Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare dispozitiv ultrasunete împotriva câinilor.

Vizitator nmgaby21

Postări Recomandate

Vizitator nmgaby21

Doresc să aflu păreri despre cum aș putea modifica acest dispozitiv să-l alimentez cu mai puțin de 9 volți sau să obțin performanțe mai bune.Din ce am reușit eu, am reglat din semireglabil și se observă o ușoară îmbunătățire, au început s-o miște din loc unii căței. Știți careva vreo soluție, modificare de piese prin acest montaj pentru perfecționare?Sunt sigur că ar interesa pe atâția care au cumpărat dispozitivul și nu profită de el.

post-49888-13982958201_thumb.jpg

post-49888-139829582016_thumb.jpg

post-49888-139829582021_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Se poate modifica alimentarea de 9V foarte deranjanta din cauza bateriilor care nu tin mult.Se poate folosi un invertor DC-DC 3V-9V .Frecventa la care raspund cainii depinde si de caini.Unii sunt deranjati la o frecventa, altii nici n-o iau in seama.Pentru performanta optima, frecventa trebuie sa fie variabila cum sunt alarmele auto de exemplu, o frecventa fixa nu e suficienta.Mai jos e schema pe care o folosesc sa indepartez cainii ce i-si faceau nevoile pe langa masina. Am adaugat invertorul de la 3V la 9V pentru varianta portabila. Circuitul 555 alimenteaza cu o tensiune variabila generatorul de ultrasunete 4047 care va da o frecventa fluctuanta in jurul a 22kHz, deranjanta pentru caini.Aceasta se poate regla din semireglabil, pentru alte domenii de frecventa se poate schimba si condensatorul de 4,7nF cu alte valori dupa dorinta. Invertorul foloseste o mica bara de ferita si sarma de 0,25-0,4mm CuEm. Se pot folosi si alte miezuri disponibile din recuperari.Recomand realizarea montajului pe module si verificarea separata a functionarii lor, mai ales a invertorului. Cei ce detin un dispozitiv cumparat pot folosi doar partea de invertor in locul bateriei de 9V, dar trebuie facute inainte cateva teste, consumul dispozitivului cumparat e mult mai mare decat al montajului meu din cauza transformatorului de iesire.

post-21106-13982958235_thumb.gif

Link spre comentariu
Vizitator nmgaby21

Acesta de e cumpărat este construit cu CI TC4069 iar la difuzor îi voi face poză diseară. Dacă tot ați postat schema montajului, nu aveți și schema PCB, vă mulțumesc anticipat.Mă bucur că sunt oameni care au și soluții. :aplauze

Link spre comentariu

I-mi pare rau, dar nu am folosit PCB, din cauza spatiului limitat am facut montajul in aer montand piesele in jurul circuitelor integrate, sunt foarte putine piese.Nu prea mai am rabdare sa mai fac cablaje si folosesc metoda asta mai ales pemtru montaje proprii.Poti incerca sa-ti proiectezi singur cablaje folosind Eagle de exemplu, citeste si topicurile despre realizarea cablajelor, nu e chiar asa greu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări