norad Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Un fluturas din cutia de posta a starnit o adevarata isterie in casa. Degeaba am explicat colocatarilor ca in luna mai 2011 (conform chitantei) a fost verificata instalatia de catre cei de la Eon gas Iasi (sau cum se vor mai fi numind), prin urmare nu suntem obligati la verificare in luna februarie 2013. N-am reusit decat sa-mi iau aluzii rautacioase, de genul: Esti cu capul, vrei sa platim amenda ? sau "Vrei sa sarim in aer ?". In fine va atasez fluturasul care a provocat isteria. N-am inteles daca ei efectueaza si o verificare completa a centralei (emisie gaze + masuratori + buletin de analiza) in pretul afisat, desi sunt aproape convins ca nu este cazul. Link spre comentariu
Vizitator ovidel_mm Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 care ei? mi se pare ca o firma acreditata incearca sa va verifice fortat instalatia din casa... Link spre comentariu
marius_3004 Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Pai aia au dreptate in fluturas,o data la doi ani se face verificarea si o data la 10 ani revizia.Punct.Restul e abureala, e o firma care-si face reclama.La noi e Distrigaz sud parca,odata la doi ani iti vine prin posta un plic prin care te anunta ca ai de facut verificarea sau revizia,cred ca asa e si la EON.Daca e facuta anul trecut, o sa trebuiasca facuta peste un an, se face la cererea EON nu a SC EK Instal termoservice SRL Cat despre verificarea centralei, asa au vrut si la noi,ei sau sa fie facuta de altii, dar le-am replicat scurt- Vreti sa faceti verificarea instalatiei de gaze si sa luati banii sau merg la altii,lasati-ma cu centrala,si au facut fara sa le mai trebuiasca acte de verificare a centralei. Cel mai simplu sunati la nr gratis EON si cereti explicatii, dar sigur e o firma care incearca sa faca niste bani :sparge:Si oricum,verificarea sau revizia se face cu o firma autorizata,nu cu firma x sau y,se face cu cine vreti dvs Link spre comentariu
maverik_ro Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 frumos a fost cand au venit la mine cei de la distrigaz ... sa verifice instalatia (verificarea la 2 ani ) , m-au intrebat unde este centrala (centrala fiind electrica ) sotia in bucatarie .... i-am aratat centrala , sotia a bufnit in ras ... ala cu pensula cu spuma se uita de teava de gaze ... si cu uimire ii spune colegului sau ... Gigi , asta nu are teava de gaze ... scurt pe doi , au venit si la noi firme sa faca verificari , dar cum au venit asa au plecat .... odata ce am verificarea facuta de ei cu data pot sa vina sa ma si decupleze ii dau in judecata , orice modificare trebuie facuta anexa la contrractul de furnizare de servicii Link spre comentariu
nelu F Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Eu am primit notificarea din partea furnizorului de gaze, GDF Suez, ca trebuie facuta verificarea instalatiei la implinirea a 2 ani de la ultima verificare (revizia se face la intervale de 10 ani de la punerea in functiune) si ca aceasta se face cu orice firma acreditata ANRE. In caz contrar sisteaza furnizarea gazelor.Nu mi s-au cerut actele de verificare a centralei, pe care am verificat-o si pe ea la 2 ani.Pentru verificarea instalatiei am ales o firma care s-a ocupat si cu depunerea actelor la furnizorul de gaze. O copie am primit-o prin posta cu confirmare de primire.Nu e normal sa primesti notificare de verificare din partea unei alte firme decat furnizorul de gaze cu care ai contract. Poti sa-ti alegi orice firma acreditata ANRE cu care sa faci verificarea. Link spre comentariu
tranzistoras Postat Februarie 17, 2013 Partajează Postat Februarie 17, 2013 Astfel de verificari poate face orice firma autorizata. De cele mai multe ori distribuitorii de gas, fac niste abuzuri, care sunt ilegale si pun monopol pe aceste verificari. Daca este facuta cu atentie, verificarea cu spuma este extrem de sigura. Detectoarele moderne sunt afectate de diferiti vapori, vopsea, abur, acetona, parfumuri etc si dau multe alarme false. Chiar si un detector de firma, poate avea o eroare datorita unor curenti de aer defavorabili. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 ...... De cele mai multe ori distribuitorii de gas, fac niste abuzuri, care sunt ilegale si pun monopol pe aceste verificari. ....puteti sa explicati /detaliati un pic? .......cat priveste ce ati spus despre fct. detectorului asa este ...dar ce legatura are cu topicul?pentru userul @norad Nu e normal sa primesti notificare de verificare din partea unei alte firme decat furnizorul de gaze cu care ai contract.corect 100%...daca doresti sa faci verificarea in fiecare luna este dreptul tau si se poate face cu orice firma care o alegi/selectionezi singur.... nicio societate autorizata ( ...incluzand operatorii de distributie ...) nu are dreptul "sa-ti bage pe gat" o verificare sau revizie ....asa ca cu pliantul ala te poti sterge la c...u...r ....PS: este piata libera 100%....iti alegi ce prestator doresti ...cu conditia sa fie autorizat. Inmod curent/normal se face o verificare la cel mult 2 ani ( sau revizie la cel mult 10 ani) primesti o notificare de la furnizor ...nu de la o firma care vrea sa se urce cu cizmele pe tine ( apropo firma asta trebuie intai sa mearga la distribuitor sa solicite ultima fisa de verificari/revizii...ceea ce nu cred ca este in cazul tau....) Link spre comentariu
tranzistoras Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 ...... De cele mai multe ori distribuitorii de gas, fac niste abuzuri, care sunt ilegale si pun monopol pe aceste verificari. ....puteti sa explicati /detaliati un pic? .......cat priveste ce ati spus despre fct. detectorului asa este ...dar ce legatura are cu topicul?Aveti dreptate, nu are! o fraza " ala cu pensula cu spuma se uita de teava de gaze " + alte cateva discutii cu x si Y + ora 11 25 = eroare. Sper eu folositoare ca informatie, totusi. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 ..... Sper eu folositoare ca informatie, totusi....ok , am inteles...dar totusi spuneati ceva de distribuitorii: "...fac niste abuzuri, care sunt ilegale si pun monopol pe aceste verificari...."puteti sa exemplificati/detaliati?PS: ..poate mai invatam si noi cate ceva...si cred ca este interesant tinand cont ca sunt aprox. 3 mil. consumatori de gaze in RO Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 18, 2013 Partajează Postat Februarie 18, 2013 Abuzuri fac doar cei carora li se permite ,nu intra nimeni fortat in casa sa-ti verifice instalatia doar pt a-ti lua banul.Si la noi in bloc,dupa verificarea de catre cei de la eon au aparut in cateva randuri fluturasi cu verificarea obligatorie(de la alte firme),si lumea era tare nelamurita pt ca nu trecusera nici 2 luni de la ultima verificare.Deci cei care nu stiu pe ce lume traiesc vor face verificari ori de cate ori va veni ciumpalacul la usa,dar asa cum scrie si in acel fluturas si de altfel fiecare fluturas continea amanuntul acesta pe care oamenii il ignorau,verificarea se face la max 2 ani si daca esti in termen,nu vad care e problema,ei pot veni si zilnic,asta nu inseamna ca trebuie sa-i primesti,ci doar eventual sa le faci dovada ca esti in legalitate.Legat de serviciul oferit,cei care vin periodic la asemenea verificari nu au nici o obligatie sa-ti faca verificare la centrala privind regimul de lucru sau noxe si ce a mai intrebat cineva mai sus.Ei verifica punctul de consum in ce priveste etanseitatea instalatiei pana la consumatori.Centrala pt astfel de verificari se incheie un contract de service si firma respectiva are obligatia sa faca TOATE verificarile ce tin de buna functionare in siguranta(dar nu-i priveste starea instalatiei pana la centrala),iar aragazul e considerat tot un consumator si nu intra in obligatia celor de la distributie sa ti-l verifice decat la solicitare,si cu plata separat.Treaba e simpla,doar ca noi avem talentul de a face o telenovela din orice,si de cele mai multe ori,datorat lipsei de informatie.Eu am preferat lucrul cu cei de la eon,pt ca e parohia lor,nu cer bani,plata se face pe urmatoarea factura,si am certitudinea ca nu intra orice neavenit angajat la nu stiu ce firma cu salariul minim,flamand si pus pe capatuiala. Link spre comentariu
Vizitator vizitiu aurel Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 acum orice firma autorizata ANRE are voie sa faca verificari,nu exista monopol problema cu aceste firme e ca incearca sa-si faca reclama pe spatele firmelor mai mari cum este EK instal care se recomanda ca reprezentantul operatorului de distributie,in cazul asta E.on sau Distrigaz nord-sud (atentie,se numeste Distrigaz SRL) o companie care a luat acest nume pt ca au trecut 5 ani de cand fostul Distrigaz a fost dizolvat urma privatizarii (acum e.on romania).o alta problema pe care inca n-am vazut s-o sesizeze nimeni e faptul ca n-au personal autorizat(la ei numele unui singur om autorizat apare pe toate hartiile chiar daca au fost facute verificari in aceiasi zi la bacau,onesti,iasi si neamt).abonatii au un contract de prestari servicii incheiat la verificarea anterioara cu o firma dar este dreptul lor sa rezilieze oricand si sa-si aleaga alt prestator Link spre comentariu
Vizitator ENASEL GABRIELA Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Asa este ,orice firma autorizata are voie sa faca verificari si revizii gaze naturale,daca este autorizata ANRE. Problema mare este cu firma EK INSTAL care se recomanda della gaz, vorbeste urat cu lumea ,mai ales cu batranii,ii forteaza sa faca ,ii ameninta ca le inchide gazul,lipesc afise pe toate geamurile,scrise cu tot felul de caractere,scrise agramatical,nu au personal calificat,asa este numele unei singure persoane autorizate apare pe toate formularele tipizate,chiar daca se fac verificari in aceeasi zi in Bacau,Onesti,Tg.Ocna,Buhusi,Sascut,etc.Exista si acele formulare care le lasa la oameni daca nu sunt acasa. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 25, 2015 Partajează Postat Noiembrie 25, 2015 Ăsta-i capitalismul, ce credeaţi? Şi la mine-n bloc a trimis o firmă o echipă condusă de un colorat să facă revizia de 10 ani şi a găsit trei sferturi din racorduri că răsuflă, mai ales cele dintre apartamente, deci era nevoie de spargerea planşeelor, a pereţilor, demontarea bucătăriilor, lucrări grele. Noroc că s-au luat cu altele (schimbatul ţevilor pe orizontală la parter), au trecut trei termene de remediere, aproximativ două luni şi a venit altă echipă de la aceeaşi firmă să verifice din nou şi să schimbe canelele, ăştia au găsit doar în vreo două locuri probleme mai serioase, în rest au fost operativi şi au terminat în cîteva zile. Am aflat apoi că coloratul ăla tupeist nici nu era meseriaş, el ţinea locul şefului de echipă ce era în concediu, altfel lucra la magazia firmei. Link spre comentariu
Voltus Postat Mai 11, 2016 Partajează Postat Mai 11, 2016 Vine verificarea de 2 ani si trebuie sa prezint si dovada verificarii cosurilor de fum . Stie cineva din IASI o firma /persoana autorizata care se ocupa cu asa ceva si cam ce tarife se practica ? Multumesc . Link spre comentariu
adydep Postat Mai 12, 2016 Partajează Postat Mai 12, 2016 Întrebați la Eon-Gaz;S-ar putea să se ocupe Sea-complet. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum