Buddy1 Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 nu sunt sigura ca postez unde trebuie, rog moderatorul sa mute subiectul daca am gresit ariaVreau sa incerc sa fac doua module, emitator+ receptor ( nu conteaza asa de mult frecventa) care sa bata vreo 150-200m (daca este nevoie voi amplifica semnalul de la iesire cu un amplificator RF) si care sa poata primi comenzi de la un microcontroller si sa trimita comenzi la mCapelez la voi in speranta ca imi puteti da niste scheme, cu tranzistori sau cu integrate care sa faca ceea ce vreau euam gasit pe net ceva schema dar bateau numa 50m si erau pt o singura comandadaca este nevoie din cand in cand am acces si la aparatura de masura foarte modernaSunt sigur ca primul raspuns pe care il voi primi va fi " nu te complica, mai bine le cumperi"nu vreau sa cumpar pentru ca sunt foarte scumpe si cred ca se pot executa si in regim home made Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Construieste-l pe ala cu bataia de 50m si eu te-ajut sa-i maresti distanta . Link spre comentariu
Buddy1 Postat Februarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2013 pai da dar ala are un singur buton pentru o functieeu vrea sa trimita niste functii dictate de microcontroller Link spre comentariu
yo7but Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 De fapt ce doresti, o telecomanda pe ,ai multe canale sau un modul pentru transmitere date ? Link spre comentariu
Buddy1 Postat Februarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2013 doresc module cu care sa fac o telecomandanu vreau sa le cumpar ci sa le fac eu pt ca am acces si la aparatura de masura din cand in cand Link spre comentariu
vcdec Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Modulul radio RX/TX cu modulatie AM se poate folosi cu circuite HT12E cu HT12D sau pt2262 cu pt2272, permit trimiterea a 16 comenzi pe acelasi canal, ba chiar avand inca 8 "triti" de adresa...Parerea mea ar fi sa studiati putin una din variante si apoi puteti construi si partea radio. Link spre comentariu
puriu Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Nu se pot face radiocomunicatii pe orice frecventa, ci numai pe frecvente "libere", de exemplu 27,12 sau 433 MHz, pentru care se comercializeaza module emitatoare si module receptoare cu un singur canal (cca. 20 RON perechea). Restul, adica amplificatorul final de emisie, filtrul de armonici, antenele, preamplificatorul de receptie, etc. se pot face la nivel de amator. Nu sunt necesare mai multe canale radio. Microcontrolerul de la emitator genereaza un numar oarecare de coduri care comanda serial emisia, iar cel de la receptor decodifica semnalul si executa comenzile, la fel ca si telecomanda de la televizor. Se pot amplasa in teren mai multe receptoare, fiecare cu codurile sale.Mult succes! Link spre comentariu
Buddy1 Postat Februarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2013 20 RON perecheaMult succes!unde ai gasit tu pereche cu 20 roni?eu am intrebat la mine in oras si pe 27 mhz este 45 lei perechea si pe 315mhz/433mhz 67 lei perechea Link spre comentariu
Buddy1 Postat Februarie 18, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2013 am cautata un pic pe net si am gasit urmatoarele scheme pentru pt2262 si pt2272 deci modulele primesc date de la uC si le transmit respectiv receptioneaza nu? http://files.myopera.com/nguyenvanbient ... 20chip.jpg http://dzrmo.files.wordpress.com/2012/0 ... .gif?w=640 Link spre comentariu
Buddy1 Postat Februarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2013 mda azi am intrebat la magazin si mi-a picat fata cand am auzit pretul pentru un singur integratpt2272 la 100 lei Link spre comentariu
vcdec Postat Februarie 19, 2013 Partajează Postat Februarie 19, 2013 Eeee, sa nu exageram...vezi ca sunt la vanzari cu 10lei perechea poate le scumpesc daca aud d-astea viewtopic.php?f=59&t=81615&p=1228684&hilit=pt2272#p1228684 Link spre comentariu
Buddy1 Postat Februarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2013 ori e posibil sa fi zis doamna de acolo pretul in bani vechi?si mie mi s-a parut exagerat si nu am mai insistat Link spre comentariu
Buddy1 Postat Februarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2013 dar o parere despre scheme....nimeni?iesirea catre uC la receptor este acolo unde scrie RX? Link spre comentariu
vcdec Postat Februarie 19, 2013 Partajează Postat Februarie 19, 2013 O cautare cu google... arata sute de exemple... http://www.edaboard.com/thread246724.html Sau ce foloseam acum cativa ani: http://imageshack.us/photo/my-images/851/dimmere.jpg/ Acolo se vad decodoarele PT2272, modulele receptie RF pe 433MHz (cumparate ca atare), telecomenzile cu PT2262 (industriale, din magazine de bricolaj, cu modificari minime pt a fi compatibile cu decodorul meu). Exista si PIR-uri radio pe 433MHz care se pot usor modifica pt a fi compatibile. Sunt solutii relativ simple si ieftine care functioneaza in mai multe "case" de 6-7 ani fara intrerupere Link spre comentariu
Buddy1 Postat Februarie 19, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2013 Acolo se vad decodoarele PT2272, modulele receptie RF pe 433MHz (cumparate ca atare), ideea era ca din aceste circuit sa contruiesc niste module......cum am pus schemele mai susintrebam daca sunt ok..... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum