Vizitator silviu tcaciuc Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Buna ziua.Am o dilema legata de un tranzistor de putere rf RD100HHF1(final RF 100W).Masurand conform clasicului test de verificare a tranzistorilor MOSFET au rezultat urmatoarele:(cu un multimetru digital):-sonda neagra pe sursa;-sonda rosie pe drena,mentinand-o pe cea neagra pe sursa-aparatul nu indica nimic;-scurta atingere cu sonda rosie pe poarta,revenind apoi pe drena,mentinand sonda neagra pe sursa-tranzistorul intra in conductie aratand 084 pe aparat;-scurt cu mana intre sursa si poarta;masurand cu sonda rosie drena aparatul nu mai indica nimic;Intrebarea este:acest tranzistor este luat dintr-un push-pull de rf in care celalalt tranzistor este sigur dus(arata 023 intre sursa si poarta).Valoarea de 084 care o arata tranzistorul in discutie este normala pt un tranzistor final de rf mosfet?Am vazut unele filmelete pe youtube in care valoare arata atunci cand tranz intra in conductie este mai mare sau mai mica...Am facut acelasi test cu un irf510 si valoare arata era undeva la 450.Pot sa mizez in continuare pe acest tranzistor?Este posibil sa merga "doar pe jumatate",fara randament maxim?Multumesc. Link spre comentariu
popa ionut Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Atunci tranzistorul este OKpune-l bine in ceva antistatic daca nu il folosesti,se poate deteriora foarte repede!! Link spre comentariu
Vizitator silviu tcaciuc Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Multumesc!Repet intrebarea:este posibil ca un mosfet sa nu mearga cu randament maxim cum a fost proiectat?Poate este un cretinism ce afirm...Scuze.Este foarte important pt mine pt ca as fi nevoit sa cumpar doar un tranzistor pt a reinvia montajul,nu doi!pretul este destul de piperat! Link spre comentariu
popa ionut Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Eu nu am intalnit tranzistor care sa nu mearga decat pe "jumatate" si sa dea bine la masuratoare,decat defecti facuti scurt,ori intrerupti ..Mosfet-ul tau este ok,daca iti arata asa la masuratoare,se inchide se deschide..deci nu are nici cea mai mica problema. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum