mare si voltaj cel putin 16v pentru linia de 12v.

Link spre comentariu

da...am vazut-o si eu pe site. Totusi nu ai schimbat ceva componenta la PC-ul tau? sau sa fi adaugat ceva la PC? A clacat foarte repede pentru o sursa noua. Macar cat era garantia trebuia sa duca. :jytuiyu De marit puterea nu prea ai cum, ar trebui modificat transformatorul pentru ca sa scoti amperaje mai mari, iar cu condesatoare mai mari o ajuti intradevar sa faca fata mai usor la varfurile de putere cerute de sistem. Poti sa incerci mai ales ca e desfacuta deja si asta scoate din calcul garantia. Pune un voltmetru pe ea cand lucreaza sistemul si masoara atat ramura de 12v cat si cele de 5v si 3.3v. Posibil sa fie defect si integratul care monitorizeaza tensiuniile pe iesire si sa ai voltajele mai mici decat trebuie, ceea ce duce automat la scaderea puterii sursei si automat la bluescreen si restart. Deasemenea tot acel integrat este responsabil si de viteza de reactie a sursei la consumurile mari care genereaza caderi de tensiune pe iesire, iar raspunsul intarziat al acestuia face ca sursa sa nu compenseze in timp util aceasta cadere de tensiune, iar pe cand o face sa fie prea tarziu pentru sistem. Daca tensiuniile sunt mai mici decat trebuie, se poate remedia oarecum prin identificarea rezistentelor de pe ramura de 12v si 5v care duc la pinii de monitorizare ai integratului (in comparator). Se schimba acele rezistente cu altele de valoare mai mare, exemplu : daca ai 560k, inlocuiesti cu 570 sau alta valoare pana cand la masuratori ai tensiuniile corecte. Eu am incercat sa modific asa o sursa, insa in loc de acele rezistente am pus reglabili si astfel am putut regla tensiunea de iesire la 12,2v in gol iar in sarcina avea cam 11.9v. Intradevar era o pocnitoare de sursa cea pe care am testat eu, dar am reusit sa cresc tensiunea pe iesire.

Numai documenteaza-te bine inainte si afla din datasheetul integratului, care sunt pinii comparatorului si apoi vezi ce rezistente au pe ei care vin de la ramura de 12v, respectiv 5v. Ca sa intelegi cum lucreaza acel integrat : acesta se ocupa de frecventa de oscilatie a SMPS-ului, iar daca sesizeaza o crestere sau o coborare de tensiune pe iesiriile sursei, atunci el scade sau mareste frecventa de oscilatie pana cand tensiunea de pe iesire este cea corecta. Modificand rezistenta de intrare in comparator, integratu sesizeaza ca tensiunea de iesire este prea mica si creste frecventa de oscilatie ceea ce duce la cresterea tensiunii pe iesire.

Insa sa nu uitam, daca te apuci de modificat, faci asta pe proprie raspundere iar daca ceva merge prost, cade in responsabilitatea ta. Eu ti-am dat doar o idee, iar decizia de aplicare sau nu a ei i-ti apartine in totalitate :speriat . Eu a-s face initial doar in test, fara placa de baza, iar apoi daca esti sigur de reusita vei lua decizia daca o mai pui sau nu in sistem. Ceea ce am facut eu a fost doar ca sa modific sursa intr-o sursa de laborator oarecum reglabila si nu am folosit-o intr-un sistem. Ai grija ca in partea de alimentare a sursei ai 220V si musca rau :speriat

Stima.

Link spre comentariu

Salut,Am rezolvat problema, am schimbat condensatorul si acum merge ca unsa, am mai pus inca 2 condensatori de 1500uF 10v si vad ca nu se mai restarteaza pc ul.Va multumesc mult de tot la toti, sunteti profesionisti.Cu stima,

Link spre comentariu

Super...ma bucur ca i-ti merge :aplauze. Ar fi fost bine sa ai cu ce sa i-i schimbi pe toti pe cei de la iesire. Oricum, daca mai face fitze, sti ce ai de facut :da i-i schimbi incet incet si pe ceilalti.Stima :bere:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări