Jhn Postat Octombrie 9, 2017 Partajează Postat Octombrie 9, 2017 Nu cumva comutatorul este setat pe pozitia mig-mag ? Link spre comentariu
DIYWorks Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 Nu,este in pozitia corecta! Mai am o nelamurire...releul cum trebuie sa stea?Cuplat sau decuplat? Cand ii dau drumul la aparat,releul cupleaza si dupa doua trei secunde decupleaza dar nu intra in avarie.Cand incerc sa sudez,iar cupleaza-decupleaza de cateva ori si intra in avarie Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 (editat) Eu zic sa dezlipești toți cei 4 condensatori de filtraj de 680 uF,și ai să găsești trasee nașpa pe partea dinspre condensatori. Mai ales verifica traseul care pleacă de la releu la -300v(sub piciorul condensatorului). Daca tot faci aceasta operatie verifică și condensatorii cu un esrmetru și refa cu câteva sârmulițe trecerilor metalizate sub toți condensatorii. Ai să vezi că așa repari aparatul. Este un defect des întâlnit la acest model,nu prea au dat atenție la trecerilor metalizate și acestea cedează în timp. Editat Octombrie 10, 2017 de cipriyan123 Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 10, 2017 Partajează Postat Octombrie 10, 2017 (editat) Am si eu un 220S...deocamdata mere bine...e bine de stiut... Acum cativa ani am vrut sa-l schimb cu un "frate" de generatie mai noua...am fost sfatuit sa merg pe mana "batranului"!!! Editat Octombrie 10, 2017 de spik Link spre comentariu
DIYWorks Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Eu zic sa dezlipești toți cei 4 condensatori de filtraj de 680 uF,și ai să găsești trasee nașpa pe partea dinspre condensatori. Mai ales verifica traseul care pleacă de la releu la -300v(sub piciorul condensatorului). Daca tot faci aceasta operatie verifică și condensatorii cu un esrmetru și refa cu câteva sârmulițe trecerilor metalizate sub toți condensatorii. Ai să vezi că așa repari aparatul. Este un defect des întâlnit la acest model,nu prea au dat atenție la trecerilor metalizate și acestea cedează în timp. O sa incerc si ce m-ati sfatuit.Daca nu gasesc nimic in neregula nici aici,o sa ma risc si am sa strapez releul sa fie pe direct sa vad ce se intampla Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Nimic bun, cu oarece sanse vei arde puntea redresoare 1 Link spre comentariu
gauss Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Si dupa aceea sigurantele din tablou . Ma rog , daca sant automate ... le recuplezi . Un alt candidat cu sanse mari este ( si ) intrerupatorul ON - OFF ... se vor praji contactele . Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 11, 2017 Partajează Postat Octombrie 11, 2017 Nu cumva comutatorul este setat pe pozitia mig-mag ? Poate wig-tig! Poate intra depanatorul Nik...la Selco meu ce face la fel, mi-a spus ca partea de comanda ar fi de vina! Link spre comentariu
DIYWorks Postat Octombrie 12, 2017 Partajează Postat Octombrie 12, 2017 Eu zic sa dezlipești toți cei 4 condensatori de filtraj de 680 uF,și ai să găsești trasee nașpa pe partea dinspre condensatori. Mai ales verifica traseul care pleacă de la releu la -300v(sub piciorul condensatorului). Daca tot faci aceasta operatie verifică și condensatorii cu un esrmetru și refa cu câteva sârmulițe trecerilor metalizate sub toți condensatorii. Ai să vezi că așa repari aparatul. Este un defect des întâlnit la acest model,nu prea au dat atenție la trecerilor metalizate și acestea cedează în timp. Am scos condensatori si am gasit exact ce ati spus dumneavoastra.La un condensator,trecerea metalica a corodat atat de mult incat a mancat si pinul condensatorului.Nici celelalte gauri nu prea arata bine.O sa refac toate trecerile si o sa ingrosez si traseele de orice eventualitate.Condensatorii i-am verificat si au sub 0,06 ohmi, iar la unul dintre ei aveam Vloss de 2,5%,la restul in jur de 1%.Masuratorile au fost facute cu un multitester cu Atmega 328 Link spre comentariu
Jhn Postat Februarie 19, 2018 Partajează Postat Februarie 19, 2018 (editat) Salutare, ce echivalent se potrivesc pentru diodele D1, si D6 (ISL9R3060P2) am cumparat doua bucati Technology 220 hd defecte,iar unul le are lipsa. In topicul asta : https://www.elforum.info/topic/118130-problema-ciudata-invertor-telwin-220s/page-2 Cipryan123 spune ca se poate folosii RURP1560,dar daca in snubber am condensatori de 4,7 nF/1000 V (cum este in schema ) merg ? Editat Februarie 19, 2018 de Jhn Link spre comentariu
Maricel Postat Februarie 20, 2018 Partajează Postat Februarie 20, 2018 Puteti pune diodele ce le recomanda Ciprian123. Link spre comentariu
Jhn Postat Februarie 20, 2018 Partajează Postat Februarie 20, 2018 (editat) Azi am avut ceva timp liber, si m-am ocupat de unul din ele, bineanteles ca au m-ai suferit interventii, dar nu grave. Cert este ca amandoua au avut aceleasi defecte adica : UC3842 din sursa auxiliara pocnite, trecerile condensatoarelor intrerupte (in special traseul ce duce la relee) m-ai ca am scos c-urile cu ”mana” , am refacut trecerile cu sarma subtire cositorite si pe o parte, si pe cealata. Diodele ISL9R3060P2 lipsa, am pus RURP1560, releele erau topite, culmea este ca igbt-urile au ramas intacte,si nu se observa ca au fost inlocuite ! Am intrerupt strapul JP1 (ALIMON), si am alimentat sursa auxiliara cu aproximativ 300 Vdc separat dintr-o sursa improvizata, (cum spunea si Ciprian123 m-ai sus) sa aprins ledul galben de avarie, cea ce ne confirma ca sursa lucreaza, insa semnal in grila la igbt-uri nu exista pentru ca trebuie ”pacalit”, adica am apropiat placa de restul invertorului, si am montat J2,si JP3, dupa care a rezultat semnalul din grila igbt-urilor (de m-ai jos ), restul nu m-ai conteaza... P.S.La celelalt daca intampin alte probleme, va tin la curent.... Editat Februarie 20, 2018 de Jhn Link spre comentariu
adfl Postat Februarie 2, 2019 Partajează Postat Februarie 2, 2019 La 20.02.2018 la 21:11, Jhn a spus: Azi am avut ceva timp liber, si m-am ocupat de unul din ele, bineanteles ca au m-ai suferit interventii, dar nu grave. Cert este ca amandoua au avut aceleasi defecte adica : UC3842 din sursa auxiliara pocnite, trecerile condensatoarelor intrerupte (in special traseul ce duce la relee) m-ai ca am scos c-urile cu ”mana” , am refacut trecerile cu sarma subtire cositorite si pe o parte, si pe cealata. Diodele ISL9R3060P2 lipsa, am pus RURP1560, releele erau topite, culmea este ca igbt-urile au ramas intacte,si nu se observa ca au fost inlocuite ! Am intrerupt strapul JP1 (ALIMON), si am alimentat sursa auxiliara cu aproximativ 300 Vdc separat dintr-o sursa improvizata, (cum spunea si Ciprian123 m-ai sus) sa aprins ledul galben de avarie, cea ce ne confirma ca sursa lucreaza, insa semnal in grila la igbt-uri nu exista pentru ca trebuie ”pacalit”, adica am apropiat placa de restul invertorului, si am montat J2,si JP3, dupa care a rezultat semnalul din grila igbt-urilor (de m-ai jos ), restul nu m-ai conteaza... P.S.La celelalt daca intampin alte probleme, va tin la curent.... Erau relee la 18Vcc ? Unde ati gasit ? Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Februarie 2, 2019 Partajează Postat Februarie 2, 2019 La cineva care lucrează sau are acces la un servis Telwin... Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 4, 2019 Partajează Postat Februarie 4, 2019 https://www.depozitudescule.ro/releu-18-v-telwin-cod-112342_2294/ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum