andrei_vasile Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Salut!Am un amplificator care suporta 8 ohmi, dar boxele pe care le conectez la el sunt pe 4 ohmi.In 99% din cazuri il folosesc la volum mic, pana la jumatate din putere (este un philips).Intrebarea este: pot inseria boxele cu cate o rezistenta de minim 4 ohmi la 10-15w?Multumesc! Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Merge foarte bine, chiar reduce efectul variatiei impedantei boxei cu frecventa. Este bine ca rezistenta suplimentara sa fie chiar rezistenta cablului amplificator-boxa dus-intors (mai lung si mai subtire), pentru a nu disipa local puterea pierduta. Link spre comentariu
mircea888 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Se poate pune acel rezistor, va ridica valoarea impedantei.Totusi daca spui ca asculti incet/moderat nu vei avea probleme, de fapt e important sa fii simtit si sa nu abuzezi, de asemenea este important sa mai monitorizezi temperatura statiei (pui mana pe ea din cand in cand).Am folosit fara probleme boxe de 4 ohmi pe statii care erau pentru minim 8 ohmi, chiar si acum am aceeasi configuratie pe 2 amplificatoare, uneori dau tare dar doar pe pasaje scurte si nu e nicio problema.Vezi ca pozitia potentiometrului statiei nu indica puterea de la iesire. Conteaza foarte mult amplitudinea semnalului de intrare, daca ii dai semnal mare la intrare atunci statia poate ajunge la maxim cu potentiometrul la 40% (exemplu). Daca folosesti PC ca sursa de semnal recomand sa dai volumul din acesta la 60-70%. Link spre comentariu
andrei_vasile Postat Februarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2013 philips fa650.am mers cu ele direct o perioada.Mai am o problema, boxele fiind pe 4 ohmi, cum ciupesc putin potentiometrul se aude destul de tare (in special noaptea).Marind impedanta boxelor vreau sa mut plaja de ascultare in alta zona de lucru a potentiometrului.Multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Da, mai scade puţin semnalul care ajunge la boxe şi se mută aparent acel prag mai sus, la puţometrul de volum. Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Scade mult damping factor si se schimba sunetul boxei. Link spre comentariu
andrei_vasile Postat Februarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2013 nu pot scadea semnalul, aplic semnal dintr-un tuner si dintr-un CD-player.cand aplic semnal de la PC/Laptop pe AUX nu mai sunt probleme.@franzm - deci, daca folosesc rezistente in paralel se intampla ce ati scris? "Scade mult damping factor si se schimba sunetul boxei."Am observat pe intrarea in aplificator 2 rezistente de 33kohmi, daca le micsorez nu ar trebui sa se modifice semnalul pe intrare? ce valoare sa aleg? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Nu umbla acolo. Observ că e un amplif Philips seria Fxxxx, astea sînt făcute ptr sarcini de 8 Ohmi.Poţi înseria rez cu pinii calzi ai puţometrului de volum, începi cu 22k, pînă la 100k dacă e nevoie. Link spre comentariu
andrei_vasile Postat Februarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2013 va referiti la cursor? Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Cel mai bine ar fi sa nu modificati nimic în amplificator, ci sa puneti atenuatoare pe intrari. În orice conector RCA e loc de doua rezistoare miniatura. Link spre comentariu
andrei_vasile Postat Februarie 20, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2013 am conectat cate 2 rezistente de 10ohmi/10w in paralel pe canal. iese 5ohmi/20w si cu 4 boxele ies cam 9 . la cat ascult eu merge bine!Sanatate! Link spre comentariu
Vizitator ciprianstudio Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 am si eu o intrebare ?! daca inseriezi doua rezistente se injumatateste rezistenta acumulata ? 2 rezistente x 2ohm =1 ohm? sau cand se pun in paralel se injumatateste rezistenta acumulata? sau mai bine zis , cand le pui in paralel ce se intampla si cand le pui in serie ce se intampla , ptr ca un mp3 player are 4 iesiri , de 4ohm . si vrei sa pui poate 8 difuzoare....... Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 (editat) Nu , daca inseriezi doua rezistente , rezistenta va fi suma celor doua rezistente !In paralel daca pui doua rezistente egale rezistenta va fi intr`adevar jumatate din valoarea celor doua rezistente http://www.hobbytronica.ro/legarea-in-serie-si-legarea-in-paralel/ Editat Decembrie 5, 2014 de romicap Link spre comentariu
Vizitator ciprianstudio Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 multumesc pentru raspuns , insa daca un mp3 player are 4 iesiri de 50w , a 4ohm iesirea , cum pot conecta pe fiecare iesiere cate 2 difuzoare de 4 ohm ,?! Link spre comentariu
romicap Postat Decembrie 5, 2014 Partajează Postat Decembrie 5, 2014 (editat) Folosind difuzoare (boxe )cu puterea de min. 50W /4ohmi! Legand in paralel cele doua difuzoare vei avea de`a face cu o rezistenta de 2 Ohmi iar inseriind difuzoarele vor fi 8 Ohmi ! Citeste cu atentie linkul la care te`am trimis si vei intelege mai multe ! Editat Decembrie 5, 2014 de romicap Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum