Putz Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Buna !Am un incarcator de acumulatori de 24V Ni-Mh si nu inteleg ceva. Acumulatorul are in spate pe el un indicator de stare cu led-uri (indica gradul de incarcare). Acum sa va zic problema. Cand pun acumulatorul in incarcator ,se aprinde un LED verde sub care scrie "OFF" . L-am lasat asa cam o ora si cand ma uit la nivelul de incarcare ,acesta scade imediat la 0.Pe incarcator este un buton "SET" si cand il tin apasat , in interior cupleaza si decupleaza foarte repede un releu si se aprinde LED-ul rosu sub care scrie "ON". Dupa ce iau mana de pe butonul de SET se reaprinde cel verde.Asta e dilema....ce e acel buton de "SET" ca nu am gasit nimic despre ?Am masurat in gol ,incarcatorul ofera 24-25V intre + si - si acumulatorul are 20V deci nu mi se pare deloc defect. Link spre comentariu
Putz Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 Nicio parere? Cand tin apasat acel buton, tensiunea creste la 27-28 V si atunci apare si un curent mai mare intre incarcator si acumulator... Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Februarie 16, 2013 Partajează Postat Februarie 16, 2013 Sa fie acumulatorul subdescarcat si de asta sa nu-l ia? 24V nominal=20 elementi serie care full dau peste 28V. La 20V ai 1V/element. Ai un comparator in charger si ceva nu-i convine. Presupun ca ai o Einhell pe 24V care la sfarsitul incarcarii decupleaza prin releu. Incearca cu o sursa sa bagi ceva curent in acumulatori, 1A cateva secunde, apoi baga-i in charger si vezi daca merge.("Metoda" asta mergea la telefoane vechi cu NiMh cand chargerul nu-i lua pt ca erau subdescarcati.)Acu ai postat, stai ca nu inteleg...la tine e switch, nu? E comutator digital On/Off, n-ar trebui sa conteze cat dureaza apasarea. Link spre comentariu
Putz Postat Februarie 16, 2013 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2013 E comanda digitala da...e un buton fara retinere pe care scrie "SET".Am observat ca dupa ce tin acel buton o vreme apasat creste tensiunea .O fi probabil pentru sa-i dea un "soc" si apoi sa se incarce el linistit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum