Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila cu LM 350 si LM 301A

albasete

Postări Recomandate

Cu scuzele de rigoare, daca s-a mai discutat si eu nu am vazut/gasit...

Am vazut intr-un catalog al LM 350, o schema in care se regleaza atat tensiunea cat si intensitatea, suplimentar utilizandu-se un operational LM 301 si un MJ 4502. Nelamurirea mea, in schema, operationalul se alimenteaza extern in pinii 4 si 7 ? O aplicatie cu aceste 2 LM-uri am vazut pentru redresoare auto, acolo LM 301 nu avea alimentare externa. Schema este la pag. 9.

http://www.jaycar.com.au/images_uploaded/LM150.PDF

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

4

• Marian

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca sa mai complic putin schema de care am vorbit, se poate alimenta LM 301 cu montajul de mai jos ? Adica din traf separat, de exemplu 1x9 Vca / < 1A, alimentez montajul cu L165, plusul de la acest montaj vine la pin 7 LM 301, minusul la pin 4 LM 301, GND la minusul montajului cu LM 350/301. Bat campii, sau este corect ? Va multumesc, cu scuzele de rigoare pentru stres. :jytuiyu

post-46864-139829583177_thumb.png

Link spre comentariu

Masa virtuala se poate face in multe feluri, si poate la fel de bine si fara AO, doar 2 electrolitici identici inseriati si 2 rezistente in paralel ( in genul celei de la sursele ATX ). Totusi aici este nevoie ca masa AO din regulator sa fie comuna cu cea a celorlalte componente, mai bine ai apela la dublare tensiune din redresare la un astfel de traf mai mic, consumul va fi mic asa ca maxim 1m pentru electroliticii care ar filtra sursa respectiva cred ca ar fi suficient.

Link spre comentariu

Adica sa folosesc o tensiune de 9Vca cu dublare de tensiune. GND-ul de la dublare va fi conectat la minusul schemei cu cele 2 LM-uri. Asta am inteles. (Oricum L165 nu l-am gasit si renunt la ideea folosirii lui.)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări