Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari despre carcase PVC

bogdanm

Postări Recomandate

Sunt curios daca voi stiti cum se fac carcase din PVC. Adica am materialu' (placa de PVC) si vreau sa ma apuc sa ma joc cu ea acasa: taiere, finisare, lipire, inscriptionare. Se pot face lucrurile astea acasa cu niste scule "pentru acasa" care sa nu te bage in moarte clinica dupa ce le citesti pretul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdanm

6

• margarit2001

3

• pid

1

• MadRaper

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Vasile

Find ca nu am avut scule specializate, sa nu crezi ca o sa-ti iasa ceva misto doar cu unelte de taiat si lipit.Mai bine dau 100-200 mii pe o carcasa de fabrica (turnata) decat sa ma chinui cu o bucata de PVC care oricum nu va iesii ca si aia.

Link spre comentariu

Find ca nu am avut scule specializate, sa nu crezi ca o sa-ti iasa ceva misto doar cu unelte de taiat si lipit.Mai bine dau 100-200 mii pe o carcasa de fabrica (turnata) decat sa ma chinui cu o bucata de PVC care oricum nu va iesii ca si aia.

Hmm...pai zii si noua unde se gasesc carcasa asa de ieftine! :mrgreen:
Link spre comentariu

plexiglass-ul e shi mai greu de prelucrat ....(parerea mea)e foarte rigid shi crapa foarte ushor.....

Asta ma gandeam si eu ... dar dupa aceea am gasit (pe net) o groaza de oameni care fac modding la PC-uri folosind plexiglass. Si m-am gandit ca poate-poate n-o fi asa greu de folosit, din moment ce atatia oameni au reusit sa se descurce cu el. Din pacate n-am idee nici macar cu ce s-ar putea taia :(DISCLAIMER: nu am fost, nu sunt si nici nu voi fi vreodata un fan al modding-ului :) Eu imi caut doar niste cutiute pentru proiectele mele ... atat.
Link spre comentariu

daca vrei sa faci cu plexiglas trebuie sa ai ceva rabdare si....daca nu ai o unealta de taiat electrica poti sa incerci sa tai asa cum se taie gresia/faianta....(da e cam greu)ahhh uitasem-trebuie sa ai si o masina de slefuit(se zgarie foarte usor si arata ca naiba)bafta la cutiiyo asa fac la carcase de ampuri si PC-uri

Link spre comentariu

daca vrei sa faci cu plexiglas trebuie sa ai ceva rabdare si....daca nu ai o unealta de taiat electrica poti sa incerci sa tai asa cum se taie gresia/faianta....(da e cam greu)ahhh uitasem-trebuie sa ai si o masina de slefuit(se zgarie foarte usor si arata ca naiba)bafta la cutiiyo asa fac la carcase de ampuri si PC-uri

Bun asa. Atunci ma vad obligat sa te rog sa-mi dai mai multe detalii :) Ce fel de unealta electrica folosesti? Am observat ca multi fac cu un dremel figura. Altii se lauda ca e mai bun un fierastrau vertical. Ai un cap special de taiere pentru plexiglas? Ce fel de masina de slefuit ai? (parca avea si dremelu un cap pentru slefuire). Cu ce lipesti? Cu ce il gauresti? (am auzit ca operatia asta e cam problematica, din motive de crapare). Ai incercat vreodata sa il indoi la caldura? Te-am enervat suficient cu intrebarile ? :d
Link spre comentariu

stai linistit ca nu poti sa ma enervezi :d *taiere-fierastrau electric vertical cu panza de taiat metale(pt. ca daca o folosesti pe cea de lemn nu se taie bine-sar bucati mari din margini)-masina de gaurit-la care ii atasezi un disc mic din ala de taiat metale(yo folosesc si un fierastrau manual de metal pt. bucati mici)*slefuireperie de carpa care se monteaza la masina de gaurit + pasta de slefuit*lipire-se pune in alcool rumegus de plaxiglas care se lasa la macerat pana se obtine o pasta-poxipol *gaurire cu masina de gaurit pusa pe cea mai mica viteza(se apasa usor de tot si astfel se evita craparea)*indoireaici e greu de tot pt ca trebuie incins rau ca sa-l poti indoi-dar merge-in caz ca e alb trebuie sa fii atent sa nu-l afumi ca nu se mai iaeu singura problema care o am e procurarea plaxiglasului :wink: bafta la facut cutiute

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator makabudu

la firmele astea de casete luminoase il taie cu router-ul o masinarie care decupeazainn plexiglass orice fisier in format vectorial. se lipeste cu o solutie speciala. dar e foarte scump si este nefolositor aproape daca nu ai scule de taiere. eu asa cred

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări