Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

utilaje pentru prelucrarea lemnului fabricate din..lemn

maryus315

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• maryus315

5

• laurex

2

• Badman

1

• worker

1

Top autori în acest subiect

Urmaresc si eu de mai mult timp site-ul asta.Ba chiar m-am apucat de construit un banzic din lemn.Momentan e in constructie,cam de mult timp,ce e drept.Ce sunt eu curios,la partea de modificari la router(oberfreza),am vazut ca tipii astia din US au altfel de router fata de ce e pe la noi.Adica nu au baza aia pe telescoape,reglajul de adancime e diferit.Se gasesc si pe la noi freze d-alea?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

V-as propune sa va feriti de "imbunatatirea" utilajelor cu "mecanisme" din lemn. Sint citeva dispozitive care se pot face din lemn si functioneaza foarte bine. De exemplu macara pentru ridicare-coborire pilnie absorbanta praf la circular. Pilnia e bine sa fie din plastic pentru a lasa cutitul vizibil. La freza puteti face patul de sprijin si chiar masa din lemn, dar nu as face dispozitivul de ridicare. Mai bine lasati cutitul mai sus sau mai jos in ax. desigur atita timp cit nu e prea mult scos afara ca sa evitati pericolul de "aruncare ". Oricum cutitul are o cursa de reglare de citiva mm. Rar apare necesitatea saltarii peste 5mm, ceea ce oricum nu e indicat. Aparatori de curele , colectoare de resturi se pot face din lemn, chiar si matrite si dispozitive de ghidare. Bandzicul din lemn are fiabilitate redusa si se deregleaza tot timpul. Dar se poate face o combinatie lemn-metal. Sasiu si role din metal, masa si carcase din lemn, colector din lemn , reglaje , ghidaje din metal. Pina si circularul ar putea avea masa din lemn, dar piesele in miscare si reglajele trebuie in sasiu de metal. Se spune ca un timplar care are 20 de ani de experienta , are lipsa cel putin un deget. Va urez sa nu faceti parte din acea categorie de timplari. Atentie: accidentele nu se intimpla atunci cind iti este teama, ci tocmai atunci cind esti mai sigur pe ce faci. Numai bine si va rog sa retineti: un utilaj cumparat este intotdeauna mai ieftin decit cel pe care il confectionezi singur....din multe motive.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări