Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

invertor sudura TELWIN technology 220s

gaby57

Postări Recomandate

Te superi degeaba domnule gingibuci, dar cei cu care te ai contrat pe forum sunt electronisti cu experienta ,mai ales in aceasta electronica de putere.

Daca te umflai in pene pe alta sectiune din elforum sigur erai taxat pe masura.

Trebuie sa iei in considerare ca aici se dau sfaturi , dar nu te poate  indruma precis fara un minim de informatii si din partea ta. Gen poze , oscilograme, detalii, informatii detaliate, masuratori.

Si doctorul prin telefon nu iti poate da cu exactitate un diagnostic fara a te vedea.

Si stai linistit ca oamenii acestia dau informatii  fara a lua in considerare starea sociala.

Vezi dumneata asa pierdem de pe forumuri oameni capabili gen emil matei, smilex, miticamy, ciby. 

Si de aceea este forumul plin doar de intrebari.

Oameni care te indruma dar numai daca si tu esti cum se spune,      in domeniu,.

Si au dreptate domnii cu depanarea, eu am gasit in loc de igbt pusi tiristori intr un telwin 164.

Nu ai dreptul sa ii judeci , doar nu vroiai sa sara in masina si sa vina la dumneata sa iti rezolve problema.

Scuze de off topic

Link spre comentariu
La 18.06.2020 la 15:11, nickrvl a spus:

Nu toate ci doar cele de firma si mai alese cele Europene, Americane, cele chinezesti se raporteaza in cel mai fericit caz la 20grC... de acea vezi aparat chinezesc de 200A (sau mai mult) monofazic de dimensiunea fizica a unuia de 100A occidental. De unde reiese ca (scuzati) Chinezi sant mai cu mot daca ei pot face astfel de aparate mici si nemaivazut de puternice iar occidentalii nu.... de fapt e o pacaleala si se bazeaza pe nestiinta noastra, adica raportarea  pentru D.A. la cei 20grC ai chinezului versus cei 40grC ai occidentalului fac diferenta. "Deci",personal nu ma intereseaza curentul maxim debitat de un aparat sau cel putin nu in prima instanata ci D.A. pentru 100%, asta e diferenta...., ce ar mai putea fi spus?, aparat chinezesc mic de 200A si D.A. 100% 70A la 20grC sau aparat occidental mare (rusesc   :)  ) de 200A cu D.A. 170A 100% la 40grC ?sau chiar tot occidental 90A 100% 40grC?

Eu nu inteleg de ce diversificati problema si sariti la chinezarii?

Aici s-a discutat doar de doua aparate...nici unul dintre ele nu este chinezarie si nici nu aducem chinezariile in discutie.

Treaba este foarte simpla:

Lincoln 165S cu o durata activa de de 100A/60% si Cemont 170SX cu o durata activa de 130A/100%. Vorbim de durata activa de 100% la 40grC...sper ca ne-am inteles.

Acel Cemont face pipi oricand pe Lincoln...si face pipi cu bolta de la inaltime, privindu-l de sus. Are si de ce...in acel Cemont sunt doua invertoare cu iesirile puse la paralel....este un aparat profesional cu care se poate suda non-stop cu electrod de 3,25. Deci non-stop...nu doi-trei electrozi si gata.

Lincoln165..este un invertor clasic, pentru  uz casnic sau mici ateliere de confectii metalice usoare...unde se sudeaza cu electrod de 2 maxim 2,5.

Lincoln-ul costa 1600 de lei...Cemont-ul dublu.... si nu degeaba costa Cemont-ul dublu. 

Asta era toata discutia.....simpla si la obiect...diferenta dintre Lincoln si Cemont...n-am inteles de ce complicati situatia inutil.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
La 16.06.2020 la 20:35, mac01 a spus:

@Jignybuc

Sa-l pastrezi si sa-l folosesti sanatos...asa ceva nu se vinde! Il vand doar necunoscatorii....sau daca se vinde atunci are pret pe masura.

Colegul @Jhn stie de ce vinde asa ceva cu 2000 de lei....acest aparat isi merita banii din plin.

Invertorul a ajuns in Baia Mare, la un sudor care avea unul identic la serviciu, si vroia acelasi tip.

Pretul a fost de 2000 in pretul acesta am dat  si cablurile de sudura profesionale, iar transportul l-am impartit in doua.

Proba video de functionare (trimisa pe whatsapp ), cu electrod de 2,5, si 3.5 mm, poze la  interior, trimis colet cu verificare, si plata dupa.....plus garantie 3 luni de zile.

Am iesit castig zero !, insa ma bucur, ca a ajuns la cineva care stie ce face cu el !.

Si culmea este ca invertorul, nu a suferit nici un fel de interventie, l-am cumparat cu 1560 de lei, in urma cu trei ani (inainte am reparat doua invertoare de acelasi tip ) si vroiam sa am si eu ..., insa vine o vreme cand mai doresti sa scapi de ele...

Editat de Jhn
Link spre comentariu

Încercați un Fronius Transpocket 1500.... merge tot la fel de bine și un Transpocket1400( cu tranzistoare normale, nu modul). Au aparatele astea ceva care te fac sa vrei unul pt tine. Este părerea mea, nu neaparat trebuie luată de buna și nici nu fac reclama la ele-ar fi culmea...cine nu știe de Fronius.

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
La 03.06.2020 la 21:58, Jhn a spus:

Nu cumva este 1700 ?, pune o poza cu placa sa vedem si noi.

Am  in casa un Ciarc 180 ( identic Puma S1700G Cemont ), invertorul e reparat 90%,  mai am doar sa fac comanda de igbt-uri, si sa le montez.

Asa arata modelul meu, si semnalul G-E fara igbt-uri montate, alimentare 12Vdc direct pe placa :

4.jpg

5.jpg

Se poate sterge postarea mea, ca sa nu deviem de la titlul topicului: Multumesc !

PUEDES DECIRME QUE ES ESTO IC 8 PINS  GRACIAS

Puteţi să-mi spuneţi ce integrat este acela cu 9 pini ? Mulţumesc.

Link spre comentariu
Acum 25 minute, Jhn a spus:

Le puedo ayudar en algo ?

SÍ SEÑOR QUIERO SABER ID IC 8 PINS EN LA IMAGEN

Da domnule, vreau să aflu ce integrat este acela cu 8 pini din imagine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări