Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Portul influenteaza SPL`ul ?

Vizitator TheOne

Postări Recomandate

Vizitator TheOne

aveti intrebarea mai sus astept ceva raspunsuri ! eu am observat diferente foarte mari de SPL la incinte acordate la aceeasi frecventa ,dar cu porturi de diferite dimensiuni ... nu trebuie sa mai spun care sunau mai tare :rolleyes:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aTaelectronics

3

• Mircea Bartic

2

• radue

2

• Blak

1

Vizitator Vasile

daca nu ar avea influenta atunci la ce se mai fac incinte basreflex ?O incinta prost facuta/acordata va afecta ff negativ spl-ul. Proiectarea unei boxe nu se rezuma doar la un soft mai bun sau mai prost.

Link spre comentariu

TheOneSPL-ul nu este mai mareproblema se pune din pucnt devedere al armonicilor care scapa pe acolo cu cat portul este de suprafata mai mare (in conditiile in care acordajul este identic)daca vei masura , vei observa ca SPL-ul este identic, creierul nostru interpreteaza armonicile acelea ca si presiune sonora.Psihoacustica :yawinkle: ma folosesc f des de efectul asta cand construiesc bandpass-uri

Link spre comentariu

Vasile nu ai inteles la ce ma referam spus ca portul cu o suprafata mai mica dar acelasi acordaj va genera aceeasi presiune sonora ca si unul mult mai mare ca suprafata (evident mentinand acelasi acordaj ca si in cazul primului)al doile va da impresia ca se aude mai tare decat primul, in conditiile in care spl-ul este identic

Link spre comentariu

Din cate am auzit eu, daca ai port de diametru mai mic o sa ai pierderi din cauza frecarii, parca acel Ql din unele programe de simulare ar insemna coeficientul de pierderi al portului, cu cat e mai mic acel Ql, cu atat ai mai multe pierderi la port, ceea ce influenteaza SPL-ul si si deplasarea conului, diful o sa aiba incarcare mai mica si o sa aiba deplasare mai mare pe frecventa de acordaj

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Da, dar daca le faci prea mari, in afara ca va trebui incinta mai mare, din cauza volumului ocupat, pot aparea rezonante ale portului, niste peakuri in grafic. La partea buna mai mentionez ca diful are o incarcare mai mare pe fr de acordaj ceea ce inseamna un control mai bun asupra cursei

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări