albasete Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Cu scuzele de rigoare, daca s-a mai discutat si eu nu am vazut/gasit... Am vazut intr-un catalog al LM 350, o schema in care se regleaza atat tensiunea cat si intensitatea, suplimentar utilizandu-se un operational LM 301 si un MJ 4502. Nelamurirea mea, in schema, operationalul se alimenteaza extern in pinii 4 si 7 ? O aplicatie cu aceste 2 LM-uri am vazut pentru redresoare auto, acolo LM 301 nu avea alimentare externa. Schema este la pag. 9. http://www.jaycar.com.au/images_uploaded/LM150.PDF Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 LM301 are nevoie de alimentare simetrica, restul se subantelege Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2013 Adica suplimentar trebuie un traf cu iesire simetrica sau traful existent sa aiba si iesire simetrica . Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2013 Ca sa mai complic putin schema de care am vorbit, se poate alimenta LM 301 cu montajul de mai jos ? Adica din traf separat, de exemplu 1x9 Vca / < 1A, alimentez montajul cu L165, plusul de la acest montaj vine la pin 7 LM 301, minusul la pin 4 LM 301, GND la minusul montajului cu LM 350/301. Bat campii, sau este corect ? Va multumesc, cu scuzele de rigoare pentru stres. Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Masa virtuala se poate face in multe feluri, si poate la fel de bine si fara AO, doar 2 electrolitici identici inseriati si 2 rezistente in paralel ( in genul celei de la sursele ATX ). Totusi aici este nevoie ca masa AO din regulator sa fie comuna cu cea a celorlalte componente, mai bine ai apela la dublare tensiune din redresare la un astfel de traf mai mic, consumul va fi mic asa ca maxim 1m pentru electroliticii care ar filtra sursa respectiva cred ca ar fi suficient. Link spre comentariu
albasete Postat Februarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2013 Adica sa folosesc o tensiune de 9Vca cu dublare de tensiune. GND-ul de la dublare va fi conectat la minusul schemei cu cele 2 LM-uri. Asta am inteles. (Oricum L165 nu l-am gasit si renunt la ideea folosirii lui.) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum