Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator acumulatori bormasina

Putz

Postări Recomandate

Buna !Am un incarcator de acumulatori de 24V Ni-Mh si nu inteleg ceva. Acumulatorul are in spate pe el un indicator de stare cu led-uri (indica gradul de incarcare). Acum sa va zic problema. Cand pun acumulatorul in incarcator ,se aprinde un LED verde sub care scrie "OFF" . L-am lasat asa cam o ora si cand ma uit la nivelul de incarcare ,acesta scade imediat la 0.Pe incarcator este un buton "SET" si cand il tin apasat , in interior cupleaza si decupleaza foarte repede un releu si se aprinde LED-ul rosu sub care scrie "ON". Dupa ce iau mana de pe butonul de SET se reaprinde cel verde.Asta e dilema....ce e acel buton de "SET" ca nu am gasit nimic despre ?Am masurat in gol ,incarcatorul ofera 24-25V intre + si - si acumulatorul are 20V deci nu mi se pare deloc defect.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Putz

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator andreimihai3

Sa fie acumulatorul subdescarcat si de asta sa nu-l ia? 24V nominal=20 elementi serie care full dau peste 28V. La 20V ai 1V/element. Ai un comparator in charger si ceva nu-i convine. Presupun ca ai o Einhell pe 24V care la sfarsitul incarcarii decupleaza prin releu. Incearca cu o sursa sa bagi ceva curent in acumulatori, 1A cateva secunde, apoi baga-i in charger si vezi daca merge.("Metoda" asta mergea la telefoane vechi cu NiMh cand chargerul nu-i lua pt ca erau subdescarcati.)Acu ai postat, stai ca nu inteleg...la tine e switch, nu? E comutator digital On/Off, n-ar trebui sa conteze cat dureaza apasarea.

Link spre comentariu

E comanda digitala da...e un buton fara retinere pe care scrie "SET".Am observat ca dupa ce tin acel buton o vreme apasat creste tensiunea .O fi probabil pentru sa-i dea un "soc" si apoi sa se incarce el linistit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări