Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

trecere continut video de pe camera pe dvd

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare..... am nevoie de o indrumare de la cei care cunosc si s-au mai ocupat de asa ceva. Am o camera Philips care filmeaza pe minicasete, in timp s-au adunat vre-o 5 bucati si as vrea sa le salvez pe dvd. Detin si un tv tuner pe care astazi o sa-l instalez in pc. Tv-tunerul are cam 6 ani deci e mai vechiut. Ce setari ar trebui sa fac sa iasa toata treaba bine, si sa nu pierd din calitate? In pc am instalat Sonyvegas pro11 si pinaccle14. Ma pot ajuta de ele? Captura din camera sa o fac cu softul tv-tunerului sau ma pot folosi cumva de cele 2 programe amintite mai sus? Pc-ul cred ca e suficient de bunicel E6750 dus la 3.3, 8Gbram si spatiu am cca150 Gb. Multumesc anticipat....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

7

• pinky

4

• validae

1

• idm_luci

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Camera este panasonic, model NV-GS35E. As incerca si cu pinaccle 14 captura. Cu tv-tunerul am incercat azi dar se pierde foarte mult din calitate .... probabil ca din cauza ca esta fsi ff vechi - are cca 7-8 ani. Am atasat si o poza cu iesirile pe care le are camera. Inafara de ce se vede in poza mai are o iesire de tip jack-casti care se termina cu trei mufe rca- asa am si facut legaturiile la tv tuner .(la filmari ma uitam direct de pe cam conectata la tv fullhd - se vedea destul de bine direct de pe cam si pe tot ecranul tv-ului). Iesirea firewire este cea dein poza notota cu DV?

post-59360-139829582363_thumb.jpg

Link spre comentariu

Daca camera are acel usb, ar exista posibilitatea sa pot face captura prin usb si printr-ul soft gen pinacle? Spre ex cam web se conecta la calc tot prin usb si se putea face captura.

Link spre comentariu

Se face cam in felul urmator: faci captura de pe camera pe tv tuner. Captura o faci fara compresie adica raw. Nu toate tunerele stiu sa faca asta. Defapt nu tine de tuner ci de softul folosit. Daca softul tau nu stie, poti sa incerci cu programul D-Scaler. Daca faci captura cu compresie, calitatea va fi execrabila. Pe un TV CRT se va vedea bine dar pe monitor sau un TV plasma, LCD sau LED se va vedea mizerabil. Vei obtine cam 20 GB pentru 60 minute de inregistrare. Mai departe poti opta pentru 2 variante: format DVD sau format avi sau mkv. Daca ti-e suficient format DVD, poti face treaba asta cu Nero. Daca vrei un fisier video, ai nevoie de un program de comprimare. Ca program de comprimare iti recomand MediaCoder. Este freeware si este foarte bun. Eu am incercat multe programe de codare, free si pe bani si niciunul nu se apropia de calitatea lui MediaCoder. Problema cea mai mare la codare este timpul indelungat de comprimare, care depinde doar de procesor. De exemplu: P4 2600MHz 512k cache comprima 1 ora de inregistrare in 4 ore. Core2Duo E6420 comprima 1 ora in 30-40 minute. Daca ai pe computer codecuri bagate aiurea, s-ar putea sa codeze aiurea. Eu am instalat pe computerul meu doar K-Lite.Nu stiu sa-ti mai zic mai multe deoarece nu am mai facut comprimare de anul trecut si am cam uitat.

Link spre comentariu

Pinky asa am si facut.... captura cu tv-tunerul cred ca am setat MPG2 - calitate max si bitrate undeva la 8000Kb/sec. Pe un led de 81 se vede execrabil ..... daca rulez filmul pe aceasi tv direct din camera se vede acceptabil si pe tot ecranul (conexiunea am facut-o prin rca).Ramane sa vad daca am optiunea de captura raw in meniul tv-tunerului si daca nu o am atunci incerc cu D-Scaler. Dar conexiunea camera-Pc cum sa o fac? Camera are un s-video o iesire video pe rca si acele iesiri ce se vad in poza Usb si DV. Pe tv tuner am o intrare rca dar exista si un s-video (nu stiu daca e intrare sau iesire).

Link spre comentariu

eu faceam captura si inca o fac daca mai filmez cu camera prin firewire(portul DV de la camera) conectat direct la firewire la PC , era recunoscuta camera ca DV Device si lucram cu MovieMAker-ul din windows in format .wmv , calitate destul de buna si fisiere nu foarte mari(1Gb/ora depinde si de setarile initiale). Prin firewire oricum e cea mai buna captura fata de usb sau tv-tuner.

Link spre comentariu

Aici: http://asia.cnet.com/product/panasonic- ... 083761.htm zice ca foloseste •Software MotionDV STUDIO 5.3E LE for DV . Daca ai cumparat camera de noua ar cam trebui sa ai CD-ul cu softul asta. Daca nu, cauta sa-l descarci de undeva. Asta pentru transferul prin cablul DV.

Camera nu este HD asa ca sigur nu este nicio problema sa transferi prin cablu S-video, rezolutia nu are de suferit.

La captura raw, ceea ce vezi pe monitorul PC aia se inregistreaza in fisier. Daca tunerul este mai vechi, ai sanse foarte mari sa-ti functioneze cu D-Scaler.

Portul USB este doar pentru descarcarea pozelor facute pe card. De pe caseta se descarca doar prin portul DV sau S-video ( sau ce iesire analogica ai tu acolo ). Ai zis ca ai conectat camera la TV LCD. Cum se vede pe acel TV asa o sa se vada si pe captura, indiferent cum descarci de pe caseta. Aia este rezolutia maxima.

Pe viitor sa ai in vedere sa-ti cumperi o camera cu inregistrare pe card. Si HD de preferat. Eu mi-am luat in urma cu 2 ani un Samsung F34 ( care nu se mai fabrica de 1 an si ceva si nu este HD ) si sunt destul de multumit. Bateria ma tine intre 3 si 6 ore de inregistrare ( display deschis sau inchis ) iar pe un card de 16G ( suporta si 32G ) pot sa inregistrez intre 6 si 16 ore in functie de calitate ( sincer sa fiu, nu am vazut nicio diferenta de calitate ), rezolutia fiind de 720/480 iar bateria se incarca in 80 minute ceea ce este extraordinar. Greutatea camerei fiind de 270g.

Link spre comentariu

Pinky ai spus mai sus ca nu este nici o problema daca descarc prin cablu S-video (adica calitatea va fi aceeasi si pe s-video ca pe iesirea DV?). Intamplator chiar detin un cablu s-video dar acesta n-am unde sa-l conectez la PC decat la TV-tuner , deci ma intalnesc de aceeasi problema .... si acesta nu are optiune de format Raw ... are mpg1, mpg2, avi si inca cateva. (deci asta inseamna co o sa pierd la calitate, nu?; Cu d-scaler am incercat dar pe imagine apar niste dungi colorate-desi am umblat la setari Pal,Palbg-Ntsc, etc). M-am interesat si o placa firevire+cablu ma duce undeva la 65 Ron, noi. As face astazi achizitia daca ar fi singura optiune de a extrage calitate de pe cam.Merci anticipat....

Link spre comentariu

eu faceam captura si inca o fac daca mai filmez cu camera prin firewire(portul DV de la camera) conectat direct la firewire la PC , era recunoscuta camera ca DV Device si lucram cu MovieMAker-ul din windows in format .wmv , calitate destul de buna si fisiere nu foarte mari(1Gb/ora depinde si de setarile initiale). Prin firewire oricum e cea mai buna captura fata de usb sau tv-tuner.

Cea mai buna solutie dintre toate cele enuntate mai sus....captura pe DV iar la calitatea capturii se poate seta....inclusv "varianta mancatoare de biti" :rade: respectiv *.avi...iar apoi prelucrarea ulterioara cu orice soft care stie acest lucru....( ex. de la Sony... vegas...etc)
Link spre comentariu

Salutare .... Dupa transferul de pe camera video pe pc prin intermediul cablului Firewire DV si a programului sony vegas am obtinut cca 7 fisiere du durata direrita - continut video. Atasez o poza cu caracteristicile continutului video recunoscute de sony vegas. Pt acest format video al camerei, ce setari sunt cele mai bune pt a obtine un dvd calitate cat mai buna pt vizionare pe dvd player + led 81. Am incercat cateva setari pe o bucata de 2 min pt a vedea diferenta. Intre pal sau ntsc nu am observat nici o diferenta. In schimb am observat ca daca setez dvd wide nu se vede imadinea pe tot ecranul, daca serez dvd pal 4:3 la render dupa introducerea in dvd player la redare se vede pe tot ecanului . Tv-ul fiind setat la 16:9. ?La inceputul proiectului am setat new-32bit, calitate best. La optiuni render - dvd pal bitrare detat fix undeva la 9800 parca si calitate best. Orice pareri sunt binevenite.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări