Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare medii boxe pioneer cs-997

corneillus

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu Ianush

5

• corneillus

4

• Luca

3

• hpavictor

1

Poti sai pui cam orce difuzor in locul mediilor alea...Defapt daca ma gandesc mai bine acele boxe se aud mai bine fara ele....Difuzorul mare (teoretic cel de bass) este defapt un Full-Range iar Media si Tweeterul este un TZZ-TZZ foarte enervant. :rade:

Link spre comentariu

stie cineva ce model de difuzor a fost in boxele originale sau stie codul difului poate gesesc 2 buc originale, sau ce imi recomandati pentru inlocuire?

Acum 2 ani am re-gindit aceste boxe prin schimbarea mediilor si inaltelor si alte filtre. Difuzorul de bas nu e rau deloc, dar restul, petarda. Din pacate nu mai am proiectul (am pierdut HDDul), insa un prim pas ar fi sa masori raspunsul wooferului, in incinta, cu filtru si celelalte difuzoare decuplate. Apoi vezi ce se potriveste, dupa caracteristici si buget. Eu am mers pe difuzoare Monacor. Dar sunt alte citeva zeci de optiuni (daca nu vrei sa ajustezi gaurile la cutie esti limitat in optiuni).

Difuzorul mare (teoretic cel de bass) este defapt un Full-Range ... :rade:

Nu, zau! E woofer.
Link spre comentariu

Imi aduc aminte de un moment din viata mea...

Eram in liceu, intr-a IX-a. Aveam un prieten (ta-su era plecat din tara, si avea un porcoi de bani) care avea acasa, trimis cadou, o linie Technics, cu boxe Pioneer, dar nu mai stiu care (asemanatoare cu astea din topic)...

Pe vremea aia eu o ardeam cu niste boxe lautaresti rusesti, cu 12", si un amplificator de vreo 50Wx2, facut de manutele astea doua... un vintage Sanyo, un MAЯK, etc.

Imi zice intr-o zi; "Ia vino la mine sa-ti arat ceva... " Vreau sa zic ca am paralizat (simteai ca pica blocul pe tine). Nu stiu cat a dat volum, la auditie, poate la jumatate... dar experienta a fost deosebita. Astea erau lucruri pe care nu le vedeai NICIODATA, in mod normal. Cine avea Unitra, era "audiofil". Cine avea Technics, Pioneer, etc., traia in alte sfere...

Acum am ajuns sa vorbim despre ele, la misto... trist.

P.S. Cred ca erau astea;

Posted Image

Link spre comentariu

Pioneer-urile din topic seamana bine cu unele facute de un turc pe la noi prin Colentina, pina acum ceva timp. Numai basii erau de calitate, restul plastic si carton din China. Se vindeau si destul de ieftin. A nu se confunda cu HPM-urile, care sunt din alta liga.

Link spre comentariu

N-am nevoie de argumente... doar imi aduceam si eu aminte. Nu contrazic pe nimeni.Daca as putea sa aleg, m-as intoarece sa traiesc in anii '80. Multumesc frumos, dar nu-mi place ce vad in industrie, astazi... si aici nu ma refer la Hi-End.

Link spre comentariu

Si care e spilul? Daca legi direct un difuzor, fara filtrare, se transforma in full-range? Bun atunci o sa leg difuzorul (ala mare) de la Logitech Z5500 fara filtru trece jos. O sa am un full-range de diametru mare (asa zici tu). Abia astept sa ascult niste jazz, maturele, ceva cinele, pe noul full-range licensed lucaionut :rade:

Link spre comentariu

Si care e spilul? Daca legi direct un difuzor, fara filtrare, se transforma in full-range?........

Da... se transforma intr-un semi Full-Range pana pe la vro 3 Khz..... pe urma intervine alea 2 TZZ TZZ care mai mult strica sunetul.

Posted Image

Link spre comentariu

ignora-l pe lucaionut - nu ai nici o sansa. daca mai tine cineva cont de opiniile lui, probabil nu este departe iar pentru comunitate nu este nici o pierdere. as propune chiar sa-i colorati id-ul in roz.

Link spre comentariu

@lucaionut: un difuzor full range sau banda larga, de hi-fi, reda aproximativ liniar si complet spectrul audio si nu sunt necesare difuzoare de medii - midrange si de inalte - tweeter.Eu cred ca tu confunzi un full range de chitara (care urca max 4 khz, dar nu coboara mult sub 100 hz) cu un woofer , care rareori este folosit peste 1 khz sau mid-woofer care merge bine si la 2khz (vezi bookshelfuri cu 2 cai).Cam orice difuzor "suna" la toate frecventele insa nu este liniar, adica este foarte atenuat raspunsul in afara domeniului pentru care a fost proiectat.Faptul ca acel woofer nu este filtrat inseamna ca este folosita atenuarea lui "naturala" si de acolo, probabil este ajutat, cu un filtru de ordin 1 de midrange. Daca masori raspunsul in frecventa o sa vezi ca wooferul nu este liniar peste x hz si apoi are o atenuare brusca. Daca ar fi fullrange atenuarea ar incepe peste 10 khz (vb exemplificativ pot fi alte valori, insa ordinele de marime se pastreaza).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări