Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor sudura TELWIN technology 220s

gaby57

Postări Recomandate

Domnule sesebe am schimbat o rezistenta de 220 ohmi ,nu era arsa era rupta  probabil atinsa de cineva sau de ceva aparatul fiind fără carcasa ,rezistenta am montat exact ca originalul rezistenta cu 4 benzi roșu roșu maro și auriu ,acum aparatul a plecat la un electronist care chiar se pricepe are inclusiv oscilocop ,poat avea noroc sa fie bun meseriaș sau nu,același noroc îl pot avea și cu un meseriaș de pe net,poate chiar mai “mult”noroc,acum ca am găsit electronist in Buzău îmi Spune-ți toți ca nu e bine ca voi nu va mai băgați sa îl reparați ,da cine a zis ca mai e nevoie sa îl reparați voi dacă o poate face omul din Buzău 

Link spre comentariu

Domnule, degeaba te superi, adevarat acel Cemont nu este un aparat rau, la sudat spun asta insa nici nu da gaura`n cer.

Poate aveti noroc si va iesi fara prea multa cheltuiala, oricum aparatul de nou este in jurul a 1660 lei, mai nou Invertec 165S.

Eu, cinstit,  la ala nu m`as baga sa`l repar, la asta insa DA !

Link spre comentariu

Eu cred ca e mai mult de 1600 ron,colegul jhn vinde unul asemanator doar ca alta marca la 2000 de ron ,daca îmi arătați unde găsesc nou cu 1600 ron cumpăr doua ,nu ma supăr ci doar discutam,posibil acesta discuție sa deranjeze pe cineva,e treaba lordaca se supăra ,eu asta nu înțeleg la meseriaș ce conteaza cât este aparatul dacă eu platesc ,poate sa fie și 500 de lei dacă eu vreau sa îl fac și platesc 1000,la un meseriaș care zice ca nu se bagă nici nu las duce,pai ce fac ma rog de el cu bani 

Link spre comentariu

Domnule, la ora actuala nu prea mai folosesti un invertor MMA pentru sudura WIG, la fel telecomanda, mai mult incurca la un aparat mic care e la indemina.

Am pe ESAB-ul mare insa mai mult decit sa ma incurce telecomanda aia n`a facut!

In esenta este fix acelasi aparat, mai ieftin si cu garantie!

P.S. Daca este vorba de Presto...ma scuzati, alta gisca`n alta straita, nu confundati maestrul cu ucenicul, cam aia este diferenta intre ele.

Gasiti si Presto la pret acceptabil:

https://www.suduratm.ro/cumpara/presto-190-pro-140

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

@Jignybuc

Aparatul tau este unul foarte bun...in el sunt doua invertoare cu iesirile puse la paralel...foarte greu gasesti asa ceva. Sa nu mai vorbim de faptul ca acest aparat a costat multe parale la vremea achizitionarii. Este un aparat de santier si poti suda la foc continuu cu electrod de 3,25.

Lincoln-ul din reclama lui Bumbu este mic copil pe langa acest aparat. Si mai sunt pe piata destule firme care nu stau sub umbrela Lincoln...au propriu lor acoperis!

Sa-l pastrezi si sa-l folosesti sanatos...asa ceva nu se vinde! Il vand doar necunoscatorii....sau daca se vinde atunci are pret pe masura.

Colegul @Jhn stie de ce vinde asa ceva cu 2000 de lei....acest aparat isi merita banii din plin.

Editat de mac01
Link spre comentariu

multumesc frumos,mac01 știu ce fel de aparat este  știu cât a funcționat și in ce condiții ,sunt sudor de meserie,nu știu ce au crezut unii dintre colegi ,probabil ca au crezut ca au de a face cu i chiftea sau cine știe ce au crezut ei ,totuși sunt mulțumit ca sa rezolvat destul de ușor și chiar ieftin ,neașteptat de ieftin,îți dai seama ce las fi rugat pe domnul Bumbu cu bani ca sa îl repare se pare ca meseriașii au pretenții sa te rogi de ei in genunchi și într-un final sa zică domnule îl fac da te costa cât unul nou,încă o dovada ca Adevărații meseriasi ori sunt pe cale de dispariție ori puși pe japca mai degraba a doua varianta 

Link spre comentariu
Acum 20 minute, Jignybuc a spus:

........ Adevărații meseriasi ori sunt pe cale de dispariție ori puși pe japca mai degraba a doua varianta 

Da exact, mai ales cind primesc comentarii ca mai sus. 

Vezi ca ai rezolvat rapid și ieftin fără a te ruga de cirpacii de pe forum? Pina nu ai în fata aparatul nu poți ști ce te așteaptă și deci nici nu poți face evaluări de preturi. 

Să-l stăpânești sănătos. 

Link spre comentariu

Nu faci nici o evaluare de preț ?,simplu ca buna ziua:diagnoza tv =200 sau ce preț ai dumneata la așa serviciu,diagnoza aparat sudura 500 sau ce preț ai dumneata,apoi 100sau 200sau cât ceri dumneata de piesa dezlipita și lipita ,apoi prețul piesei plus curier sau după caz,sint sigur ca la diagnoza și piesa lipita -dezlipita îmi poți da preț,sau prețul se face după cum este imbracat clientul sau ce mașina conduce 

Am mai găsit eu unul ,vroiam sa îmi fac un transformator ,i-am zis ce amperaj am nevoie si ce voltaj si ca la 220v ca la 380 v nu ma interesează găsesc deja gata favut ,a dat din colt in colt ca nu se poate ca nu e posibil așa ceva ,pana i-am zis ce vreau sa fac cu el atunci îmi zice ca se poate da te costa 12000 de ron da 12000 de ron i-am zis ba fugi de aici parca nu se putea acum se poate,deci japca pe fata 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, mac01 a spus:

@Jignybuc

Lincoln-ul din reclama lui Bumbu este mic copil pe langa acest aparat.

Domnule cu acel 165S am sudat, ma stiu foarte bine cu patronul firmei si am acces la aparate noi cind mai trec pe al el.

Nu este cu nimic mai prejos decit alt aparat, singurul lucru ce nu`l poate este sudura cu celulozici, oricum putin probabil sa`l foloseasca cineva la asta.

Da, exista destule firme pe linga LEC, totusi la ora asta, cam de 2 ani cred, Air Liquide este Lincoln, mai precis SAF FRO, Oerlikon, Harris...

1 oră în urmă, Jignybuc a spus:

îți dai seama ce las fi rugat pe domnul Bumbu cu bani ca sa îl repare se pare ca meseriașii au pretenții sa te rogi de ei in genunchi și într-un final sa zică domnule îl fac da te costa cât unul nou,încă o dovada ca Adevărații meseriasi ori sunt pe cale de dispariție ori puși pe japca mai degraba a doua varianta 

Domnule, raspunsul meu ar fi fost si este intotdeauna NU la astfel de solicitari, nu repar aparatura de sudura sau alt fel decit pentru mine si atit!

N`am nevoie de a face bani din asta, daca o fac, o fac din placere si nu pentru bani sau pentru a avea un aparat bun la pret chinezarie de duzina!

Acum citiva zeci de ani am fost in bransa asta a depanarilor, nimic nu era mai rau decit un aprat "lucrat:, din cauza aceea ati avut acea info de la mine, este valabila pentru toti care fac munca asta, mai ales daca ai si un aparat cu macar 5-10 potentiometrii semireglabili la care un entuziast umbla aiurea si bineinteles n`ai service manual.

Sa`l folositi sanatos!

Link spre comentariu

Domnule Bumbu pune dumneata mâna și sudează 10 electrozi de 3,25 la rând cu acel aparat ,sunt sigur ca la maxim electrodul numărul 4 intra in protectie ,pentru doi electrozi sudați pe luna merge și o chinezărie dar când îl folosești la Suduri argon pentru inox se schimba treaba,telecomanda este foarte buna ,chiar dacă aparatul este ușor îl lași jos și mergi sus doar cu cleștele și telecomanda fără sa mai cari si aparat și prelungitor și cleștele de masa,deci depinde la ce îl folosești 

Link spre comentariu

Domnule, acel aparat are DA 100A/60% la 40C deci duce linistit acei electrozi.

La Inox sa sudezi cu Lift arc la ora asta este putin probabil, eventual in caz de avarie.

Ca idee, daca vreau sa sudez continuu cu electrozi de 5mm atunci folosesc LHL 315!

:d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări