Vizitator ManiacDIY Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Buna! As avea nevoie de ajutor in confectionarea unui singur filtru pentru doua incinte, In prima incinta am un alien an-2115 4ohm si un tweeter piezo f28 iar in a2-a incinta un difuzor alien an-0812 4 ohm si tot un tweeter piezzo f28.. Vreau sa folosesc diful de 15'' pe post de subwoffer, cel de 12'' pentru medii, iar tweeterele pentru inalte.. am aici 2 imagini: boxele cu difuri de 38: O mica schita a ceea ce vreau sa realizez: Sunt incepator in DIY dar m-a prins valul si vreau sa merg mai departe Link spre comentariu
CBI Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 scapa de tot si fii serios la achizitiile viitoare daca chiar te-a prins valul icon_jooksi intre timp mai citeste si un abecedar ceva intr-ale diy-ului,ca nu faci treaba doar cu tamplaria Link spre comentariu
Vizitator ManiacDIY Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Ceea ce vrei tu sa faci acolo este o mare greseala.Mai bine vinde diful de 12 .... mai pune ceva peste ce ai obtinut si cumpara inca unul de 15 identic cu celalalt. Asa o sa ai mai multe sanse de "reusita". Diful de 12 inca nu este achizitionat, urmeaza, cand o sa am bani de ce este o greseala? nu ma pricep si doresc sfaturi Link spre comentariu
Vizitator ManiacDIY Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 scapa de tot si fii serios la achizitiile viitoare daca chiar te-a prins valul icon_jooksi intre timp mai citeste si un abecedar ceva intr-ale diy-ului,ca nu faci treaba doar cu tamplariaLa ce te referi? Daca te referi la calitate sa sti ca boxele suna extrem de bine chiar si fara filtre Ce am gresit? ce ar trebui sa modific? Link spre comentariu
Vizitator ManiacDIY Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Daca tot nu ai apucat sa il achizitionezi....te sfatuiesc sa iti mai iei unul de 15" identic cu cel actual si sa mergi in continuare pe doua cai.Nu merge pe 3 cai sau mai multe....te vei complica foarte mult la filtru.Soo pentru ca tot veni vorba de filtru....dupa ce iti vei lua al doilea dif de 15" (daca vei opta pentru varianta asta)...vezi ca exista pe piata filtre generice...destul de accesibile pentru tine.Ar suna urat asa cum m-am gandit eu? la filtru oricum nu ma pricep dinaia am cerut ajutorul:)) stiu sa realizez si sa pun componentele pe o placa dar nu stiu sa le calculez valoriile.. :( Deci daca se poate sa fac asa cum m-am gandit eu daca nu merg pe variante propusa de tine Link spre comentariu
Vizitator ManiacDIY Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Multumesc mult de sfat! O sa astept si alte pareri, iar in caz ca nu apar o sa fac cum spui tu eu deja am 2 difuri de 18'' ... Link spre comentariu
Vizitator ManiacDIY Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 Alte pareri/critici? mai ajuta cineva?? Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 20, 2013 Partajează Postat Februarie 20, 2013 tragaciu - tweeterele fiind piezzo nu poate folosi filtre generice decat cu riscul arderii atat a tweeterelor cat si a amplificatorului. In plus va obtine si un sunet prost, pt ca raspunsul in frecventa a wooferelor nu prea urca pana la intalnirea cu tweeterele piezzo. In conditiile folosirii acelor difuri si tweetere, cel mai putin rau ar fi: wooferele lasate libere si filtrate doar piezzourile, cu filtre specifice. ManiacDIY - daca tie iti place sunetul bum-bum-tzi-tzi, poti sa fortezi wooferul de "jos" sa redea doar joasele, dar in nici un caz nu are sens sa ii adaugi un tweeter piezzo, mi se pare o tampenie. Gasesti filtru ieftin pt subwoofer la sal. Poti pune 2 tweetere (piezzo) pe boxa superioara - cea folosita ca satelit, rezultand cat de cat o coerenta a surselor sonore. Link spre comentariu
Vizitator ManiacDIY Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Multumesc shambala! Crezi ca filtrul asta m-ar ajuta: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/filtru-2cai-auto-200w-4ohm-621-p-4478 Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Nu.Cel mult ar merge sa il modifici tu, dar nu merita, dat fiind ca un filtru piezzo se poate face dintr-un C si o R. Link spre comentariu
Vizitator ManiacDIY Postat Februarie 21, 2013 Partajează Postat Februarie 21, 2013 Daca schimb piezo cu asta? http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/driver-inalte-alien-p-7723 Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Uite, inteleg ca esti incepator, dar totusi poti citi si corecta ceea ce scrii. Forumul nu permite afisarea numelor unor magazine si firme asa ca le modifica automat. Este f enervant sa trebuiasca sa ghicim de fiecare data ce ai vrut tu sa scrii in link-uri. Scrie linkurile cu puncte intre literele numelui principal (m.i.v. ...etc) Daca inlocuiesti tweeterele piezzo cu crivere normale (cu magnet) atunci poti folosi filtrele generice de la acelasi magazin Trebuie totusi sa fii constient ca TOATE difurile, tweeterele, driverele si filtrele pe care le-ai mentionat sunt niste pocnitori ordinare care pe langa ca suna mizerabil (comparativ cu difuri cat de cat serioase), se vor arde repejor si vei plange dupa bani. Link spre comentariu
Vizitator ManiacDIY Postat Februarie 22, 2013 Partajează Postat Februarie 22, 2013 Imi cer scuze pentru link :( O sa incerc sa vand ce am si sa cumpar altceva mai bun. Multumesc mult de sfaturi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum