Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

calc. rezistenta pentru n led-uri legate in serie/paralel

Vizitator jack1993

Postări Recomandate

Vizitator jack1993

Ma poate ajuta cineva cu o formula , cu care as putea calcula rezistenta pentru n led-uri legate in serie / paralel.eu am gasit pe net o formula : r=tensiunea sursei - tensiunea led-urilor / curentam facut niste calcule si nu prea mi se pare in regula :|

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vasile eugen

1

• remus68

1

• joeoancea

1

Top autori în acest subiect

Pentru led-uri in serie ai cam asa: Vled * numar de leduri + R*I = Valimentare . fixezi curentul pe care il vrei in led-uri si aflii rezistrenta.Pentru led-uri in paralel : Vled + R*I = Valimentare. Inmultesti curentul pe care il vrei pe fiecare led cu numarul de leduri si pe asta il bagi in formula. Nu prea iti recomand sa le gi ledurile ASA. Pentru ca va varia curentul prin ele si nu vor lumina la fel, iar daca se arde vreunul se vor arde TOATE. iti recomand sa pui rezistenta pe fiecare led in parte. Spre ex, la o sursa de alimentare de 5V poti pune o rez intre 150-330 ohmi (recomand 330) si nu ar trebui sa ai nici o problema. Mai exista si niste drivere de led-uri care sunt mai ok la setarea curentului. Cu o singure rezistenta poti seta curentul prin mai multe leduri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări