Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Magnat Xpress 10

Vizitator tda

Postări Recomandate

Vizitator tda

Salut,Am cumparat doua difuzoare Magnat Xpress 10.Le tot masor parametrii T/S de cateva zile si imi ies foarte diferiti de cei publicati.Imi da Fs=55 Hz in loc de 29 Hz, VAS=15 l in loc de 77 l !!!Este posibil sa fie atat de mari diferente ?Folosesc Speaker Workshop pentru masuratori, si ambele difuzoare au parametrii f apropiati...Ati mai intalnit asa diferente uriase ?Multumesc,Alex

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

4

• Sharky

1

• FIXVID

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tda

Am lasat cam 20 de ore, un semnal ce variaza intre 5 si 20 HZ. Parametrii s-au modificat putin dar dupa ce s-a racit difuzorul, au cam revenit la loc.Oricum diferente mici, de la 59 HZ la 55 HZ....pana la 29 de Hz este o diferente uriasa.

Link spre comentariu
Vizitator tda

De unde poate veni diferenta asta atat de mare intre specificatiile date de producator si masuratorile mele ? S-a mai lovit cineva de problema asta ?

Link spre comentariu

incearca sa masori numai rezonanta fara intermediul programului.Poate e o eroare de masura.Baleiezi frecventa pana cand impedanta difului e maxima.Ca sa o masori inseriezi cu diful o rezistenta, nu prea conteaza valoarea exacta, doar sa fie intre 4 si 100ohmi.Masori caderea de tensiune pe rezistenta. Cand e minima atunci esti la rezonanta.Ca semnal foloseste un amplif legat la placa de sunet si folosesti un soft cu generator de tot.Daca ai masura tensiunile cu un osciloscop ar fi lux. Dar la nevoie merge si un multimetru.

Link spre comentariu
Vizitator tda

Am masurat difuzorul in aer , bineinteles.Este posibil ca problema sa vina din faptul ca nu am folosit un amplificator ? Am legat difuzorul direct la iesirea de Line Out de la placa de sunet.

Link spre comentariu

atunci nu te mira :finga: fa cum a zis sharky si va fi bine daca ai facut si rodajul pe placa de sunet .. :rolleyes: poti sal mai faci inca o data... dar de data asta pe amplificator

Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru

omule m-ai facut foarte curios. mult timp am vrut sa-mi cumpar si eu o pereche de Xpress-uri de 10" sau 12". Mai masoara odata, asa cum trebuie, si da-mi vestile bune.salut

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări