Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bookshelf 2 cai cu difuzoare SBA

ahegyes

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

6

• elektronu85

3

• Purple

1

• dem3ntor

1

Top autori în acest subiect

eu raman uimit, in mod placut, cand vad astfel de realizari!Nu sunt un cunoscator in domeniu, dar va urez:Sanatate si chef de munca multi ani de acu' inainte!

Multumesc pentru urari !

Nice... :aplauze Cu ce le-ai vopsit?

Primer + Vopsea mata spray + Lac Mat
Link spre comentariu

Foarte frumoasa realizarea. Felicitari!Si eu imi doresc de mult niste asemenea boxe ... pentru auditii intr-o camera modesta de apartament. Mi se par mai mult decat suficiente.Acum as vrea si eu cateva detalii tehnice daca se poate:Cat au costat placile de MDF debitate si eventual un furnizor ceva??Imbinarile s-au facut doar cu aracet de tamplarie si acele sipci?? (nu mai tin minte acum numele specific al acelor sipci introduse in canturi si app de unde ai facut rost de ele?? )Daca se poate niste indicatii referitoare la vopsele(marca producator model etc). Intreb asta pentru ca am mai avut o tentativa de vopsire mata si sprayurile care le-am achizitonat numai negru mat nu erau.

Link spre comentariu

- MDF -ul undeva la 100lei. Se gaseste la OBI - imbinarile s-au facut cu aracet si biscuiti lamelo; biscuiti lamelo se gaseau la OBI (acum nu mai sunt) dar se gasesc si la depozitele cu materiale pentru tamplarie - vopsea - sincer nu stiu producator, marca, etc. - efectiv luata de pe raft de la OBI; - lac nitro mat - asta il am de la un amic care lucreaza in tamplarie;

Link spre comentariu

Imi plac la nebunie incintele astea si de aceea o sa va mai solicit in continuare niste detalii de realizare:- ma intereseaza detalii despre portul de bass-reflex: lungimea tubului si diametrul precum si cotele pentru gaura din placa spate (cea pentru tub) adica la ce distanta de afla centrul cercului fata de laturi.- dimensiunile pentru taieturile ornamentale de pe bafel precum si cateva precizari despre cum pot fi realizate cat mai precis si elegant.Multumesc mult!

Link spre comentariu

Daca te uiti mai atent ai sa vezi in articol, acolo unde se face simularea de incinta, sunt date si dimensiunile tubului bas-reflex, si anume diametru interior 4.7cm si lungime 17cm. Diametrul interior corespunde exact cu teava de PVC de 50mm folosita in instalatii sanitare.

Amplasarea tubului pe spatele incintei se poate face oriunde, nu are importanta deosebita.

Taieturile de pe baffle nu sunt ornamentale ci sunt menite sa reduca difractia.

Ca sa vezi ce efect au aceste taieturi\tesituri, vezi in imaginile de mai jos masuratorile de SPL a aceluiasi difuzor (Flush Mount) cu si fara tesituri:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Aveti dreptate, asa este. E un lucru simplu care ar fi trebuit sa-mi sara in ochi, dar nu am bagat de seama pana ce nu mi-ati explicat. Acum totul e mult mai clar, am realizat ca am mai intalnit astfel de taieturi si stiam de rolul lor, insa acum mi-a scapat sau pur si simplu n-am fost atent. Multumesc. :aplauze Si totusi ce dimensiuni au acele tesituri?? Exista vreo metoda de calcul a cotelor precum si a amplasarii acestor tesituri??Multumesc! :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări